fbpx

Voor vertrek

Om een reis te boeken, vul je het boekingsformulier in dat onder het kopje boekingen staat. Je kan ons uiteraard ook bellen. Vervolgens krijg je binnen enkele werkdagen een bevestiging van je boeking. Als de door jou gekozen voorkeursdatum niet meer beschikbaar is, bellen we je op om samen naar een mogelijke oplossing te zoeken. Voorkom teleurstellingen, boek op tijd! Je loopt dan ook het minst risico’s op eventuele toeslagen

Het is ook mogelijk om vrijblijvend een optie te nemen op de reis van jouw voorkeur. Deze optie verplicht je tot niets en blijft acht dagen geldig. In feite houden we een plaatsje voor je vrij en krijg je voorrang op het moment dat de laatste plaats door een ander geboekt gaat worden. Wil je de optie omzetten in een boeking, dan kan je dit online doen in jouw persoonlijke reispagina.

We vinden het gebruik van papieren brochures niet meer van deze tijd. De informatie in brochures is moeilijk up-to-date te houden en verspilt veel papier en mooie bomen. Alle informatie over onze reizen vind je op onze website. Heb je vragen over bestemmingen of over de reizen? Bel of mail ons! We zullen je vragen met plezier beantwoorden. Kom ook eens gezellig langs tijdens onze informatieavonden, drinks of online Master Yeti-classes, zodat je van al onze reizen, het concept en nieuwigheden op de hoogte blijft. Schrijf je in voor onze reistips en blijf op de hoogte wanneer en waar dit wordt georganiseerd.

Na ontvangst van je boeking vragen we je een voorschot van 30% van de totale reiskosten met een minimum van 135 euro. Uiterlijk zes weken voor vertrek moet de resterende reissom op onze rekening zijn bijgeschreven. Voor uitgebreidere informatie over betalingen kun je het best onze algemene voorwaarden raadplegen.

De boekingskosten bedragen 25 euro per factuur, ongeacht de boekingswijze.

We krijgen af en toe vragen over de ontvangst van betalingen. Als je niets van ons hoort na je betaling kun je er vanuit gaan dat het goed is gegaan. Is de betalingstermijn reeds verstreken en hebben we je betaling nog niet ontvangen, dan nemen we contact met je op. Als je twijfelt aan de correctheid van je betaling is het verstandig om even contact met je bank op te nemen.

Mr. Yeti zorgt voor de goede kwaliteitstenten, elke reiziger krijg zijn of haar eigen tent. De enige kampeerspullen die je zelf mee moet nemen zijn een slaapzak, kussen en een slaapmatje (tenzij anders aangegeven). Als slaapmatje is een therm-a-rest matje (zelf opblaasbaar) aan te bevelen boven een luchtbed (kans op lek). Heb je zelf nog geen slaapmatje? Huur er dan een bij ons voor slechts €25,- per vakantie. Je kunt dit aangeven bij je boeking. Wegens logistieke redenen is het niet mogelijk om voor alle reizen een slaapmat te huren. We geven je graag advies over de juiste kampeermaterialen.

Voor de reizen is geen speciale kleding vereist. Goede wandelschoenen komen vaak van pas. Zorg er voor dat je ze alvast goed hebt ingelopen voordat je op reis gaat. Twee weken voor vertrek ontvang je van ons een advieslijst wat je wél en vooral niet moet meenemen. Voor een basis paklijst kijk je alvast hier!

Ook als je nog nooit hebt gekampeerd, kun je heel goed genieten van de reizen van Mr. Yeti. We overnachten voornamelijk op campings waar goede sanitaire voorzieningen aanwezig zijn. Behalve als we gaan wildkamperen, al zijn deze plekken tegenwoordig ook al steeds beter uitgerust. Als je nooit eerder hebt gekampeerd, zal je enorm genieten van het gevoel van gezelligheid en vrijheid. De reisbegeleider zal jou uiteraard begeleiden in het opzetten van een tent en uitleggen hoe onze kampeermaterialen werken. Daarnaast zijn er ook een aantal reizen waar we in comfortabele basic accommodaties slapen.

