Groepsreis Slovenië
Groepsreis_SloveniëSlovenië_MountainbikenSUP_Slovenië

Groepsreis Slovenië, 8 daagse rondreis

  • Bestemming:
  • Duur: 8 dagen
  • Prijs: 999.00
  • Minimum: 4 Personen
  • Maximum: 8 Personen

  Zoek verfrissing in de kristalheldere Soča  rivier, bezoek Ljubljana en ontdek de prachtige Julische Alpen tijdens de 8 daagse groepsreis Slovenië!

  Op 11/11/18 komen de nieuwe reisdata online voor 2019!


  Vertrekdata

  Vertrekdatum Prijs Beschikbaarheid
  03-09-2018 € 999 Boeken

In het kort....

 • Raften
 • Stand Up Paddling (SUP)
 • Bezoek Ljubljana
 • Mountainbiken
 • Walk of Peace
 • Bezoek historisch stadje Radovljica
 • Bezoek aan Alpin museum
 • Comfortabele basic accommodaties
 • Vele toffe optionele activiteiten

Omschrijving

Zoek verfrissing in de kristalheldere Soča rivier, bezoek Ljubljana en ontdek de prachtige Julische Alpen tijdens de 8 daagse groepsreis Slovenië! Het nog relatief onbekend (maar onterecht!) Europese staatje, net onder Oostenrijk is de ideale uitvalbasis voor een actieve vakantie. Boek vandaag nog deze groepsreis vol adrenaline bij Mr.  Yeti!

Slovenië, bekend als voormalig Joegoslavie, haar kristalheldere rivieren, de polka-muziek en het laag prijsniveau in vergelijking met andere Zuid-Europese bestemmingen. Maar Slovenië heeft nog zoveel meer te bieden dan dat. Wist je bijvoorbeeld dat Slovenië ook in de winter een toffe vakantiebestemming is? Dit en nog veel meer gaan we ontdekken tijdens de 8-daagse groepsreis Slovenië met Mr. Yeti.

Tijdens deze groepsreis staan de natuur en het actieve aspect voorop. We hebben de gehele week onze eigen minibus ter beschikking, zodat we veel van dit prachtige land kunnen zien. Onze Nederlandstalige reisbegeleider zal de rol van chauffeur op zich nemen en bezoekt samen met jou de mooiste plekjes. Nadat we zijn geland op de luchthaven rijden we richting onze eerste bestemming, Bled. Het midden in de Julische Alpen gelegen stadje is de ideale uitvalsbasis om verschillende activiteiten op te pakken. We zoeken verkoeling in het meer van Bled of drinken een pintje op terras. Vanaf hier hebben we ook een perfect zicht op de hoogste berg van Slovenië, de Triglav (2864 meter).

Het tweede deel van de reis zullen we doorbrengen aan de andere kant van de Julische Alpen. Hiervoor moeten de we bekende Vršič pass passeren met zijn ontelbare haarspeldbochten, maar naar een tijdje hebben we een prachtig uitzicht over de Soča vallei. Vanuit het kleine stadje Bovec ondernemen we verschillende activiteiten en maken we de eerste kennis met de kristalheldere Soča rivier. Een rivier die gegarandeerd voor verfrissing gaat zorgen! We maken tijdens dit deel van de reis ook kennis met geschiedenis van Slovenië, werkgelijkwaar indrukwekkend! Kortom een reis vol actie, avontuur, natuur en cultuur!

Wil jij alvast wat meer informatie over Slovenië? Bekijk dan eens onze bestemmingspagina.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Vertrekdata

Vertrekdatum Prijs Beschikbaarheid Begeleider(s)
3 september 2018 € 999 Boek deze datum

Map

Reisinformatie

Inbegrepen
Retourvlucht incl. belastingen, toeslagen en ruimbagage
Vervoer per minibus, bestuurd door de reisbegeleider
Raften
Mountainbiken
Walk of Peace hike
Stand Up Paddling (SUP) tour op het meer van Bled
Bezoek Ljubljana
Bezoek historisch stadje Radovljica
Bezoek aan Alpin museum
4 nachten in omgeving Bled
3 nachten in Bovec
Enthousiaste Mr. Yeti begeleider
Tol- en parkeergelden
BTW volgens de reisbureauregeling
Deze reis wordt uitgevoerd met 4 tot 8 personen
Niet inbegrepen
Reisverzekering
Annuleringsverzekering
Reserveringskosten (€25 per boeking)
Persoonlijke uitgaven
Indien de vlucht niet meer beschikbaar is in de standaardklasse, wordt een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.
Optionele activiteiten
Etenspot (tijdens deze reis zullen de maaltijden voornamelijk buiten de deur genuttigd worden, houd hierom rekening met 15-20 euro per dag)
Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis tot 15 kalenderdagen voor vertrek annuleren bij te weinig deelnemers

Programma

Dag 1
Dag 1: Ready to take off!

