Als je een reismagazine openslaat, is de kans groot dat er flink wat pagina’s gevuld zijn met foto’s van Zweden. Dat kan ook niet anders, want deze picture perfect bestemming heeft uitgestrekte bossen, maar liefst 100.000 meren en een flora en fauna waar andere landen jaloers op zijn. Mr. Yeti vindt het dan ook fantastisch om jou alle mooie plekken van Zweden te laten zien. Hij had alleen zo veel favorieten dat er inmiddels twee groepsreizen naar Zweden op het programma staan. In deze blog ontdek jij welke reis bovenaan jouw bucketlist komt te staan.

Into the wild met je kano

Wil jij even helemaal weg van alle drukte? Vind je het heerlijk om actief bezig te zijn en wil je alvast een beetje oefenen voor Expeditie Robinson (maar dan zonder de honger;))? Dan is de 10-daagse kanotrektocht dé vakantie voor jou. Kano-ervaring is niet nodig, enthousiasme wel!

Per dag varen we ongeveer vier uur op de prachtige meren, maar voor de fanatiekelingen is het mogelijk om daar nog een schepje bovenop te doen. Na het varen bouwen we ons tentenkamp op en genieten we van het uitzicht en de rust. Tijdens deze reis zwem je op de mooiste plekken, droom je weg in de hangmat en kom je misschien wel sporen van wilde dieren tegen tijdens een van jouw wandelingen door de bijzondere natuur. In overleg is alles mogelijk, doe dus lekker waar jij zin in hebt of ga er samen met je groepsgenoten op pad. We zien elkaar ’s avonds zeker bij het kampvuur.

Kanoreis Zweden

Back to basic, maar dan luxer

Maak je geen zorgen, Mr. Yeti heeft een hekel aan honger hebben. Daarom heeft hij geregeld dat er tussendoor verse producten worden aangeleverd. We gaan tijdens deze groepsvakantie Zweden zelfs BBQ-en in het wild. Hoe we dat doen, houden we nog even geheim. De reisleider heeft er een creatieve oplossing voor bedacht. Genieten was nog nooit zo simpel.

Back to basic

Urban meets nature

Jij bent een reiziger die altijd alles wil zien, verliefd is op de natuur, maar ook ontzettend blij wordt van een bezoek aan de stad. Dan is deze 14-daagse groepsvakantie Zweden jou op het lijf geschreven. Mr. Yeti laat je in twee weken tijd verschillende mooie plekken in Zweden zien, van verlaten eiland tot grote stad.

Afwisseling is key tijdens deze groepsvakantie Zweden. We kanoën tijdens een 2-daagse kanotrektocht over de prachtige meren en slapen op verlaten eilandjes. Hoe gaaf is het om de natuur echt te ontdekken en tijdens wildkampeeravonden te zoeken naar onze slaapplek?

Een dag later doen we het weer helemaal anders en hiken we door het Tiveden nationaal park. We zijn na het slapen onder de sterrenhemel van de vorige dagen toe aan het comfort van de camping. Er is tijd om lekker te douchen en ’s avonds genieten we van elkaars gezelschap bij het kampvuur.

Groepsreis Zweden

Let’s get Danish!

Tijdens onze groepsvakantie Zweden gaan we ook even op citytrip. Er zijn in het wonderschone Scandinavie twee steden die je gezien moet hebben voor we teruggaan naar België. We ontdekken het prachtige Göteborg en stoppen op de terugweg in het sprookjesachtige Kopenhagen. Ons lievelingsplekje in de Deense hoofdstad is het prachtige Nyhavn. Hier lijkt het net alsof je in echt in de wereld van Christian Andersen bent.

Kopenhagen

Checklist: welke reis past bij jou?

Ben je er na het lezen over deze fantastische groepsvakanties Zweden nog niet uit? Wij zetten de verschillen even voor je op een rijtje!

 

  Kanoreis Zweden Groepsreis Zweden
Reisduur 10 dagen 14 dagen
Verblijf Kamperen op verlaten eilandjes Combinatie van wildkamperen en campings
Dagen kanoën 7 2
Gebieden We ontdekken de meren van Zweden We maken een rondreis door het land
Back to basic Volledig back to basic, maar wel met heerlijk eten! Combinatie van back to basic en meer comfort
Natuur ontdekken De Zweedse natuur heeft na deze reis geen geheimen meer voor jou We maken kennis met de prachtige Zweedse natuur
Steden ontdekken Jou niet gezien, jij gaat lekker onthaasten in het wild! Kijk je ogen uit in prachtig Göteborg en sprookjesachtig Kopenhagen
Andere activiteiten Je kunt zelf wandelen door de mooie natuur, de focus ligt op kanoën Kanotocht, mountainbiken, bezoek nationaal park, elandensafari en meer.

 

Van welke reis gaat jouw hart sneller kloppen? Boek jouw kanoreis Zweden hier of kies voor de groepsvakantie Zweden en claim hier jouw plekje. Let op, vol is vol!