Jazeker, je bent van harte welkom, ook als je niet in België woont! Bij enkele van onze groepsreizen is het zelfs mogelijk op te stappen in Nederland. Bij vliegreizen kan je kiezen voor een landarrangement waarbij je je eigen vliegticket regelt. Ben je hierin geïnteresseerd, laat het ons dan weten want je krijg dan een korting voor je vliegticket. We kunnen ook altijd samen kijken naar een alternatieve vlucht.

Een aantal van onze reizen vertrekt op zaterdagochtend vanaf het station van Leuven (bij enkele is er een extra opstapplaast in Venlo). Kan je niet op tijd aanwezig zijn? Geen probleem. We bieden de volgende oplossing: op vrijdagavond haalt één van onze reisbegeleiders je op een afgesproken tijd op bij station Tienen. Hij brengt je naar een camping in de buurt. Samen met andere reizigers en reisbegeleiders breng je hier alvast één nacht door, uiteraard in je eigen Mr. Yeti-tent. De volgende ochtend rijd je met de reisbegeleider mee naar het station. Deze service bieden we aan voor €20,- p.p.

Soms is het mogelijk om de opstapplaats te wijzigen of een extra opstapplaats toe te voegen als het meerendeel van de reizigers uit een andere/zelfde omgeving komt (bijvoorbeeld Nederland). Dit is telkens afhankelijk van de route die we afleggen naar de bestemming.
Dit geldt ook het vliegen vanaf een andere luchthaven. Indien de tickets en tijden gelijk zijn kunnen we altijd in overleg kijken of je kan opstappen bij een luchthaven bij jou in de buurt. Wil je hier gebruik van maken? Laat het dan weten bij het boeken van je reis, zodat wij jou de korting kunnen laten weten.

Veel reizigers willen graag nog een aantal extra dagen van hun vakantie genieten. Wist je dat het bij ons mogelijk is om je reis te verlengen? Deze wijziging bieden wij aan als extra service en is volledig kosteloos (afhankelijk van de grootte van de wijziging). Het enige wat voor eigen rekening is, zijn de eventuele verschilkosten in vervoer en natuurlijk de extra dagen dat je op de bestemming bent)

Iedereen wil natuurlijk de garantie hebben dat de reis ook daadwerkelijk vertrekt. Volgens de algemene reisvoorwaarden van de geschillen commissie mogen wij onze reizen tot 15 dagen voor vertrek annuleren bij te weinig deelname. Het kan voorkomen dat we net een reiziger te weinig hebben, en we de reis moeten annuleren. Als de 15 dagen zijn overschreden meldt er nog een reiziger, maar helaas is het dan te laat. Ook komt het wel eens voor dat er veel belangstelling is voor een bepaalde reis, maar niemand nog durft te boeken. Van uitstel komt helaas afstel, want doordat je wacht is het risico juist groter dat de reis niet vertrekt. Uiteraard ben je vrij om na je boeking regelmatig bij ons te polsen hoe het er voor staat.

Tevens loop je het risico om extra toeslagen te betalen als de tickets/ vervoer niet meer in de standaard prijsklasse beschikbaar is. Ben je dus zeker dat je op reis wilt, dan raden we je aan om op tijd te boeken.

Mocht de reis niet doorgaan wegens te weinig deelnemers dan zullen we altijd met een alternatief komen, zodat je alsnog op reis kunt. Je kan deze reis dan boeken met 5% korting. Mocht het alternatief je niet aanstaan dan krijg je uiteraard de gehele reissom terug en laten we de (optioneel) verzekeringen vervallen.

Op tijd boeken is dus de boodschap! Op die manier zet je ook andere avonturiers aan tot boeken!

Mr. Yeti gaat graag mee met de tijd waarin e-commerce steeds een belangrijkere rol speelt. Wij richten ons dan ook op online verkoop. Mede hierdoor hebben wij geen verschillende vestigingen doorheen het land, waardoor wij onze reizigers goed kennen. We zitten regelmatig in het buitenland of op flexplekken te werken. Éen van onze kernwaarden is vernieuwend en daarom vinden wij het belangrijk om vanaf een inspirerende werkplek te werken. We zijn dan ook van mening dat dit niet op een vaste locatie moet zijn. Daar vloeien de meest avontuurlijke reizen uit!

