Heb jij ook zo genoten van jouw groepsreis? Zodra Mr. Yeti terug is in België, heeft hij heimwee naar al die mooie bestemmingen. Gelukkig staat zijn GSM vol prachtige reisfoto’s om bij weg te dromen. Het is natuurlijk hartstikke zonde om die mooie beelden weg te stoppen in een digitaal album. Wat je beter kunt doen met je reisfoto’s? Zeven tips om jouw herinneringen levend te houden.

Maak een scrapbook

Waarschijnlijk liggen ze ook bij jouw ouders op zolder: fotoboeken vol vakantiekiekjes en grappige bijschriften. Eens in de zoveel tijd wordt er eentje tevoorschijn gehaald en krijg je de verhalen van toen te horen. Hoe leuk is het om dit later ook te kunnen doen? Kies de plaatjes uit waar jij fier op bent, print ze en plak ze in een dik fotoboek. Schrijf je leukste herinneringen erbij en vrolijk de pagina’s eventueel op met stickers en andere versiersels. Bonustip: vraag of je reisgenoten je een kaartje willen sturen met hun favoriete reisherinnering met jou om het boek nog persoonlijker te maken.

Kanoreis Zweden

Vrolijk je kale muur op

Wat te doen met je reisfoto’s als je ze liever niet in een boek stopt? Hang ze aan de muur! Bij verschillende websites kun je een collage laten maken om zo die lege plek aan de wand op te vullen. Als je een plekje vrij hebt in de kamer waar jij werkt of studeert, is dat helemaal mooi. Mocht je dan even geen motivatie hebben om aan de slag te gaan, kijk je even omhoog en weet je weer waar je voor werkt: zodat jij volgend jaar weer met Mr. Yeti op groepsreis kunt!

Groepsreis Slovenie

Maak er een spel van

Veel Yetianen spreken na de reis nog eens af. Hoe leuk is het als jullie dan een spel kunnen spelen met jullie eigen reisfoto’s? Memory, een puzzel, de mogelijkheden zijn eindeloos. De favoriet van Mr. Yeti is een kwartetspel met eigen foto’s. Zo kun je bijvoorbeeld een categorie maken met de grappigste momenten tijdens het kanoën. Wedden dat jullie daardoor herinneringen ophalen en weer even terugdenken aan de geweldige groepsreis?

Groepsreis Noorwegen

Pin ze op de wereldkaart

Deze tip is voor reizigers die de hele wereld willen zien. Koop een wereldkaart, hang hem aan de muur en prik vervolgens met punaises kleine foto’s op de plekken waar je geweest bent. Te weinig ruimte? Je kunt ook met een rood draadje een lijntje trekken naar de bijbehorende foto en de oceanen volprikken met jouw mooiste herinneringen.

Groepsreis Noorwegen

Maak er frigomagneetjes van

Jij houdt niet van standaard reissouvenirs, maar wel van iets persoonlijks. Vergeet daarom de standaard magneetjes die ze bij elk winkeltje verkopen en laat ze na thuiskomst maken van jouw eigen reisfoto’s. Zo weet je na een blik op de frigo welke boodschappen je moet halen en wat je weekplanning is. Tenminste, als je jezelf niet verliest in het terugverlangen naar die gave bestemming.

IJsland groepsreis

Altijd je favoriete foto mee

Als je altijd even in gedachten wilt verzinken om te dromen over reizen, kun je jouw favoriete foto op een smartphonecase of laptophoes laten drukken. Voor het mooiste resultaat, kies je er slechts eentje uit. Mr. Yeti laat je zo veel mooie plekjes zien op groepsreis, dat dit haast onmogelijk is. Kun je echt niet kiezen? Laat er dan meerdere maken en wissel regelmatig af.

Groepsreis IJsland

Elke maand een nieuw plaatje

Weet je nog steeds niet wat te doen met je reisfoto’s? Een kalender maken van jouw favoriete momenten is een aanrader. Iedere maand kun jij je verheugen op het omslaan van de pagina zodat er een nieuwe foto tevoorschijn komt. Kies je voor een verjaardagskalender? Dan kan hij ook nog eens jaren mee. Al heb jij waarschijnlijk zo veel mooie plaatjes dat je ieder jaar een nieuwe wilt…

Krijg jij door deze tips al zin om aan de slag te gaan, maar heb je nog helemaal geen reisfoto’s? Mr. Yeti neemt jou op groepsreis mee naar plekken waar je tot nu toe alleen nog maar van kon dromen. Met jouw reisgenoten ga je op ontdekkingstocht en maak je vrienden voor het leven. Dat wil jij toch ook niet missen?

Groepsreizen Zweden