Actief Engeland | MrYeti.be Groepsreizen, Boek online!

Reizen naar Engeland

Informatie

Inleiding

Actief Engeland!

Zuid-Engeland, veel meer dan alleen dubbeldekkers, het Buckingham Palace en the London Eye. Wie had er bijvoorbeeld gedacht dat Engeland subtropische stranden heeft? En natuurlijke de witte kliffen van Dover en kleine idyllische dorpjes. Engeland, de ideale bestemming voor jouw actieve groepsreis!

Engeland is rijk aan prachtige cultuur en natuur en ook nog eens dicht bij België. Je kunt er op verschillende manieren komen, zoals via de kanaaltunnel met de trein of met het vliegtuig. Iets wat je misschien niet wist is dat het weer in Engeland vaak mooier is dan in België. In de zomer is het zuiden tropisch en aangenaam en het regent minder dan in België.

Engeland heeft één van de grootste steden ter wereld zoals de hoofdstad Londen. Het land telt ongeveer 50 miljoen inwoners en de hoofdtaal is Engels. Londen staat vooral bekend als internationaal. Er wonen namelijk veel Aziaten en Indiërs, wat ook heeft geresulteerd in de diversiteit aan restaurants. Engeland is in doorsnee 640 lang en 480 kilometer breed. De kustlijn is in totaal 1850 kilometer lang. Engeland is onderdeel van Groot-Brittannië waar ook Schotland en Wales onder vallen. Het land bestaat voor 10% uit bos en de grootste rivier is de Thames, met een lengte van 346 kilometer. Deze rivier zullen we ook zeker tegenkomen tijdens de actieve groepsreis in Zuid-Engeland!

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid met je GSM is in Engeland geen enkel probleem. Mocht je iemand in Engeland willen bellen dan zet je het landnummer 44 voor het telefoonnummer. Wil je vanuit Engeland naar België bellen, dan kies je voor 32.

Er zijn veel gratis Wi-Fi spots te vinden in Engeland. Ideaal dus als je jouw prachtige foto’s en reisverhalen alvast wilt delen met vrienden.

Cultuur

De Engelsen staan bekend als zeer proper en terughoudend naar andere mensen die niet Engels zijn. Tijdens je actieve groepsreis door Engeland zal je ook zeker een typisch Engels ontbijt met roerei, worstjes en geroosterd brood krijgen. Naast het typische ontbijt staat Engeland ook bekend om haar bier, thee, rugby en cricket. Wat ook zeker tot de Engelse cultuur behoort is voetbal. Veel mensen noemen dit ‘een deel van hun leven’. En natuurlijk niet te vergeten, Shakespaere. De man die het theater groot maakte in Engeland.

Feestdagen

Engeland kent de volgende feestdagen:

1 januari
Nieuwjaarsdag

6 januari
Driekoningen

6 maart
Mothering Sunday

14 maart
Commonwealth Day

17 maart
St. Patrick’s Day

25 maart
Goede Vrijdag

27 en 28 maart
Pasen

2 mei
Early May Bank Holiday

5 mei
Hemelvaartsdag

15 en 16 mei
Pinksteren

30 mei
Spring Bank Holiday

18 juni
Queen’s Birthday

19 juni
Vaderdag

31 oktober
Halloween

5 november
Guy Fawkes-Day

11 november
Remembrance Day

30 november (Schotland)
St. Andrew’s Day

6 december
Sint Nicolaas

25 december
Kerstmis

26 december
Boxing Day

Flora en Fauna en Natuurparken

Flora
Bloemen zijn er niet zo veel te vinden in Engeland, maar daarentegen zijn de Engelse tuinen rijk aanwezig. Deze Engelse tuin is de ideale landschapstuin. Je vindt hier met name rododendrons, een waterval, een brug, de taxus en een tempeltje. Vooral in het zuiden van Engeland is veel natuur te vinden. Hier vind je bijvoorbeeld de bekende Cliffs of Dover. Deze zijn ook te beklimmen vanaf het dorpje Dover. Enkel 10% van Engeland is bos, maar wel is er veel hei te vinden. Wat je misschien niet verwacht is dat er in Engeland veel tuintjes te vinden zijn met grote bomen en mooie planten.

Fauna
In Engeland zijn extreem veel eekhoorns en vossen. Ook vind je er veel knaagdieren, zoogdieren en insecten. Vooral buiten de drukke steden kan je pony’s en paarden in het wild tegenkomen. Tijdens je actieve groepsreis door Engeland zal je deze dieren zeker tegen komen. Heel af en toe wordt er ook wel eens een edelhert, damhert en ree gespot. Bij de kust zijn zeehonden en soms zelfs dolfijnen te vinden.

Engeland is rijk aan vogels, er leven er maar liefst 130 soorten. Elk deel van het land kent haar eigen vogels. Kortom, ben je een natuur en dierenliefhebber dan is Engeland de ideale groepsreis voor jou!

Natuurparken
Engeland is rijk aan natuurparken. Exmoor en Dartmoor zijn de bekendste en liggen in het zuidwesten van Engeland. Hier kom je ook zeker langs tijdens de actieve groepsreis van Mr. Yeti. High Willhays is met 621 het hoogste punt van deze natuurparken. Het oudste natuurpark van Engeland is Dartmoor. Hier vind je prehistorische tombes van wel meer dan 4000 jaar oud! Vlakbij Londen zijn ook veel parken te vinden. 

