Veelgestelde vragen | Mr. Yeti Actieve Groepsreizen in Europa

Voor vertrek

Om een reis te boeken, vul je het boekingsformulier in dat onder het kopje boekingen staat. Je kan ons uiteraard ook bellen. Vervolgens krijg je binnen enkele werkdagen een bevestiging van je boeking. Als de door jou gekozen voorkeursdatum niet meer beschikbaar is, bellen we je op om samen naar een mogelijke oplossing te zoeken. Voorkom teleurstellingen, boek op tijd! Je loopt dan ook het minst risico’s op eventuele toeslagen of dat de reis volzet is.

Het is ook mogelijk om vrijblijvend een optie te nemen op de reis van jouw voorkeur. Deze optie verplicht je tot niets en blijft acht dagen geldig. In feite houden we een plaatsje voor je vrij en krijg je voorrang op het moment dat de laatste plaats door een ander geboekt gaat worden. Wil je de optie omzetten in een boeking, dan kan je dit online doen in ‘mijn account’.

We vinden het gebruik van papieren brochures niet meer van deze tijd. De informatie in brochures is moeilijk up-to-date te houden en verspilt veel papier en mooie bomen. Alle informatie over onze reizen vind je op onze website. Heb je vragen over bestemmingen of over de reizen? Bel of mail ons! We zullen je vragen met plezier beantwoorden. Kom ook eens gezellig langs tijdens onze live offline en online informatieavonden, zodat je van al onze reizen, het concept en nieuwigheden op de hoogte blijft. Schrijf je in voor onze reistips en blijf op de hoogte wanneer en waar dit wordt georganiseerd. Kijk alvast hier, om te zien wanneer het eerst volgende informatie moment is.

Na ontvangst van je boeking vragen we je een voorschot van 30% van de totale reiskosten met een minimum van 135 euro. Dit dient binnen 5 dagen betaalt te worden. Uiterlijk 6 weken voor vertrek moet de resterende reissom op onze rekening zijn bijgeschreven. Voor uitgebreidere informatie over betalingen kun je het best onze algemene voorwaarden raadplegen.

Indien je korter dan 6 weken voor vertrek een reis bij ons boekt, vragen we je de gehele reissom binnen 5 dagen over te schrijven.

De boekingskosten bedragen 25 euro per factuur, ongeacht de boekingswijze.

We krijgen af en toe vragen over de ontvangst van betalingen. Als je niets van ons hoort na je betaling kun je er vanuit gaan dat het goed is gegaan. Is de betalingstermijn reeds verstreken en hebben we je betaling nog niet ontvangen, dan nemen we contact met je op. Als je twijfelt aan de correctheid van je betaling is het verstandig om even contact met je bank op te nemen.

In ‘mijn account’ kan je altijd vinden wat het openstaande bedrag is en voor wanneer dit betaald moet zijn.

Mr. Yeti zorgt voor de goede kwaliteitstenten, elke reiziger krijg zijn of haar eigen tent. De enige kampeerspullen die je zelf mee moet nemen zijn een slaapzak, kussen en een slaapmatje (tenzij anders aangegeven). Als slaapmatje is een therm-a-rest matje (zelf opblaasbaar) aan te bevelen boven een luchtbed (kans op lek). Heb je zelf nog geen slaapmatje? Huur er dan een bij ons voor slechts €25,- per vakantie. Je kunt dit aangeven bij je boeking. Wegens logistieke redenen is het niet mogelijk om voor alle reizen een slaapmat te huren. We geven je graag advies over de juiste kampeermaterialen.

Voor de meeste reizen is geen speciale kleding vereist. Goede wandelschoenen komen vaak van pas. Zorg er voor dat je ze alvast goed hebt ingelopen voordat je op reis gaat. Twee weken voor vertrek ontvang je van ons een advieslijst wat je wél en vooral niet moet meenemen. De basispaklijst kan je ook altijd per reis terugvinden onder de reis zelf.

Ook als je nog nooit hebt gekampeerd, kan je zeker met Mr. Yeti op reis. We overnachten voornamelijk op campings waar goede sanitaire voorzieningen aanwezig zijn. Behalve als we gaan wildkamperen, al zijn deze plekken tegenwoordig ook al steeds beter uitgerust. Als je nooit eerder hebt gekampeerd, zal je positief verrast zijn van het gevoel van gezelligheid en vrijheid. De reisbegeleider zal jou uiteraard begeleiden in het opzetten van een tent en uitleggen hoe onze kampeermaterialen werken. Daarnaast zijn er ook een aantal reizen waar we in comfortabele basic accommodaties slapen.

