fbpx
Weekendje_Twente_Achterhoek

WEEKENDJE TWENTE/ACHTERHOEK

Boek nu! / Neem optie!
 • Duur 3 dagen

 • Aantal personen Tussen 6 – 8 personen

 • Zwaarteniveau intensiteit normaalintensiteit normaal

  Onze reizen worden op zwaarteniveau van de activiteiten in 4 categorieen ingedeeld uitgedrukt in Yetiaanse geweitjes.

  • 1 gewei – Gezonde conditie, lichte activiteiten om op een leuke manier kennis te maken met de bestemming (zoals fietsen en kanovaren)
  • 2 geweien – Gezonde conditie, het programma kan een iets zwaardere activiteit bevatten of activiteit die je misschien nog niet eerder hebt gedaan (zoals schaatsen en mountainbiken)
  • 3 geweien – Dit programma heeft verschillende actieve activiteiten (zoals bijvoorbeeld canyoningen en raften) en kan een langere wandeling bevatten – basisconditie vereist en moet 4-5 uur kunnen wandelen in de bergen.
  • 4 geweien – Dit programma bevat meerdere lange wandelingen en is bergwandelervaring vereist van minimaal 6 uur (wandelingen zoals de Kjeragbolten of Ben Nevis).

  Let op! Dit is het zwaarteniveau is van het basisprogramma zoals wij dat aanbieden op de website. Mr. Yeti en zijn reisbegeleiders proberen altijd mee te denken met de individuele reiservaring van onze deelnemers. Dit kan zijn dat er dus ter plekke extra activiteiten worden ingpland voor degene die daarin geïnteresseerd zijn. In dat geval kan intensiteit van de reis dus niet overeenkomen met dat wat wij vooraf aangeven.

 • Prijs Bekijk prijs

 • Een micro-avontuur bij onze Noorderburen

  Tijdens dit weekend kun je perfect kennismaken met het concept van Mr. Yeti. We ondernemen een van de vele activiteiten die we ook tijdens de lange reizen doen. Daarnaast nemen we je mee naar authentieke boerderijen en overnachten we in de natuur.

  Boek deze vakantie zonder aanbetaling!

 • Highlights

  • Kennismaken met de roots van Mrs. Yeti
  • Mr. Yeti reis in het klein (try-out weekendje)
  • Kanoën
  • Mountainbiken
  • Wandelen tussen de authentieke boerderijen
  • Ontbijt, lunch en avondmaal inclusief (waarvan 1x BBQ)
  • Overnachting op een natuurcamping

  29 mei 2020

  Reisbegeleider: Dempsey

  197,00
  19 juni 2020

  Reisbegeleider: Nicolas

  197,00
  11 september 2020

  Reisbegeleider: Nick

  197,00
  25 september 2020

  Reisbegeleider: Manon

  197,00

Wil jij graag op reis met Mr. Yeti, maar ga je liever eerst op een kennismakingsweekendje? Dan is het weekendje Twente/Achterhoek écht iets voor jou! Tijdens dit weekend maak je niet alleen kennis met de roots van Mrs. Yeti (Manon) maar ook met ons concept van Mr. Yeti en je toffe reisgenoten.

Je hebt een leuke reis gezien bij Mr. Yeti, maar je kent ons nog niet en hebt nog veel vragen. Je zou graag eerst eens kennismaken, voordat je een week of 14 dagen aan ons vastzit. Daarom hebben wij een weekendje samengesteld om laagdrempelig met ons concept in contact te komen. Daarnaast is dit ook nog een de geboortegrond van Mrs. Yeti (Manon, Happy Founder), waardoor we het gebied door en door kennen.

Vooraf maken we alvast kennis met elkaar via Whatsapp en spreken we iets af om te gaan carpoolen. Ideaal om je medereizigers alvast te leren kennen. Aan het einde van de middag worden we verwacht op de natuurcamping in Haarlo (de Achterhoek). Vanaf nu gaat het avontuur beginnen. Mr. Yeti nodigt ons uit voor een welkomst bbq en bespreken alvast de komende 2 dagen.

Volgens Manon ontdek je de achterhoek en Twente het beste vanaf de fiets (ja want dat is wat de Hollanders doen), daarom gaan we voor actie en avontuur tijdens de mountainbiketocht door de Achterhoekse en Twentse bossen. Op zondag verkennen we de omgeving per kano en maken we tussendoor tijd voor leuke wandelingen in de omgeving.

De geplande activiteiten zijn niet alleen super geschikt om de Achterhoek en Twente te leren kennen, maar zijn vaak ook de basis van onze vakanties. Een ideaal kennismaking weekendje dus!

Tijdens dit weekendje zijn alle maaltijden inbegrepen. Je hoeft dus enkel maar te zorgen voor een lekker drankje bij de maaltijd.

Ben jij klaar voor avontuur in Twente en de Achterhoek?

Wil jij meer informatie over Nederland als bestemming? Bekijk dan onze pagina over de bestemming Nederland.

