De wereld ontdekken: er is niets mooier en leuker dan genieten van idyllische steden en adembenemende natuur over de grens. Helaas zit er ook een keerzijde aan onze wanderlust. Onze planeet krijgt flink wat CO2 uitstoot te verduren door al die reiskilometers. Mr. Yeti vindt het belangrijk dat onze (kleine)Yetianen ook nog van de wereld kunnen genieten en vertelt hoe hij zorgt dat zijn groepsreizen verantwoord zijn.

1. Mr. Yeti <3 minibus

Vliegen is het meest vervuilend voor onze planeet. Mr. Yeti reist naar veel bestemmingen dan ook per minibus. Omdat we in gezellige, kleine groepjes reizen is dit mogelijk. Reizen per minibus is niet alleen milieuvriendelijker, maar ook heel leuk. Onderweg maak je alvast kennis met de rest van de groep en misschien kijken jullie wel een film of doen jullie een spelletje. Als we er eenmaal zijn, ben jij een stuk closer met de anderen.

2. Compensatie van CO2

Wist je dat we in 2050 gemiddeld 1 ton CO2 per persoon per jaar uitstoten? Als we dit niet compenseren, warmt de aarde steeds meer op met alle gevolgen van dien. Mr. Yeti wil het niet te warm krijgen met zijn harige vacht en ook over tientallen jaren nog ijsberen en andere dieren kunnen zien. Daarom heeft hij de handen ineengeslagen met Greentripper. Bij deze organisatie berekenen we hoeveel CO2 we uitstoten. Wij betalen de bijdrage die nodig is om de uitstoot te vergoeden. Greentripper zorgt er vervolgens voor dat er concrete klimaatacties in landen worden gehouden die dit zelf niet kunnen betalen. Greentripper ondersteunt ook projecten in België, bijvoorbeeld acties om mensen meer te leren over het milieu of projecten die bijdragen aan de biodiversiteit.

 

3. Duurzaam slapen

Met alleen het compenseren van CO2 is Mr. Yeti nog niet tevreden. Hij zorgt er ook voor dat zijn materialen gemaakt zijn van stoffen met een duurzame werking én dat onze reisbegeleiders vergoed worden voor hun bijdrage. Een van de bedrijven waar hij graag mee samenwerkt, is Vaude. Als reiziger slaap je tijdens je actieve groepsreis in een kwalitatief uitstekende tent van dit outdoormerk en word je de volgende ochtend zeker weer uitgerust wakker. Vaude staat voor duurzame, innovatieve producten die eerlijk zijn gefabriceerd en daar wordt Mr. Yeti blij van.

Kamperen IJsland

Alleen op reis

4. Contact met locals

Reizen zorgt ervoor dat je geweldige mensen ontmoet. Een vrolijke campingeigenaar die er zeker van wilt zijn dat jij de tijd van je leven hebt, een lokale gids die jouw alle bijzondere hotspots laat zien die andere toeristen overslaan en een activiteitenbegeleider die het natuurgebied op zijn duimpje kent. Zonder locals zouden onze groepsreizen een stuk minder leuk zijn. Mr. Yeti doet graag iets terug en werkt daarom het liefst samen met lokale partijen, die hij zelf selecteert. Zo betalen wij de camping niet achter het bureau in België, maar ter plaatse. Dan maken we direct een praatje en leren we de eigenaar gelijk een beetje kennen. Vaak vinden de medewerkers het ontzettend leuk om iets over hun bedrijf en werk te vertellen. Wij willen graag iets terugdoen voor deze mensen die hard werken vanuit hun passie.

Vakantie singles IJsland

Een groepsreis wordt nog leuker als hij verantwoord is. Als jij meegaat op een groepsreis van Mr. Yeti weet je zeker dat je een bijdrage levert aan mens en natuur. Wij zorgen ervoor dat de milieuvervuiling gecompenseerd wordt, dat we producten afnemen bij bedrijven die verantwoord ondernemen en dat locals een beloning krijgen voor hun harde werk.

Wil jij ook zonder schuldgevoel op reis en kiezen voor groen? Dan kan je met een gerust gevoel op reis gaan met Mr. Yeti. Heb je nog vragen over onze duurzame reizen? Wij beantwoorden ze graag!

Avontuur