Jazeker, je bent van harte welkom, ook als je niet in België woont! Bij enkele van onze groepsreizen is het zelfs mogelijk op te stappen in Nederland. Bij vliegreizen kan je kiezen voor een landarrangement waarbij je je eigen vliegticket regelt. Ben je hierin geïnteresseerd, laat het ons dan weten want je krijg dan een korting voor je vliegticket. We kunnen ook altijd samen kijken naar een alternatieve vlucht.

Sommige reizigers willen graag nog een aantal extra dagen van hun vakantie genieten. Wist je dat het bij ons mogelijk is om je reis te verlengen? Deze wijziging bieden wij aan als extra service en is volledig kosteloos (afhankelijk van de grootte van de wijziging). Het enige wat voor eigen rekening is, zijn de kosten van het verschil in vervoer en natuurlijk de extra dagen dat je op de bestemming bent.

Iedereen wil natuurlijk de garantie hebben dat de reis ook daadwerkelijk vertrekt. Volgens de algemene reisvoorwaarden van de geschillen commissie mogen wij onze reizen tot 15 dagen voor vertrek annuleren bij te weinig deelname. Het kan voorkomen dat we net een reiziger te weinig hebben, en we de reis moeten annuleren.

Het komt regelmatig voor dat na deze 15 dagen nog een reiziger zich meldt. Dat is enorm jammer want dat is namelijk te laat! We hadden dan eigenlijk de reis wel door kunnen laten gaan als we wisten dat je geïnteresseerd was.

Ook komt het wel eens voor dat er veel belangstelling is voor een bepaalde reis, maar niemand nog durft te boeken. Van uitstel komt helaas afstel, want doordat je wacht is het risico juist groter dat de reis niet vertrekt. Uiteraard ben je vrij om na je boeking regelmatig bij ons te polsen hoe het er voor staat.

Tevens loop je het risico om extra toeslagen te betalen als de tickets/ vervoer niet meer in de standaard prijsklasse beschikbaar is. Ben je dus zeker dat je op reis wilt, dan raden we je aan om op tijd te boeken.

Mocht de reis niet doorgaan wegens te weinig deelnemers dan zullen we altijd met een alternatief komen, zodat je alsnog op reis kunt. Je kan deze reis dan boeken met 5% korting. Mocht het alternatief je niet aanstaan dan krijg je uiteraard de gehele reissom terug en laten we de (optioneel) verzekeringen vervallen.

Op tijd boeken is dus de boodschap! Op die manier zet je ook andere avonturiers aan tot boeken!

Mr. Yeti gaat graag mee met de tijd waarin online steeds een belangrijkere rol speelt. Wij hebben geen verschillende vestigingen doorheen het land, waardoor wij onze reizigers goed kennen. We zitten regelmatig in het buitenland of op flexplekken te werken.

Éen van onze kernwaarden is vernieuwend en daarom vinden wij het belangrijk om vanaf een inspirerende werkplek te werken. We zijn dan ook van mening dat dit niet op een vaste locatie moet zijn. Daar vloeien de meest avontuurlijke reizen uit! Het houdt ons scherp en verbreden daarmee onze kennis.

Een groot voordeel hiervan is ook dat reizigers altijd contact hebben met hetzelfde ‘kantoor’ team. Wij stellen namelijk onze eigen reizen samen, verkopen ze zelf en voeren ze ook nog eens zelf uit. Geen directe tussenpartijen maar duidelijke reisschema’s en korte lijnen. Wij kennen ons product van A tot Z!

Zeker wel! We organiseren regelmatig live offline en online informatiemomenten. Schrijf je in voor onze reistips en blijf op de hoogte wanneer en waar dit wordt georganiseerd.

Kijk alvast hier, om te zien wanneer het eerst volgende informatie moment is.

Groepssamenstelling

Je moet minimaal 18 jaar zijn op het moment van de reis. Nu vraag je je misschien af.. tot welke leeftijd gaan jullie dan? Tot dat je ons moe bent!

Het draait er bij ons namelijk niet om welke leeftijd je hebt. Zolang je maar openstaat voor avontuurlijke bestemmingen en graag je grenzen verlegt, is leeftijd slechts een getal. Wij vinden het delen van toffe reiservaringen met gelijkgestemden belangrijker dan jou in te delen bij een bepaalde leeftijdscategorie. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en het opdelen kan alleen maar leiden tot verkeerde verwachtingen.