 

Geldzaken

Tijdens jouw actieve groepsreis in Engeland betaal je met de Britse Pond, ook wel de ‘Engelse Pond’ genoemd. 1 Pond is ongeveer 1,40 Euro waard. Voor de actuele wisselkoers kijk je het best even hier.

Over het algemeen is Engeland iets duurder dan België. Vooral verse groenten en vlees zijn er prijzig. Met je bankkaart of credit card kan je in Engeland vrijwel overal betalen. Ook zijn er veel geldautomaten te vinden.

Gezondheid en Vaccinaties

In Engeland is de gezondheidszorg erg goed geregeld. Heb je schrik dat jou wat overkomt tijdens je actieve groepsreis in Engeland? Als je goed verzekerd bent bij je ziekenfonds dan krijg je de medische kosten natuurlijk terug. Het best check je dit vooraf even goed bij jouw ziekenfonds, zodat je bij thuiskomst niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Vergeet overigens niet je identiteitsbewijs en reisverzekering papieren mee te nemen.

Indien je naar het ziekenhuis moet en niet in staat bent er zelf te geraken, bel dan 112. Apotheken zijn net als in België op regulieren tijden open en in de steden zijn ze vaak tot middennacht open. Zorg wel dat je je medicijnen tasje voldoende hebt gevuld voor je actieve groepsreis naar Engeland.

Wanneer je met Mr. Yeti op een actieve groepsreis gaat is het verplicht een reisverzekering af te sluiten. Wij willen je namelijk op voorhand beschermen tegen hoge kosten nadien. Wij werken samen met Protections verzekeringen, gespecialiseerd in de type reizen die wij aanbieden. Weet je niet zeker of je bij jouw verzekeringsmaatschappij voldoende bent gedekt, neem dan even contact met hen op. Uiteraard bepaal je zelf voor welke verzekeringsmaatschappij je kiest!

Voor Engeland dien je geen speciale vaccinaties te halen. Meer informatie hierover kan je hier vinden.

Verder raden wij wel aan altijd rekening te houden met het onderstaande tijdens jouw actieve groepsreis:
* Vermijden van zonlicht tussen 11:00 – 14:00 uur en regelmatig insmeren met zonnebrand (informeer vooraf bij een bij een apotheek welke factor voor jouw huidtype het best is)
* Leidingwater is in Engeland goed te drinken. Vertrouw je het niet, drink dan enkel water uit een fles of kook het leidingwater minimaal 5 minuten.
* Eet geen (half) rauw vlees of vis
* Gebruik muggenspray en draag bedekkende kleding bij moerassige gebieden en zonsondergang
* Zwem niet in stilstaand of langzaam stromend water.
* Pas op voor teken tijdens het wandelen.

 

Reisdocumenten

Om naar Engeland te reizen dien je enkel in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Heb je geen Belgisch paspoort of identiteitskaart, dan kan je het best even informeren bij een officiële instelling in jouw land van herkomst. Meer informatie over het reizen naar het buitenland met een Belgische nationaliteit vind je hier.

Infrastructuur

In Engeland zijn de wegen prima, maar vergeet niet aan de linker kant te rijden! De subway is voor Engelsen erg belangrijk. Dit is de ondergrondse metro die je overal naartoe brengt. Ook met de trein kan je je goed verplaatsen in Engeland en deze is relatief goedkoop. Als je heel  Engeland wilt verkennen dan kan je het beste een wagen huren.

Tijdsverschil

In Engeland is het een uurtje vroeger dan in België. Dit heeft als voordeel dat je op de heenweg een uurtje langer kan genieten van jouw groepsreis door Engeland, maar als nadeel dat je bij terugkomst weer een uurtje vooruit moet.

Elektriciteit

Engeland kent een voltage van 230. Stopcontacten zijn geaard en hebben drie rechthoekige gaten. Voor jouw actieve groepsreis in Engeland heb je dus een verloopstekker nodig van het type G, of een wereldstekker.

Reistijd en Klimaat

Engeland is op allerlei manieren te bereiken bijvoorbeeld met de trein, het vliegtuig, de boot of met de auto. Een aanrader is de boot van Calais naar Dover, want tijdens deze prachtige overtocht zie je bij aankomst direct de kliffen van Dover. Natuurlijk gaan wij tijdens de actieve groepsreis in Engeland met de boot. Vliegen is vanaf verschillende vliegvelden in België mogelijk.

Engeland kent een zeeklimaat en daardoor kan je het land het beste van mei tot september bezoeken. Het zuidwesten van Engeland daarentegen heeft een tropisch zeeklimaat, wat zorgt voor heerlijke temperaturen tijdens de groepsreis. Dit klimaat verklaart ook waarom er zoveel surf hotspots in Engeland te vinden zijn. Iets wat je misschien nog niet wist, is dat je er zelfs palmbomen kan vinden! In zomer wordt het niet warmer dan 32 graden en in de winter niet kouder dan -5. Ideaal dus voor onze actieve groepsreis!

 

Kleding

Het is belangrijk goed voorbereid op jouw actieve groepsreis naar Engeland te vertrekken. Vergeet daarbij ook zeker niet de juiste kledingkeuze. Dit maakt jouw reis een stuk aangenamer. Daarom geeft Mr. Yeti jou de volgende tips mee:
* Neem luchtige, maar ook vooral warme kleding mee in verband met de wisselende weersomstandigheden in Engeland.
* Een goed regenpak en goede fleece trui of vest heb je zeker nodig in Engeland.
* Neem comfortabele en goed ingelopen wandelschoenen mee. Het liefst hoge wandelschoenen zodat je niet snel omzwikt bij onverharde paden.

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!