fbpx

WINTER WEEKEND FRIESLAND

Boek nu!
 • Duur 3 dagen

 • Aantal personen Tussen 6 – 8 personen

 • Zwaarteniveau intensiteit normaalintensiteit normaal

  Onze reizen worden op zwaarteniveau van de activiteiten in 4 categorieen ingedeeld uitgedrukt in Yetiaanse geweitjes.

  • 1 gewei – Gezonde conditie, lichte activiteiten om op een leuke manier kennis te maken met de bestemming (zoals fietsen en kanovaren)
  • 2 geweien – Gezonde conditie, het programma kan een iets zwaardere activiteit bevatten of activiteit die je misschien nog niet eerder hebt gedaan (zoals schaatsen en mountainbiken)
  • 3 geweien – Dit programma heeft verschillende actieve activiteiten (zoals bijvoorbeeld canyoningen en raften) en kan een langere wandeling bevatten – basisconditie vereist en moet 4-5 uur kunnen wandelen in de bergen.
  • 4 geweien – Dit programma bevat meerdere lange wandelingen en is bergwandelervaring vereist van minimaal 6 uur (wandelingen zoals de Kjeragbolten of Ben Nevis).

  Let op! Dit is het zwaarteniveau is van het basisprogramma zoals wij dat aanbieden op de website. Mr. Yeti en zijn reisbegeleiders proberen altijd mee te denken met de individuele reiservaring van onze deelnemers. Dit kan zijn dat er dus ter plekke extra activiteiten worden ingpland voor degene die daarin geïnteresseerd zijn. In dat geval kan intensiteit van de reis dus niet overeenkomen met dat wat wij vooraf aangeven.

 • Prijs

 • Ontdek Friesland

  Wil jij op reis met Mr. Yeti, maar liever eerst een weekendje kennismaken met ons concept? Ga dan mee op een winter weekendje Friesland! 

 • Highlights

  • Schaatsen in het beroemde Thialf
  • Gezellige winter BBQ
  • Authentieke Friese dorpjes
  • Streekontbijt
  • Wandeltochten
  • Nieuw gerenoveerde B&B (2019)
  • Maaltijden inclusief!

  28 februari 2020 297,00
  13 december 2019 299,00

Wil jij graag op reis met Mr. Yeti, maar ga je liever eerst op een kennismakingsweekendje? Dan is het winter weekendje Friesland écht iets voor jou! Tijdens dit weekend maak je niet alleen kennis met het mooie winterse Friesland, maar ook Mr. Yeti en je toffe reisgenoten. Heerlijk een weekend uitwaaien tijdens het winter weekendje Friesland! We pakken op vrijdagochtend onze bagage in de minibus en vertrekken vanaf Antwerpen richting het noorden van Nederland, Friesland! We maken eerst een stop in de Zaanse schans. Dit is een buurt met historische houten Nederlandse bebouwingen en molens in de gemeente Zaanstad. We kunnen hier ook heerlijke dingen proeven. Vervolgens rijden we door naar onze eindbestemming, De Veenhoop. Tijdens het weekendje overnachten we in een oude Friese school die in 2019 volledig is gerenoveerd tot een B&B. Een heerlijk diner, winter bbq en streekproducten tijdens het ontbijt/lunch mogen niet ontbreken tijdens dit weekendje. Naast dat je kennis kan maken met je medereizigers en Friesland, is het ook de ideale manier om eens kennis te maken met onze organisatie. We hebben een aantal hele toffe activiteiten georganiseerd, die je in Friesland gewoon gedaan moet hebben! Zo gaan we schaatsen in het beroemde Thialf-stadion, en gaan we hiken in het groen en langs de Friese meren. Natuurlijk maken we ook even tijd om de pittoreske Friese dorpjes te bekijken. De Nederlandstalige reisbegeleider laat jou de mooiste plekjes van deze avontuurlijke bestemming zien. Natuurlijk hebben we ook tijd vrijgemaakt voor jouw individuele reiservaring! Na een voldaan en mega gezellig weekend, pakken we onze bagage weer in de minibus terug naar België. Tijdens dit weekendje zijn alle maaltijden inbegrepen inclusief het aperitief op de eerste avond. Ben jij klaar voor avontuur in Friesland?