Ben jij dus een avontuurlijke 50-plusser, dan ben je meer dan welkom! Oja, en je bent zeker niet de enige!

 

Omdat wij reizen in kleine groepen, bieden wij vanuit Mr. Yeti geen vertrekvergadering aan. Sommige reizigers hebben namelijk niet de behoefte om hierbij aanwezig te zijn en wij willen natuurlijk niemand verplichten.

Ongeveer 1,5-2 weken voor vertrek neemt de reisbegeleider contact met je op via Whatsapp. We maken dan een groepsapp waarbij we alvast kennis kunnen maken en praktische zaken bespreken zoals bijvoorbeeld carpoolen.

Wil je al eerder contact opnemen met je medereizigers? Meld je dan aan in het Facebook-evenement dat we hebben aangemaakt voor jouw reis.

Uiterlijk 2 weken voor vertrek ontvang je van ons de laatste praktische informatie. Vanaf dan neemt ook de reisbegeleider contact op met jullie via Whatsapp. Hierin stelt hij/zij zichzelf voor en geeft hij/zij vast een korte uitleg wat jullie van de reisbegeleider kunnen verwachten tijdens de reis.

We kunnen dan alvast kennismaken met elkaar en praktische zaken bespreken zoals bijvoorbeeld carpoolen. Niet iedere deelnemer zal gebruik maken van de mogelijkheid om vooraf met andere reisgenoten te communiceren. Het is ook geen verplichting, maar we stimuleren het wel. Op de dag van vertrek is het dan misschien minder spannend zo’n nieuwe groep.

Ben jij een avontuurlijke reiziger met een gezonde conditie, die op een gezellige manier samen met anderen ervaringen wilt delen? Klik dan snel verder naar onze toffe bestemmingen. Maar wie zijn nu onze reizigers? Je moet minimaal 18 jaar zijn op het moment van de reis. Nu vraag je je misschien af.. tot welke leeftijd gaan jullie dan? Tot dat je ons moe bent! Het draait er bij ons namelijk niet om welke leeftijd je hebt of dat je single bent. Zolang je maar openstaat voor avontuurlijke bestemmingen en graag je grenzen verlegt. Het leven van Mr. Yeti begint nu eenmaal aan het einde van zijn comfort zone en dat gevoel wil hij met jou delen. Wij vinden het delen van toffe reiservaringen met gelijkgestemden belangrijker dan jou in te delen bij een bepaalde leeftijdscategorie. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en het opdelen kan alleen maar leiden tot verkeerde verwachtingen. Daar ligt de focus van Mr. Yeti niet op. Overigens is het maken van nieuwe vrienden veel leuker!

We kunnen per reisdatum meerdere groepen op dezelfde bestemming hebben. Wanneer er meerdere groepen zijn, maken we een groepsindeling op basis van leeftijd en geslacht.

Op dit moment beschikt onze site nog niet over een functie waarbij je kan zien wie je medereizigers zijn. Uiteraard kan je de groepssamenstelling opvragen. Wees niet angstig als er misschien nog niemand is ingeschreven. Er moet altijd 1 de eerste zijn! We weten uit ervaring dat wanneer de eerste zich heeft ingeschreven, de rest ook volgt. En hoe eerder je de reis boekt, hoe eerder er een vertrekgarantie is en geen risico loopt op hoge toeslagen.

Tijdens de reis

Maar natuurlijk! De reizen zijn goed georganiseerd, maar zeker niet overgeorganiseerd! Tijdens onze reizen krijg je dan ook volop de kans om zelfstandig dingen te ondernemen of gewoon lekker te ontspannen en je eigen vakantie te beleven. In overleg met de groep en de reisbegeleider is er heel veel mogelijk.
Niets moet…alles mag! Dat is vakantie…

Ik hoor je denken….actieve groepsreizen, hoe actief is dat?

Met actief bedoelt Mr. Yeti iedereen met een gezonde normale conditie. Een afgetrainde body is dus zeker niet nodig, maar mag uiteraard wel.

We zoeken voor iedereen uitdaging, of je nu enkel de lokale sportschool sponsort, of dat je sporter in hoofdberoep bent (of denkt dat je dat bent). We zoeken voor elk niveau uitdaging! Een gezonde basisconditie is dan wel belangrijk. Dit is ook per reis verschillend. Wil je graag weten of je voldoende conditie hebt voor jouw gekozen reis? Neem dan even contact met ons op.