Een groot voordeel hiervan is ook dat reizigers altijd contact hebben met dezelfde reisagenten / product managers die zowel de reis samenstellen, verkopen als uitvoeren. Geen directe tussenpartijen maar duidelijke reisschema’s, waarbij je op de bestemming niet nog eens rekening moet houden met een hoog reisbudget. Wij kennen ons product van A tot Z!

Natuurlijk hebben we wel een mooie opslagruimte voor al onze kampeermaterialen. Kwaliteit is voor ons zeer belangrijk en doordat wij onze eigen kampeermaterialen beheren, kunnen wij deze kwaliteit ook waarborgen.

Zeker wel! We organiseren regelmatig informatieavonden, gezellige drinks en online ‘Master Yeti-classes’, zodat je van al onze reizen, het concept en nieuwigheden op de hoogte blijft. Schrijf je in voor onze reistips en blijf op de hoogte wanneer en waar dit wordt georganiseerd.

Groepssamenstelling

Omdat wij reizen in kleine groepen, bieden wij vanuit Mr. Yeti geen vertrekvergadering aan. Sommige reizigers hebben namelijk niet de behoefte om hierbij aanwezig te zijn en wij willen natuurlijk niemand verplichten. Uiteraardbieden we wel een andere optie om alvast in contact te komen met je medereizigers en reisbegeleider.

Uiterlijk 2 weken voor vertrek ontvang je van ons de reisbescheiden. Vanaf dan neemt ook de reisbegeleider contact op met jullie via mail of via een afgesloten Facebook-pagina (afhankelijk van of iedereen hierover beschikt) of Whatsapp groep. Hierin stelt hij/zij zichzelf voor en geeft hij/zij vast een korte uitleg van wat jullie van hem kunnen verwachten tijdens de reis. Ook is er dan ruimte voor jullie je voor te stellen en alvast praktische zaken te bespreken wie bijvoorbeeld de muziek meeneemt of een pomp. Niet iedere deelnemer zal gebruik maken van de mogelijkheid om vooraf met andere reisgenoten te communiceren. Het is ook geen verplichting, maar we stimuleren het wel. Op de dag van vertrek is het dan misschien minder spannend zo’n nieuwe groep.

Je bent niet de enige die alleen een reis boekt. Gemiddeld boekt 95% van de reizigers voor zichzelf, de overige 5% boekte met een vriend of vriendin of met een broer of zus. Onze reizigers vallen globaal binnen de leeftijdscategorie 20 tot 55 jaar. De man/vrouw-verdeling is ongeveer 55/45, iets meer mannen dan vrouwen. Wil je graag weten wat de groepssamenstelling is van jouw ideale groepsreis? Bel of mail ons dan gerust!

We kunnen per reisdatum meerdere groepen op dezelfde bestemming hebben. Wanneer er meerdere groepen zijn, maken we een groepsindeling op basis van leeftijd en geslacht.

Op dit moment beschikt onze site nog niet over een functie waarbij je kan zien wie je medereizigers zijn. Uiteraard kan je telefonisch, via de chat of via de mail de groepssamenstelling opvragen. Wees niet angstig als er misschien nog niemand of 1 reiziger is ingeschreven. 1 moet altijd de eerste zijn! Uit de praktijk weten wij, wanneer iemand de eerste stap heeft gezet er snel meer zullen volgen.  En hoe eerder je de reis boekt, hoe eerder er een vertrekgarantie is. Dat is natuurlijk wel zo prettig.

Tijdens de reis

Maar natuurlijk! De reizen zijn goed georganiseerd, maar zeker niet overgeorganiseerd! Tijdens onze reizen krijg je dan ook volop de kans om zelfstandig dingen te ondernemen of gewoon lekker te ontspannen en je eigen vakantie te beleven. In overleg met de groep en de reisbegeleider is er heel veel mogelijk.