Lees dan snel verder op onze bestemmingspagina en kom nog meer leuke weetjes te weten! Ook geven je alvast de eerste voorbereiding tips mee voor jouw weekendje Friesland.  We wensen je alvast veel plezier met kiezen! Heb jij nog twijfels of vragen? We hebben de meest gestelde vragen voor je opgesomd. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een chat, bel ons of stuur een e-mail naar info@mryeti.be

Dag 1
Weekend_Weg_Singles

Vrijdag

Vandaag worden we om 16u30 in Friesland verwacht. We strekken na een lange rit eerst even onze benen tijdens een wandeling door het platte land. Na een verfrissende wandeling is het tijd voor een aperitief, want Mr. Yeti heeft een lekker menu samengesteld die we gaan bereiden. De ideale manier om kennis te maken met elkaar. Ben je geen ster in de keuken? Dan mag je vast de drankjes inschenken.

Dag 2
Schaatsen_Thialf_Friesland

Zaterdag

Na het heerlijke streekontbijt, staat er vandaag een typische ‘Hollandse’ activiteit op het programma namelijk Schaatsen. IJsstadion Thialf in Heerenveen is het belangrijkste schaatsstadion van Nederland, en had onder andere tot 2018 de snelste laaglandbaan ter wereld. Voor schaatsen hoef je zeker geen ervaring te hebben. We gaan er met elkaar een leuke ochtend van maken. Na het schaatsen is het tijd voor cécémel en slagroom. In de middag zijn er verschillende opties zoals bijvoorbeeld een tour maken langs de dorpjes van de elfstedentocht of de culturele hoofdstad van 2018 bezoeken, Leeuwarden. Aan het begin van de avond rijden we weer naar onze gezellige accommodatie. Onze gastvrouw Akkeliene heeft een heerlijke winter BBQ voorbereid. Dat belooft een hele gezellige avond te worden! Kleine disclaimer voor deze dag; als er natuurijs ligt gaan we natuurlijk ook het echte werk proberen!

Dag 3
Wild_Singles_Weekend

Zondag

Onze laatste dag in het mooie Friesland is aangebroken. We maken vandaag een heerlijke wandeling langs de Friese meren en in de natuur. De lunch nemen we mee zodat we een mooi plekje kunnen opzoeken in het Nationaal Park de Alde Feanen. Aan het einde van de middag stappen we weer in onze minibus, terug naar België. Het waren 3 gezellige dagen! Wanneer is het vervolg?

Onze programma’s zijn altijd onder voorbehoud i.v.m. het weer/ferry- en vliegtijden.

 

Accommodatie

In de voormalige 100 jaar oude basisschool in het pittoreske Friese watersportdorp De Veenhoop, hebben Hans en Akkeliene een prachtige groepsaccommodatie gerealiseerd. Deze wordt pas in 2019 in gebruikgenomen. We zijn dus één van de eerste gasten, hoe leuk! Het grootste lokaal van zo’n 70 vierkante meter aan de linkerkant van het pand is volledig beschikbaar voor gasten. In het lokaal is een keuken en een bar aanwezig. Het oude schoolbord hangt nog aan de wand en menig zal teruggaan naar zijn basisschooltijd door de aankleding met authentieke schoolkaarten, schoolboeken, spelletjes en telraampjes. Op de bovenverdieping van het pand bevindt zich de slaapzaal met daarin twee betimmerde bedstedes en drie vaste en drie losse éénpersoonsbedden. Op de bovenverdieping is tevens een toilet en de badkamer, met daarin twee authentieke scheikunde lokaal wastafels en twee douches.

Kloesewier_Bedstede_FrieslandSchoolWeekendje Singles

Reisverzekering

Verzekeringskosten Kosten voor een reisverzekering voor deze reis: € 25 (Gebaseerd op 3 dagen)

Informatie

Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende Reisverzekering van Protections is er voor elke vakantie en elke reis. Een reisverzekering dekt eventuele schade die je oploopt tijdens jouw vakantie, door diefstal, een ongeval of opname in het ziekenhuis. Met de reisverzekering van Protections sta je er nooit alleen voor en ben je uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Protections Hulplijn staat dag en nacht voor je klaar om je in jouw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Als je met Mr. Yeti op reis gaat, is het verplicht een reisverzekering te hebben.