Gezien de beperkte ruimte in de minibus, heeft Mr. Yeti alleen materialen die compact zijn. Daarom neemt Mr. Yeti ook alleen zijn eigen tenten mee. Van onze tenten zijn we ervan verzekerd dat ze geschikt zijn voor onze reizen.

De reissom zoals deze op internet staat dekt vrijwel alle kosten. De enige bijkomende kosten zijn voor het eten en drinken (soms is dit ook inclusief en staat het vermeld bij de reis), eventuele voor optionele activiteiten en voor je persoonlijke uitgaven.

Bij de reizen waar geen eten inbegrepen is wordt er een geldpot gemaakt voor ontbijt, lunch en diner. Hierbij moet je denken aan ongeveer 10-20 euro per dag. Het kan altijd gebeuren dat je tijdens de reis een museum of bezienswaardigheid tegenkomt die niet in het programma is opgenomen, maar waar je graag heen wilt. Het is aan jou of je dit soort extra uitstapjes wilt afleggen of niet. Maar zo geldt bij al onze reizen, wat je ziet is wat je krijgt!

De activiteiten

Onze reizen zijn geschikt voor iedereen met een normale gezonde conditie. Een afgetrainde body is dus zeker niet nodig, maar mag uiteraard wel.

We zoeken voor iedereen uitdaging, of je nu enkel de lokale sportschool sponsort, of dat je sporter in hoofdberoep bent (of denkt dat je dat bent). We zoeken voor elk niveau uitdaging! Een gezonde basisconditie is dan wel belangrijk.

We willen en kunnen niemand verplichten om aan alle geplande activiteiten mee te doen. Wanneer je bijvoorbeeld wegens een blessure niet mee kan doen aan een bepaalde activiteit, dan is dit geen probleem. We proberen altijd een alternatief te vinden want het is jouw vakantie.

Neen. Maar als je vooraf twijfelt of je de activiteit tot een goed einde kan brengen, vragen we je om tijdens de reis even met je reisbegeleider te overleggen. Het is namelijk een probleem als je de berg op hebt kunnen wandelen, maar niet meer in staat bent om zelfstandig naar beneden te lopen.

Bij de reisbeschrijvingen hebben we geprobeerd om zo volledig mogelijk aan te geven wat wél en niét bij de reissom is inbegrepen. Optionele activiteiten worden aangegeven. Bij de reisbeschrijvingen proberen we ook een schatting te geven van de kosten voor optionele activiteiten.

Rol van de reisbegeleider

Iedereen die een groepsreis heeft gemaakt, weet het: de reisbegeleider maakt of breekt de reis. Mr. Yeti hecht daardoor veel waarde aan enthousiaste en deskundige reisbegeleiding. Veel van onze reisbegeleiders hebben niet alleen veel reiservaring met onze bestemmingen, maar is sport en de natuur ook vaak de rode draad in hun leven.

De reden waarom wij ze reisbegeleiders noemen en geen reisleiders? De reisbegeleider coördineert de reis in overleg met alle reizigers en regelt de praktische zaken ter plaatse die nog niet zijn vastgelegd door het kantoorteam. Ook is hij gedurende de reis de hoofd bestuurder van onze minibus. Het zijn ervaren reizigers met kennis van de natuur en veiligheid, maar een gids is hij niet. Voor actuele informatie over het land en zijn cultuur laten wij liever onze lokale partners op de bestemming aan het woord. De reisbegeleiders bereiden samen met het kantoorteam voor vertrek de reis intensief voor waarbij wij uiteraard ruimte overlaten voor individuele vrijheid. Deze behoeften en verwachtingen worden direct de eerste dagen van de reis besproken met de reizigers. Heb je dus zelf goede ideeën voor een activiteit, een bezoekje aan een bepaalde plek of ken jij een goed restaurant, laat het dan zeker onze reisbegeleiders weten.

Al onze reisbegeleiders zijn door Mr. Yeti opgeleid om een scherp oog te hebben voor groepsdynamiek. Ze weten hoe ze moeten handelen in belangrijke (nood)situaties en hebben een zeer grote passie om van jouw vakantie een unieke belevenis te maken.

Op reis met je eigen groep?