Heb jij nog twijfels of vragen? We hebben de meest gestelde vragen voor je opgesomd. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een chat, bel ons of stuur een e-mail naar info@mryeti.be

Dag 1
Single reizen

Vrijdag

Aan het einde van de middag worden we verwacht op ons verblijf voor de komende 2 nachten. Als echte natuurliefhebbers, hebben we voor dit weekendje een natuurcamping geselecteerd. De reisbegeleider vertelt ons hoe we het tentje opzetten en maken alvast een eerste kennismaking met het mooie Achterhoek tijdens een wandeling.

Na de wandeling is het tijd voor de welkomst BBQ. Het ideale moment om kennis met elkaar te maken en de komende dagen te bespreken. We sluiten de avond gezellig af bij het kampvuur. Wie doet het licht uit? (oeps dat is niet nodig in de natuur)

Dag 2
Mountainbiken-in-Achterhoek

Zaterdag

We worden wakker door de frisse lucht en misschien wel het gekraai van de haan. We halen warme broodjes bij de campingwinkel en zorgen voor een goede ondergrond tijdens het ontbijt.

Vandaag gaan we namelijk mountainbiken in de omgeving. Dit gedeelte van Nederland is rijk aan mountainbike routes en stemmen daarom ook een route af op jullie wensen. We nemen onze lunch mee en zoeken een heerlijk plekje op het platteland tussen de bomen en authentieke boerderijen.

Voor de liefhebbers kunnen we nog een mooie wandeling maken of genieten we op de camping van de rust. Een goed moment om een boek te lezen of spelletje met elkaar te spelen. ’s Avonds bereiden we samen het diner en blikken we alvast vooruit naar morgen.

Dag 3
Weekend_Weg_Singles

Zondag

Ontbijten in de ochtendzon, hoe heerlijk is dat! Na het ontbijt is het tijd om onze tenten op te ruimen en klaar te maken voor het kanovaren. We gaan varen op de Berkel en bepalen zelf onze afstand. Tussendoor zoeken we weer een leuk plekje om te gaan lunchen.

Na het kanovaren is het helaas tijd om van elkaar afscheid te nemen. Wat kijk jij op terug?

Onze programma’s zijn altijd onder voorbehoud i.v.m. het weer/ferry- en vliegtijden.

Accommodatie

Tijdens dit weekendje verblijven we op natuurcamping ‘t Scharvelt in Haarlo (de Achterhoek). Je krijgt een 3p-tent van Vaude ter beschikking. Deze tent nemen we voor jou mee, maar uiteraard zet je deze zelf op. En je moet geen schrik hebben om in een versleten of muffe tent terecht te komen. De gebruikte tenten zijn maximaal 2 jaar oud (max 6 weken gebruikt) waarna we onze tenten weer doorverkopen en nieuwe aanschaffen.

Taurus 3p green

Reisverzekering

Kosten voor een reisverzekering voor deze reis: € 25 (Gebaseerd op 3 dagen)

Informatie

Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende Reisverzekering van Protections is er voor elke vakantie en elke reis. Een reisverzekering dekt eventuele schade die je oploopt tijdens jouw vakantie, door diefstal, een ongeval of opname in het ziekenhuis. Met de reisverzekering van Protections sta je er nooit alleen voor en ben je uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Protections Hulplijn staat dag en nacht voor je klaar om je in jouw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Als je met Mr. Yeti op reis gaat, is het verplicht een reisverzekering te hebben.

Europa: €2,50,- per dag (met een minimum van €25,-)
Wereld: €4,50,- per dag (met een minimum van €25,-)

Bijstand personen:

 • Medische kosten, onbeperkt
 • Nabehandelingskosten na een ongeval in het buitenland tot € 5.000
 • Repatriëring bij ziekte, ongeval of overlijden
 • Vervroegde terugkeer wegens dringende reden
 • Medisch verplicht verlengd verblijf
 • Familiale bijstand in het buitenland
 • Extra kosten bij een natuurramp, epidemie of opgeëiste daad van terrorisme
 • Opsporings- en reddingskosten tot € 12.500
 • Terugbetaling van de skipas en skilessen
Kapitaal reisongeval:
 • Vergoeding van € 12.500 bij overlijden en tot € 25.000 bij blijvende invaliditeit na een ongeval in het buitenland
Burgerlijke Aansprakelijkheid:
 • Tussenkomst voor lichamelijke en materiële schade tot € 125.000
Bagage 1e risico tot € 1.875:
 • Beschadiging, verlies of laattijdig afleveren (minimum 12 uur) op de vakantiebestemming door de transportonderneming
 • Beschadiging of diefstal met gekenmerkte inbraak in uw verblijf of voertuig
 • Diefstal met fysiek geweld
Compensatiereis:
 • Pro rata vergoeding bij een repatriëring of vervroegde terugkeer onder de vorm van een waardebon tot € 10.000 (tijdelijk contract) en tot € 3.500 (jaarcontract)
Fly on time:
 • Compensatie bij laattijdige aankomst door vertraging van de internationale vlucht van € 50 (vertraging van 12u) of € 100 (vertraging van 24u)