Eindelijk is het zover de groepsreis naar Slovenië gaat van start. We kunnen ons opmaken voor 8 dagen vol avontuur en adrenaline. Er staan veel activiteiten op de planning dus dat wordt gegarandeerd fun! Op het vliegveld van Charleroi staat de reisbegeleider ons al op te wachten. We maken alvast kennis met elkaar voor het vliegtuig instappen naar Ljubljana. Aangekomen in Slovenië rijden we in 2 uur tijd naar onze eerste bestemming Bled. In deze omgeving verblijven we 4 nachten in een comfortabel hostel. Nadat we onze bagage hebben uitgepakt, is het tijd om te proosten op 8 toffe dagen met elkaar!

Dag 2
Dag 2: Dober dan Slovenija!

Onze allereerste morgen in Slovenië begint goed. We maken kennis met een relatief onbekend vaarmiddel, het SUP-board. De instructeur geeft ons een aantal tips voordat we op ons Stand Up Paddling (SUP) board stappen. Samen ontdekken we de rivier van Bled met zijn prachtige kasteel in het midden. Tussendoor doen we aantal balans oefeningen en spelletjes op het water. In de middag staat een bezoek aan het middeleeuwse plaatsje Radovljica op het programma. Het oorspronkelijke centrum behoort tot de best bewaard gebleven middeleeuwse stadsstructuren van het land.

Dag 3
Dag 3: Actie en avontuur

Vandaag is het tijd om Slovenië te verkennen per mountainbike. In een paar uurtjes tijd rijden we over prachtige paden langs kristalheldere rivieren en watervallen. Onderweg kunnen we even verkoeling zoeken in het verfrissende water langs de route. In de middag bezoeken we het Sloveense Alpin museum over zowel de Julische Alpen als Sloveense alpinisten. Een informatieve en actieve invulling van de middag. Aan het eind van de middag kunnen we nog even verkoeling zoeken in het meer van Bled, of gaan we een terrasje pakken in het centrum.

Dag 4
Dag 4: Ljubljana

We vertrekken vandaag vroeg in de ochtend naar Ljubljana zodat we de hele dag de tijd hebben, deze prachtige hoofdstad te bezoeken. Aan het begin van de avond keren we weer terug richting Bled.

Dag 5
Dag 5: Jodelahiti

Na 4 heerlijke dagen in Bled is het tijd om deze kant van de Julische Alpen te verlaten en via de Vršič pass richting Bovec te rijden. We maken vandaag ook voor het eerst kennis met de kristalheldere Soča rivier. Een indrukwekkende tocht door het bergachtig landschap waarbij we onderweg nog even stoppen op het hoogste punt, voordat we afdalen naar de Soča vallei. In de middag hebben we niets op het programma staan, maar vanuit het hostel worden verschillende activiteiten aangeboden waar we aan deel kunnen nemen. We kunnen ook heerlijk onderuit in de hangmat of bezoeken het centrum van Bovec.

Dag 6
Dag 6: Walk of Peace en Adrenaline

Vandaag rijden we richting Kobarid waar we een sectie gaan lopen van de “Walk of Peace” hiking trail. Deze hiking trail is een natuurlijk erfgoed langs het voormalig Soča front uit de Eerste Wereldoorlog. Ook voor de reizigers die niet direct geïnteresseerd zijn in het culturele aspect, kunnen hun geluk niet op vanwege de fantastische landschappen. Na deze indrukwekkende hike is het in de middag weer tijd voor adrenaline. We gaan vandaag eindelijk de Soča rivier betreden per raft. Een toffe ervaring, waarbij we onderweg van rotsen kunnen springen en hoge glijbanen maken van onze boot. Aan het einde van de middag keren we weer terug naar Bovec waar we nog gezellig lang met elkaar napraten.

Dag 7
Dag 7: Up to you!