Mr. Yeti organiseert ook op aanvraag reizen op maat. Dit zijn reizen die geheel naar jouw wensen worden samengesteld en hierdoor uniek zijn. Voor elke bestemming, budget, groepsgrootte en alle soorten activiteiten stellen we je graag een passend aanbod voor.

Onze reizen zijn voor bijna alle soorten groepen mogelijk. Van de actieve fietsvereniging tot de vriendenclub, business coaches, het lerarenteam of de bedrijfsvereniging; Mr. Yeti heeft veel ervaring met groepsreizen op maat!

Met de groepsreizen van Mr. Yeti ontdek je Europa. Landen die je altijd al hebt willen ervaren en beleven. Denk aan Noorwegen, Zweden, Schotland, Ierland, maar ook IJsland en Engeland. Elk land en elke stad heeft zijn eigen verhaal, we delen onze ervaringen graag met je.

Op elke bestemming kan je actief doen door te mountainbiken, hiken, kajakken of allerhande wintersporten of een avontuurlijke survival te doen. Maar je kan ook ontspannen en genieten van de natuur, cultuur en de historie van het land.

Elk land beschikt over veel verschillende soorten accommodaties, waardoor je veel keuzemogelijkheden hebt. Bed en breakfasts, traditionele vissershuisjes, luxehotels, trekkershutten en tenten zijn enkele voorbeelden. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos. Laat ons weten wat je wilt en we zorgen er samen voor dat je de meest geschikte accommodatie boekt en dat alles tot in de puntjes wordt geregeld. Neem contact op en stel je eigen reis samen.

Hulp bij het boeken

Heb jij een leuke reis gezien? Dan kun je natuurlijk gemakkelijk via internet boeken. Je kan je eigen voorkeuren opgeven en rustig nadenken over de datum waarop je wilt vertrekken. Hoe zo’n boeking in zijn werk gaat en waar je allemaal aan moet denken, vind je hier:

Boekingspagina

Bij elke reis van Mr. Yeti vind je een link naar de boekingspagina, hier kun je al je gegevens invullen.

Ten eerste kun je kiezen tussen een optie of een boeking. Een optie gebruik je als je nog twijfelt. Je hebt 8 dagen tijd om over deze reis na te denken. Er blijft een plekje voor je vrij, zodat je verzekerd bent van een plaats. Deze optie kost niets en verplicht je tot niets. Je kan op elk moment de optie opzeggen.

Weet je zeker dat je de reis wilt boeken, dan hoef je niet eerst een optie te nemen. Je kunt via ‘mijn account’ de optie omzetten in een boeking. Hierna zullen wij deze voor je verwerken.

Na het invullen van je persoonlijke gegevens zoals je naam, geslacht, geboortedatum, adres en telefoonnummers willen we ook graag je e-mail adres weten. Let er op dat je dit goed invult, want op dit e-mailadres ontvang je jouw bevestiging van de boeking.

Om problemen te voorkomen, willen we ook graag weten of je een reis- en/of annuleringsverzekering wilt afsluiten. Mr. Yeti werkt hiervoor samen met Protections, een bekende en betrouwbare verzekeraar. Als je met Mr. Yeti op reis wilt, is het verplicht om over een reisverzekering te beschikken.

We zijn graag op de hoogte van bijzondere omstandigheden die voor het reizen van belang kunnen zijn. Ben je vegetariër of volg je een speciaal dieet. Zijn er medische omstandigheden die van belang kunnen zijn tijdens het reizen? Dan vragen we je om dit vooraf duidelijk aan te geven. We zullen hier rekening mee houden, zodat ook jouw reis een onvergetelijke ervaring zal zijn.

Heb je alle gegevens correct ingevuld, dan kun je het formulier verzenden.

Na boeking

Als je de reis hebt geboekt, dan zal Mr. Yeti zo snel mogelijk je boeking bevestigen. Dit gebeurt via een e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres. De boeking kan je ook terugvinden in je eigen account op de website. Via ‘mijn account’ ontvang je de factuur, de eventuele polissen van de afgesloten verzekering(en) en de algemene voorwaarden die gelden. We vragen je vriendelijk al deze gegevens even goed na te kijken.

Ongeveer twee weken voor vertrek staat de laatste praktische informatie klaar in ‘mijn account’. Hierop staan onder andere de opstapplaats met vertrektijd, de paklijst en een deelnemerslijst. Vanaf nu kan je persoonlijke voorpret echt beginnen!

Kanoreis_8

 

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

  • greentripper-logo-rand
  • Vaude