Op reis gaan is fantastisch. Je ziet indrukwekkende zonsondergangen, sprookjesachtige steden en ongerepte natuur, om nog maar te zwijgen over alle leuke dingen die jij tijdens jouw groepsreis meemaakt met de andere Yetianen. Deze momenten wil je natuurlijk nooit vergeten en daarom mogen mooie plaatjes niet ontbreken. Met deze tips maak jij prachtige reisfoto’s met je smartphone zodat je terug in België terug kunt denken aan de beste tijd van jouw leven.

1. Koop een mooie GSM

Tegenwoordig heb je geen dure spiegelreflex meer nodig om mooie reisfoto’s te maken, maar een GSM met een goede camera is weer noodzakelijk. Met de nieuwere modellen van Samsung en Apple kun je prachtige plaatjes schieten. Ga je een nieuwe GSM kopen? Bekijk op internet hoe de kwaliteit is van de foto’s en test de camera in de winkel uitvoerig.

Mr. Yeti telefoon

2. Zorg voor voldoende licht

Licht kan een foto maken of breken en daarom moet je hier rekening mee houden voor je los kunt gaan met je camera. Enkele aandachtspunten:

– Foto’s in de volle zon worden door de harde schaduwen vaak minder mooi. Het perfecte plaatje schiet je vaak in de ochtend of vanaf een uurtje of vier tot het donker wordt.

– Wil je toch midden op de dag een mooie reisfoto maken met je smartphone? Kijk dan of je een plekje in de schaduw kunt vinden.

– Foto’s in een restaurant worden veel mooier als je bij het raam of op het terras zit. Bekijk dus weke tafeltjes vrij zijn en choose wisely!

Kanovakantie

3. Eerst draaien om je foto te verfraaien

Door Snapchat en Instagram houden we onze GSM vaak rechtop bij schieten van een plaatje. Niet doen! Je kunt mooiere reisfoto’s maken door je smartphone 90 graden te draaien. Op horizontale foto’s zie je veel meer van het prachtige landschap dan op verticale foto’s.

Groepsreis IJsland

4. Maak nooit één foto

Je ziet een prachtig landschap, tovert je GSM tevoorschijn en klikt een keer. Dat heb je mooi op beeld staan! ’s Avonds kijk je bij thuiskomst nog eens naar jouw foto en je schrikt: hij is niet scherp. Voorkom dit probleem door de tijd te nemen voor het maken van foto’s. Controleer of het beeld scherp is en fotografeer vanuit verschillende hoeken. Dan kan je ’s avonds de mooiste uitkiezen om met #mryetigroepsreizen te delen op Instagram.

Groepsreis IJsland

5. Zet je flitser altijd uit en zoom niet

Veel fotografen zijn het erover eens: als je een mooie reisfoto wilt maken met je smartphone, moet je de flitser uit laten. Ja, ook als het donker is. De flitser zorgt voor rode ogen, bleke gezichten en veel beelden zijn overbelicht. Laat de zoomfunctie trouwens ook maar met rust. Door te zoomen worden je foto’s minder scherp. Loop dus een paar meter verder of snijd het beeld later bij.

Zonsondergang Zweden

6. Gebruik de portretfunctie

Veel nieuwere GSM’s hebben een portretfunctie, die ervoor zorgt dat de achtergrond vager wordt en je meer scherpte diepte krijgt. Hiermee kun je hele mooie foto’s van jouw reisgenoten maken. Wedden dat jij hierdoor de meest gevraagde fotograaf van de groep wordt? Bonustip: maak ook eens een foto van jouw eten met de portretfunctie. Dit maakt jouw plaatje aanzienlijk mooier. En probeer dit eens van boven.

Singlereis Slovenië

7. Download de Lightroomapp

Yes! Je hebt door de tips van Mr. Yeti mooie reisfoto’s gemaakt met je smartphone. Maar wat als we vertellen dat je hem nog mooier kunt maken? Vergeet de bewerkingsopties van Instagram en download de Adobe Lightroom app. Bijna alle functies zijn gratis en door een beetje te spelen met de instellingen kun jij jouw plaatjes donkerder of lichter maken, de kleuren aanpassen en veel meer. Daarna kunnen ze zo in een magazine…

Download hem hier via de Apple store

Lightroom    Lightroom

Wil jij ook de mooiste reisfoto’s maken met je smartphone? Mr. Yeti neemt jou op groepsreis mee naar adembenemende plekjes in de mooiste landen. Waar ga jij het perfecte plaatje schieten?

Heb je nu jouw perfecte plaatje geschoten? Stuur hem dan in voor onze fotowedstrijd en wie weet maak jij kans op een reischeque t.w.v. €250,-!