Europa: €2,50,- per dag (met een minimum van €25,-)
Wereld: €4,50,- per dag (met een minimum van €25,-)

Bijstand personen:

 • Medische kosten, onbeperkt
 • Nabehandelingskosten na een ongeval in het buitenland tot € 5.000
 • Repatriëring bij ziekte, ongeval of overlijden
 • Vervroegde terugkeer wegens dringende reden
 • Medisch verplicht verlengd verblijf
 • Familiale bijstand in het buitenland
 • Extra kosten bij een natuurramp, epidemie of opgeëiste daad van terrorisme
 • Opsporings- en reddingskosten tot € 12.500
 • Terugbetaling van de skipas en skilessen
Kapitaal reisongeval:
 • Vergoeding van € 12.500 bij overlijden en tot € 25.000 bij blijvende invaliditeit na een ongeval in het buitenland
Burgerlijke Aansprakelijkheid:
 • Tussenkomst voor lichamelijke en materiële schade tot € 125.000
Bagage 1e risico tot € 1.875:
 • Beschadiging, verlies of laattijdig afleveren (minimum 12 uur) op de vakantiebestemming door de transportonderneming
 • Beschadiging of diefstal met gekenmerkte inbraak in uw verblijf of voertuig
 • Diefstal met fysiek geweld
Compensatiereis:
 • Pro rata vergoeding bij een repatriëring of vervroegde terugkeer onder de vorm van een waardebon tot € 10.000 (tijdelijk contract) en tot € 3.500 (jaarcontract)
Fly on time:
 • Compensatie bij laattijdige aankomst door vertraging van de internationale vlucht van € 50 (vertraging van 12u) of € 100 (vertraging van 24u)

 

Annuleringsverzekering

Kosten van een annuleringsverzekering voor deze reis: € 20 (Gebaseerd op een reissom van € 297)

Informatie

Je verheugt je op jouw vakantie. Eindelijk ertussenuit! En je hebt het verdiend. Maar wat als er plotseling iets tussenkomt en je jouw vakantie moet annuleren? De Kortlopende Annuleringsverzekering van Protections  vergoedt de gevolgen. Met de annuleringsverzekering ben je van het moment van afsluiting tot aan het vertrek beschermd tegen de kosten van annulering. 4,9% van de reissom (met een minimum van €20,- per persoon)

Annulerings- of wijzigingskosten terugbetaald tot € 10.000 per verzekerde (tijdelijk contract) en tot € 3.500 per verzekerde (jaarcontract) en komen de volgende gebeurtenissen in aanmerking:

 • Overlijden, ziekte of ongeval van de verzekerde, de levensgezel of een familielid tot in de 2e graad
 • Ernstige, onverwachte verwikkelingen tijdens de zwangerschap
 • Ontslag, intrekking verlof, herexamen
 • Echtscheiding of feitelijke scheiding
 • Gemist vertrek

De annuleringsverzekering dien je binnen de 5 werkdagen na de reservatie of bevestiging van de reis af te sluiten.

 • Inbegrepen

  • Schaatsen in Thialf + Cécémel (incl. materiaalhuur)
  • Hike tocht
  • 2 overnachtingen in een B&B
  • Ontbijt, lunch & diner (waarvan 1x winter BBQ)
  • Gebruik handdoeken, hoeslaken, kussen + sloop
  • BTW volgens de reisbureauregeling
  • Enthousiaste Mr. Yeti reisbegeleiding
  • Deze reis wordt uitgevoerd met 6 tot 8 personen
  • Compensatie van CO2-voetafdruk i.s.m. Greentripper
 • Niet inbegrepen

  • Optionele activiteiten
  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Reserveringskosten (€25 per boeking)
  • Persoonlijke uitgaven
  • Vervoer van en naar Friesland (we voorzien een carpoolsysteem)
  • Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis tot 15 kalenderdagen voor vertrek annuleren bij te weinig deelnemers.
  • Slaapzak