Voor de groepsreizen is een normale conditie voldoende om deel te kunnen nemen aan alle activiteiten. De activiteiten zijn nooit verplicht. Als er een onderdeel in de reis zit waaraan je niet kan of wilt meedoen, is dat geen probleem. Mocht je niet zeker zijn of jouw conditie voldoende is voor een bepaalde bestemmen, neem dan contact op met onze reisagenten.

Gezien de beperkte ruimte in de negenpersonenbus heeft Mr. Yeti alleen materialen die compact zijn. Daarom neemt Mr. Yeti ook alleen zijn eigen tenten mee. Van onze tenten zijn we ervan verzekerd dat ze geschikt zijn voor onze reizen.

De reissom zoals deze op internet staat dekt vrijwel alle kosten. De enige bijkomende kosten zijn voor het eten en drinken, eventuele voor optionele activiteiten en voor je persoonlijke uitgaven. Tijdens de reis wordt een pot gemaakt voor ontbijt, lunch en diner. Hierbij moet je denken aan ongeveer 10 euro per dag. Het kan altijd gebeuren dat je tijdens de reis een museum of bezienswaardigheid tegenkomt die niet in het programma is opgenomen, maar waar je graag heen wilt. Het is aan jou of je dit soort extra uitstapjes wilt afleggen of niet. Maar zo geldt bij al onze reizen, wat je ziet is wat je krijgt!

De activiteiten

We willen en kunnen niemand verplichten om aan alle geplande activiteiten mee te doen. Wanneer je bijvoorbeeld wegens een blessure niet mee kan doen aan een bepaalde activiteit, dan is dit geen probleem. We proberen altijd een alternatief te vinden.

Neen. Maar als je vooraf twijfelt of je de activiteit tot een goed einde kan brengen, vragen we je om tijdens de reis even met je reisbegeleider te overleggen. Het is namelijk een probleem als je de berg op hebt kunnen wandelen, maar niet meer in staat bent om zelfstandig naar beneden te lopen.

Bij de reisbeschrijvingen hebben we geprobeerd om zo volledig mogelijk aan te geven wat wél en niét bij de reissom is inbegrepen. Optionele activiteiten worden aangegeven. Bij de reisbeschrijvingen proberen we ook een schatting te geven van de kosten voor optionele activiteiten.

Rol van de reisbegeleider

We spreken bewust over reisbegeleiders, we werken niet met reisleiders. Dat betekent dat onze reisbegeleiders geen bibliotheken zijn die alles over de lokale cultuur en gebruiken van het land weten. Onze reisbegeleiders zijn opgeleid om met groepen om te gaan. Ze weten wat ze moeten doen in belangrijke (nood)situaties en zijn zeer ervaren.

Op reis met je eigen groep?

Mr. Yeti organiseert ook op aanvraag reizen op maat. Dit zijn reizen die geheel naar jouw wensen worden samengesteld en hierdoor uniek zijn. Voor elke bestemming, budget, groepsgrootte en alle soorten activiteiten stellen we je graag een passend aanbod voor.

Onze reizen zijn voor bijna alle soorten groepen mogelijk. Van de actieve fietsvereniging tot de vriendenclub, het disputen, het lerarenteam of de bedrijfsvereniging; Mr. Yeti heeft veel ervaring met groepsreizen op maat!

Met de groepsreizen van Mr. Yeti ontdek je Europa. Landen die je altijd al hebt willen ervaren en beleven. Denk aan Noorwegen, Zweden, Schotland, Ierland, maar ook IJsland en Engeland. Elk land en elke stad heeft zijn eigen verhaal, we delen onze ervaringen graag met je.

Op elke bestemming kan je actief doen door te mountainbiken, hiken, kajakken of allerhande wintersporten of een avontuurlijke survival te doen. Maar je kan ook ontspannen en genieten van de natuur, cultuur en de historie van het land.