Annuleringsverzekering

Kosten van een annuleringsverzekering voor deze reis: € 20 (Gebaseerd op een reissom van € 197)

Informatie

Je verheugt je op jouw vakantie. Eindelijk ertussenuit! En je hebt het verdiend. Maar wat als er plotseling iets tussenkomt en je jouw vakantie moet annuleren? De Kortlopende Annuleringsverzekering van Protections  vergoedt de gevolgen. Met de annuleringsverzekering ben je van het moment van afsluiting tot aan het vertrek beschermd tegen de kosten van annulering. 4,9% van de reissom (met een minimum van €20,- per persoon)

Annulerings- of wijzigingskosten terugbetaald tot € 10.000 per verzekerde (tijdelijk contract) en tot € 3.500 per verzekerde (jaarcontract) en komen de volgende gebeurtenissen in aanmerking:

 • Overlijden, ziekte of ongeval van de verzekerde, de levensgezel of een familielid tot in de 2e graad
 • Ernstige, onverwachte verwikkelingen tijdens de zwangerschap
 • Ontslag, intrekking verlof, herexamen
 • Echtscheiding of feitelijke scheiding
 • Gemist vertrek

De annuleringsverzekering dien je binnen de 5 werkdagen na de reservatie of bevestiging van de reis af te sluiten.

Paklijst

Een geslaagde reis begint met een goede voorbereiding. Om je bij de voorbereiding voor een onvergetelijk avontuur te helpen hebben we een paklijst samengesteld. Zo vergeet je de belangrijkste zaken niet. De lijst kun je uiteraard aanvullen naar je persoonlijke voorkeuren. 

Belangrijk: neem geen koffer mee! Pak je spullen in een sporttas of backpack. Neem niet te veel mee in verband met de zéér beperkte ruimte in de auto/bus.

 • Lunchpakket en drinken voor de heenreis (brooddoos)
 • Slaapmat en goede, slaapzak
 • Warme (fleece)trui
 • Goede regenkleding
 • Zwemkleding
 • Ingelopen, waterdichte (ingevette) wandelschoenen met voldoende profiel
 • Slippers (Teeva’s) of gymschoenen
 • Een (fiets) broek voor het mountainbiken (indien van toepassing)
 • Reserve veters, wandelsokken
 • (Synthetische) T-shirts of zweet-hemden
 • Lange wandelbroek (geen spijkerbroek, i.v.m. langzaam drogen en schuren)
 • Korte broek, trainingsbroek
 • Ondergoed en sokken
 • EHBO-setje, inclusief blarenpleisters, sporttape en muggenspray
 • Belangrijke medicijnen met bijsluiter, geneesmiddelenpaspoort
 • Zonnebrandolie, lippenbescherming, zonnebril, petje
 • Horloge, reiswekker
 • Powerbank
 • Oplader GSM
 • Drinkfles (minimaal 1 liter)
 • Toilettasje met inhoud
 • (sport)handdoeken
 • Paspoort/identiteitskaart
 • Gegevens zorgverzekering/ziekenfonds (pakket en polisnummer, neem ook je kaart mee!)
 • Gegevens reis- en/of annuleringsverzekering (pakket en polisnummer)
 • Gegevens huisarts, specialist
 • Gegevens contactpersoon in België/Nederland (noodgevallen)
 • Alarmnummer verzekeringsmaatschappij
 • Telefoonnummers en adressen van familie en vrienden in België/Nederland
 • Kopieën van alle belangrijke (reis-)documenten (op je GSM is voldoende)
 • Bankkaart, creditcard (+ telefoonnummers om ze te blokkeren bij verlies)
 • Fotocamera, leesboek, gezelschapsspelletje
 • Verrekijker, reserve bril/lenzen
 • Hoofdlamp/zaklamp + lamp voor in de tent
 • Dagrugzak met een inhoud van ongeveer 20 liter (met voldoende ondersteuning en regenhoes)
 • Oordopjes en een slaapmasker (mocht je slecht slapen)
 • WAT ONZE YETIANEN ZEGGEN

Niet twijfelen, gewoon doen. Mr. Yeti is geweldig !!

– Inge

Bekijk alle referenties
 • Inbegrepen

  • Kanoën
  • Mountainbiken
  • Wandeltochten
  • 2 overnachtingen op een natuurcamping
  • Ontbijt, lunch & diner (waarvan 1x BBQ)
  • BTW volgens de reisbureauregeling
  • Alle kampeer- en kookmaterialen (behalve een slaapmat en slaapzak)
  • Enthousiaste Mr. Yeti reisbegeleiding
  • Deze reis wordt uitgevoerd met 6 tot 8 personen
  • Compensatie van CO2-voetafdruk i.s.m. Greentripper
 • Niet inbegrepen

  • Vervoer naar de accommodatie
  • Dranken (mag je zelf meebrengen)
  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Reserveringskosten (€25 per boeking)
  • Persoonlijke uitgaven
  • Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis tot 15 kalenderdagen voor vertrek annuleren bij te weinig deelnemers.

× Chat met ons! Available from 00:01 to 23:59