Vandaag is het up to you! We hebben een aantal actieve en inspannende dagen achter de rug, waardoor we vandaag elk onze eigen weg kunnen kiezen. We kunnen een spelletje spelen op het terras van ons hostel, of zoeken nog een laatste keer naar onze limiet. Vanuit het hostel worden vele activiteiten georganiseerd, waar je aan kan deelnemen. Hieronder hebben we enkele van deze activiteiten opgesomd

Canyoning €38,40 (2 tot 3 uur)
Kayaking (minimaal 2 personen) (1,5 uur) €40,-
Zip-Line €44,- (3 uur)
Hydrospeeding €40,- (2,5 uur)
Klimmen (minimaal 2 personen) €40,- (3 uur)
Paragliding €116,-


Dag 8
Dag 8: I feel Slovenia

Het zit er helaas alweer op. Aan onze groepsreis in Slovenie komt officieel een einde. We rijden nog 1 keer door het prachtige Sloveense landschap voordat we op het vliegtuig stappen, terug naar Charleroi. Uiteraard delen we nog even onze nummers uit zodat we snel een reünie kunnen organiseren.

Vluchttijden
Vluchttijden:

4 juni
Heenreis: 16:55-18:35
Terugreis: 19:05-20:50

3 september
Heenreis: 16:55-18:35
Terugreis: 19:05-20:50

Beoordelingen

Foto's

Verzekeringen

Verzekeringskosten

Kosten voor een reisverzekering voor deze reis: € 30 (Gebaseerd op 8 dagen)

Kosten van een annuleringsverzekering voor deze reis: € 46.95 (Gebaseerd op een reissom van 999.00)

Informatie

13_PROTECTIONS

Goed verzekerd tijdens jouw groepsreis
Jij wilt toch ook onbezorgd van jouw reis genieten? Dat kan alleen als je goed verzekerd op reis gaat. Want hoe goed jouw groepsreis ook door ons geregeld is, je kunt altijd voor onverwachte verrassingen komen te staan. Mr. Yeti adviseert daarom met klem om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Mr. Yeti werkt nauw samen met Protections dé specialist in reis- en annuleringsverzekeringen. Bij Protections ben je uitstekend verzekerd, tegen een scherpe premie. Wij kennen onze reizigers en weten precies welke reis je geboekt hebt. Samen met Protections kunnen wij je daarom gericht advies geven en helpen als je onverhoopt schade hebt of je reis moet afbreken.

Annuleringsverzekering
Je verheugt je op jouw vakantie. Eindelijk ertussenuit! En je hebt het verdiend. Maar wat als er plotseling iets tussenkomt en je jouw vakantie moet annuleren? De Kortlopende Annuleringsverzekering van Protections  vergoedt de gevolgen. Met de annuleringsverzekering ben je van het moment van afsluiting tot aan het vertrek beschermd tegen de kosten van annulering.

4,7% van de reissom (met een minimum van €20,- per persoon)

 • Annulering tot €10.000 (vrijstelling van €50.- per verzekerde)
 • Ziekte, ongeval of overlijden van de verzekerde, de partner, een familielid tot 2e graad, de gastheer, de beroep vervanger of een reisgezel
 • Dekking van chronische of reeds bestaande ziekte indien er medisch gezien geen enkele tegenindicatie bestond voor het uitvoeren van de op het ogenblik van de boeking van de reis én van het afsluiten van jouw verzekering.
 • Verwikkelingen tijdens de zwangerschap
 • Ontslag wegens economische redenen
 • Nieuwe arbeidsovereenkomst van minimum 6 maanden
 • Belangrijke schade aan onroerende goederen
 • Herexamen
 • Echtscheiding of feitelijke scheiding
 • Internationaal erkende epidemie, natuurramp of daad van terrorisme (enkel wijzigingskosten tot maximaal €175.-)

De annuleringsverzekering dien je binnen de 5 werkdagen na de reservatie of bevestiging van de reis af te sluiten.

Reisverzekering
Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende VIP Reisverzekering van Protections is er voor elke vakantie en elke reis.

Een reisverzekering dekt eventuele schade die je oploopt tijdens jouw vakantie, door diefstal, een ongeval of opname in het ziekenhuis. Met de reisverzekering van Protections sta je er nooit alleen voor en ben je uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Protections Hulplijn staat dag en nacht voor je klaar om je in jouw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Onvoorziene kosten, zoals extra reis- en verblijfkosten en telecommunicatiekosten, zijn standaard meeverzekerd.

Bovendien verzekert Protections je ook tegen natuurrampen, epidemieën en terrorisme. Denk maar aan de vulkaanuitbarsting in IJsland…Waar de meeste reisverzekeringen nutteloos zijn bij dergelijke gevallen van overmacht betaalt Protections de gemaakte kosten wél terug. Je bent ook gedekt voor wintersporten en andere avontuurlijke sporten zoals duiken, rafting en alpinisme. Als je met Mr. Yeti op reis wilt, dan is deze verzekering dan zeker geen overbodige luxe.

€3,75- per dag

 • Onbeperkte medische kosten
 • Tot €5.000 nabehandelingskosten ten gevolge van een reisongeval
 • Tot €600 dagelijkse compensatie bij hospitalisatie (minimum van 3 nachten)
 • Onbeperkte kosten voor repatriëring bij ziekte, ongeval of overlijden
 • Vervroegde terugkeer wegens dringende reden
 • Extra kosten bij natuurramp, epidemie of terrorisme
 • Familiale bijstand bij hospitalisatie
 • Verlening van verblijf wegens medische redenen
 • Ter plaatse sturen van een beroepsvervanger
 • Tot €25.000 voor opsporings- en reddingskosten
 • Tot €250 terugbetaling van skipas, skilessen en gehuurd skimateriaal
 • Tot €125 vervaging van verloren of gestolen identiteitspapieren en vervoersbewijzen
 • Tot €1.250 juridische bijstand verkeer en tot €12.500 voor het voorschieten van de strafrechtelijke borgsom
 • Versturen van dringende boodschappen, geneesmiddelen en protheses
 • Psychologische bijstand
 • Telecommunicatiekosten met de maatschappij

Kapitaal reisongeval (de vergoeding na ongeval in het buitenland)
Tot €12.500 bij overlijden
Tot €25.000 bij blijvende invaliditeit

Burgerlijke aansprakelijkheid (vergoeding van schade berokkend aan derden)
Tot €125.000 bij lichamelijk en materiele schade

Bagage 1e risico
Tot €1.875 bij beschadiging, diefstal en niet-aflevering (vrijstelling van €50)
Bij laattijdige aflevering (minimum 12 uur) worden de aankopen van 1e noodzaak voor 50% vergoed tot €375

Compensatiereis
Waardebon tot €2.500 voor de niet-genoten nachten bij een contractueel voorziene repatriëring of vervroegde terugkeer.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Accommodatie

Accommodaties
Tijdens deze reis verblijf je in 2 verschillende basic hostels/glampings in Bovec en Bled. De accommodatie/ kamer deel je telkens met je groepsgenoten.  Afhankelijk van de grootte van de kamers verblijf je met minimaal 2 personen op een kamer (dit kan gemengd zijn). We hebben de meest gezellige en toffe accommodaties in Bovec en Bled voor jullie geselecteerd!

 

 

 

Zelf meenemen
Lunchpakket en drinken voor de heenreis
Warme (fleece) trui
Regenkleding of poncho
Zwemkleding
Ingelopen waterdichte (ingevette) wandelschoenen met voldoende profiel
Slippers (Teeva's) of gymschoenen
Reserve veters
(Synthetische) T-shirts of zweet-hemden
Lange wandelbroek (geen spijkerbroek i.v.m. langzaam drogen en schuren)
Korte broek, trainingsbroek
Een fietsbroek voor het mountainbiken
Ondergoed en sokken
EHBO-setje, inclusief blarenpleisters, sporttape en muggenspray
Belangrijke medicijnen met bijsluiter, geneesmiddelenpaspoort
Zonnebrandolie, lippenbescherming, zonnebril, petje
Horloge, reiswekker
Drinkfles met inhoud van minimaal 1 liter
Toilettasje met inhoud
Handdoeken
Bedlinnen (sloop, overtrek, hoes | 1 persoons)
Paspoort / ID-kaart
Gegevens zorgverzekering/ziekenfonds (pakket en polisnummer, neem ook je kaart mee)
Gegevens reis- en/of annuleringsverzekering (pakket, polisnummer)
Gegevens huisarts, specialist
Gegevens contactpersoon in België/Nederland (noodgevallen)
Alarmnummer verzekeringsmaatschappij
Telefoonnummers en adressen van familie en vrienden in België/Nederland
Kopieën van alle belangrijke (reis)-documenten
Bankkaart, creditcard (telefoonnummers om ze te blokkeren bij verlies)
Fotocamera, leesboek, gezelschapsspelletje
Verrekijker, reserve bril (lenzen)
Dagrugzak met een inhoud van ongeveer 30 liter
Oordopjes en slaapmasker (mocht je slecht slapen)