Elk land beschikt over veel verschillende soorten accommodaties, waardoor je veel keuzemogelijkheden hebt. Bed en breakfasts, traditionele vissershuisjes, luxehotels, trekkershutten en tenten zijn enkele voorbeelden. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos. Laat ons weten wat je wilt en we zorgen er samen voor dat je de meest geschikte accommodatie boekt en dat alles tot in de puntjes wordt geregeld. Neem contact op en stel je eigen reis samen.

Hulp bij het boeken

Heb jij de reis naar wens gezien? Dan kun je natuurlijk gemakkelijk via internet boeken. Je kan je eigen voorkeuren opgeven en rustig nadenken over de datum waarop je wilt vertrekken. Hoe zo’n boeking in zijn werk gaat en waar je allemaal aan moet denken, vind je hier:

Boekingspagina

Bij elke reis van Mr. Yeti vind je een link naar de boekingspagina, hier kun je al je gegevens invullen.

Ten eerste kun je kiezen tussen een optie en een boeking. Een optie gebruik je als je nog twijfelt. Je hebt 8 dagen tijd om over deze reis na te denken. Er blijft een plekje voor je vrij, zodat je verzekerd bent van een plaats. Deze optie kost niets en verplicht je tot niets. Je kan op elk moment de optie opzeggen.

Weet je zeker dat je de reis wilt boeken, dan hoef je niet eerst een optie te nemen. Je kunt via jouw account de optie omzetten in een boeking. Hierna zullen wij deze voor je verwerken.

Na het invullen van je persoonlijke gegevens zoals je naam, geslacht, geboortedatum, adres en telefoonnummers willen we ook graag je e-mail adres weten. Let er op dat je dit goed invult, want op dit e-mailadres ontvang je jouw bevestiging van de boeking.

Om problemen te voorkomen, willen we ook graag weten of je een reis- en/of annuleringsverzekering wilt afsluiten. Mr. Yeti werkt hiervoor samen met Protections, een bekende en betrouwbare verzekeraar. Als je met Mr. Yeti op reis wilt, is het verplicht om over een reisverzekering te beschikken. Je kan hiervoor, net als bij een annuleringsverzekering, kiezen uit een aflopende of doorlopende verzekering. Wat je het beste kan doen, is sterk afhankelijk van je reisgedrag. Als je weinig reist, dan kan je beter de aflopende verzekering afsluiten. Ga je echter veel op reis, dan doe je er goed aan een doorlopende verzekering af te sluiten. Twijfel je over wat je het beste kan doen, neem dan contact met ons op.

We zijn graag op de hoogte van bijzondere omstandigheden die voor het reizen van belang kunnen zijn. Ben je vegetariër of volg je een speciaal dieet. Zijn er medische omstandigheden die van belang kunnen zijn tijdens het reizen? Dan vragen we je om dit vooraf duidelijk aan te geven. We zullen hier rekening mee houden, zodat ook jouw reis een onvergetelijke ervaring zal zijn.

Heb je alle gegevens correct ingevuld, dan kun je het formulier verzenden.

Na boeking

Als het boekingsformulier verzonden is, dan zal Mr. Yeti zo snel mogelijk je boeking bevestigen. Dit gebeurt via een e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres. De boeking kan je ook terugvinden in je eigen account op de website. Via je account ontvang je ook de  bevestigingsbrief, de factuur, de eventuele polissen van de afgesloten verzekering(en) en de algemene voorwaarden die gelden. We vragen je vriendelijk al deze gegevens even goed na te kijken. Via onze social media-kanalen Facebook en Twitter kan je door middel van de agendafunctie of door een oproepje je medereizigers alvast opzoeken. We werken momenteel aan een een afgesloten forum, zodat je op deze manier alvast kennis kan maken met je medereizigers.

Ongeveer twee weken voor vertrek staat het informatiepakket van Mr. Yeti actief in je account. Hierop staan onder andere de opstapplaats, de paklijst en een deelnemerslijst. Vanaf nu kan je persoonlijke voorpret echt beginnen. We dragen er vóór, tijdens en na je reis zorg voor dat onze reizigers een onvergetelijke vakantie zullen hebben.

Kanoreis_8

Het team van Mr. Yeti wenst je een onvergetelijke groepsreis toe!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!