Wie Slovenië hoort heeft misschien niet direct de associatie met een leuke, zonnige vakantiebestemming. Misschien kan ik mijzelf daar ook op betrappen, maar niets bleek minder waar.

Waarom Slovenië?

In het begin van 2016 maakte ik tijdens de fiets- en wandelbeurs in Antwerpen kennis met Tina van Mijn Slovenië. Ze had ons reisaanbod bekeken en was van mening dat Slovenië hier écht nog in ontbrak. Ze wist mij al snel te overtuigen met een aantal video’s en foto’s van super toffe activiteiten!

Van het één kwam het ander…

In het voorjaar/zomer bekijken wij naar wat we het seizoen erop gaan aanbieden. We krijgen altijd veel feedback van reizigers mee na de reis. Éen van die punten was dat er nog een kortere reis ontbrak in het voorjaar en najaar, waarbij we eens een keer niet gaan kamperen :-). En toen was ‘1 + 1 = 2’ en besloot ik in september 2016 Slovenië voor een aantal dagen te bezoeken. Voor ons is het belangrijk dat we weten wat de bestemming te bieden heeft en dat we onze reizigers van zo veel mogelijk waardevolle informatie kunnen voorzien. Daarom hechten we altijd veel waarde aan deze trips.

Slovenië, een onontdekte parel!

Mijn eerste reactie toen ik Slovenië met de auto binnenreed (ik vloog op Venetië en ging van daaruit met de huurauto verder); waarom gaan we nog naar de costa’s? Wauw wat een fantastisch groen, schoon en vriendelijk land! Alles ligt er relatief dicht bij elkaar, waardoor je geen lange afstanden hoeft te maken om iets van het land te willen zien.

Ik ben in 5 dagen rondom de Julische Alpen getrokken. Door de hoge bergtoppen, valleien, watervallen, canyons, kristalheldere rivieren en historische aspecte, is dit de ideale regio voor avontuurlijke activiteiten zoals je van ons gewend bent. Ik heb dan ook verschillende accommdaties bezocht, activiteiten gedaan (vervelend he ;-)) en genoten van de Sloveense gastronomie. Want ja, ook daarin is Slovenië een uitblinker!

Paradijs voor waterratten

Slovenië is dé bestemming voor waterratten (en dat zijn wij van Mr. Yeti ook!). Dankzij de vele canyons en rivieren (zoals onder andere de beroemde en kristalheldere Soča rivier), kan je hier watersporten uitoefenen zoals raften, kajakken, canyoning, Stand Up Paddling, Hydrospeeding en nog veel meer. Maar ook hikers en bikers kunnen hun geluk niet op in de omgeving rondom de Julische Alpen.

En toen was het tijd voor actie!

Na mijn thuiskomst in België ben ik direct aan de slag gegaan. Ik was zo enthousiast dat die reis zo snel mogelijk online moest komen. En dat is ook gebeurd! Het resultaat; een 8-daagse rondreis door Slovenië! Een reis met comfortabele basic accommodaties en toffe activiteiten die bij het reisprogramma zijn inbegrepen. Dit jaar kunnen we deze volledig georganiseerde rondreis nog aanbieden onder de €1000,-!! Omdat ik van mening ben dat je écht eens moet ervaren!

Wil je meer informatie over Slovenië als bestemming, kijk dan even hier!

Groepsreis Slovenië 

 

Voorjaarsreizen 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn