Weekendje Friesland | 3-daagse groepreis voor singles en individuen
Weekendje Friesland
Weekendje FrieslandWeekendje HollandWeekendje FrieslandWeekendje Friesland

Weekendje Friesland, 3-daagse groepsreis Nederland

  Wil jij op reis met Mr. Yeti, maar liever eerst een weekendje kennismaken met ons concept? Ga dan mee op een weekendje Friesland! Bekijk ook onze winter editie naar Friesland!

  Opstapplaats Antwerpen en Utrecht

  ONLINE INFO-AVOND. Meer informatie over deze bestemming en onze organisatie? Schrijf je in voor onze online Master Yeti Classes! We organiseren minimaal 1x per maand. 

   

  Boek direct
  Categorieën: , ,

In het kort....

 • Wadlopen
 • Kajakken
 • Gezellige BBQ
 • Bezoek Zaanse Schans
 • Authentieke Friese dorpjes
 • Streekontbijt
 • Wandeltochten
 • Nieuw gerenoveerde B&B (2019)
 • Maaltijden inclusief!

Omschrijving

Wil jij graag op reis met Mr. Yeti, maar ga je liever eerst op een kennismakingsweekendje? Dan is het weekendje Friesland écht iets voor jou! Tijdens dit weekend maak je niet alleen kennis met het mooie Friesland, maar ook Mr. Yeti en je toffe reisgenoten.

Heerlijk een weekend uitwaaien tijdens het weekendje Friesland! We pakken op vrijdagochtend onze bagage in de minibus en vertrekken vanaf Antwerpen richting het noorden van Nederland, Friesland! We maken eerst een stop in de Zaanse schans. Dit is een buurt met historische houten Nederlandse bebouwingen en molens in de gemeente Zaanstad. We kunnen hier ook heerlijke dingen proeven. Vervolgens rijden we door naar onze eindbestemming, De Veenhoop.

Tijdens het weekendje overnachten we in een oude Friese school die in 2019 volledig is gerenoveerd tot een B&B. Een heerlijk diner, bbq en streekproducten tijdens het ontbijt/lunch mogen niet ontbreken tijdens dit weekendje. Naast dat je kennis kan maken met je medereizigers en Friesland, is het ook de ideale manier om eens kennis te maken met onze organisatie.

We hebben een aantal hele toffe activiteiten georganiseerd zoals het bekende Wadlopen en kajakken op de beroemde Friese meren. Natuurlijk maken we ook even tijd om de pittoreske Friese dorpjes te bekijken of het nabijgelegen Pieterburen (zeehondenopvang). De Nederlandstalige reisbegeleider laat jou de mooiste plekjes van deze avontuurlijke bestemming zien. Natuurlijk hebben we ook tijd vrijgemaakt voor jouw individuele reiservaring! ‘s Avonds maken we een kampvuurtje zodat het een Mr. Yeti reis helemaal afmaakt. Na een voldaan en mega gezellig weekend, pakken we onze bagage weer in de minibus terug naar België.

Tijdens dit weekendje zijn alle maaltijden inbegrepen inclusief het aperitief op de eerste avond.

Ben jij klaar voor avontuur in Friesland?

Lees dan snel verder op onze bestemmingspagina en kom nog meer leuke weetjes te weten! Ook geven je alvast de eerste voorbereiding tips mee voor jouw weekendje Friesland.  We wensen je alvast veel plezier met kiezen!

Heb jij nog twijfels of vragen? Klik dan hier.
We hebben de meest gestelde vragen voor je opgesomd. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een chat, bel ons of stuur een e-mail naar info@mryeti.be

 

 

 

Vertrekdata

Vertrekdatum Prijs Beschikbaarheid Begeleider(s)

Reisinformatie

Inbegrepen
Vervoer per minibus (bestuurd door de reisbegeleider)
Opstapplaats Antwerpen of Utrecht (NL)
Kajakken
Bezoek Zaanse Schans
Wadlopen (zwerftocht over het wad)
Wandeltochten
2 overnachtingen in een B&B
Ontbijt, lunch & diner (waarvan 1x BBQ)
Gebruik handdoeken, hoeslaken, kussen + sloop
BTW volgens de reisbureauregeling
Enthousiaste Mr. Yeti reisbegeleiding
Deze reis wordt uitgevoerd met 6 tot 8 personen
Compensatie van CO2-voetafdruk i.s.m. Greentripper
Niet inbegrepen
Optionele activiteiten
Reisverzekering
Annuleringsverzekering
Reserveringskosten (€25 per boeking)
Persoonlijke uitgaven
Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis tot 15 kalenderdagen voor vertrek annuleren bij te weinig deelnemers.
Slaapzak

Programma

Dag 1
Dag 1: Vrijdag

We vertrekken op vrijdagochtend om 10:00 met onze minibus vanuit Antwerpen richting de Noorderburen. Eerst maken we nog een stop in de Zaanse Schans, waarbij we kennismaken met typische Nederlandse bebouwingen en molens. Hier kunnen we ook lekkere authentieke Nederlandse gerechtjes proeven.

Als we daar aan het einde van de middag aankomen, is er tijd om de benen te strekken. We maken een korte wandeling dwars door het Friese platteland.

Na een verfrissende wandeling is het tijd voor een aperitief, want Mr. Yeti heeft een lekker menu samengesteld die we gaan bereiden. De ideale manier om kennis te maken met elkaar. Ben je geen ster in de keuken? Dan mag je vast de drankjes inschenken.

Dag 2
Dag 2: Zaterdag

Na het heerlijke streekontbijt, staat er vandaag een typische ‘Hollandse’ activiteit op het programma namelijk wadlopen. We maken een zwerftocht van ongeveer 3 uren over het wad bij Pieterburen. Een hele leuke tocht langs mosselbanken en door prielen. Onze lokale gids weet ons alles over het wad te vertellen.

Mocht je je afvragen, wat is nu een wad? Dit is een modder- of zandplaat die in een ondiepe zee is ontstaan. Bij eb staat deze zandplaat droog en bij vloed onder water.

Afhankelijk van de tijd van het laagwater delen we de rest van onze dag in. In de middag kunnen we bijvoorbeeld de zeehondenopvang Pieterburen bezoeken of 1 van de gezellige Friese dorpjes. Er zijn verschillende mogelijkheden die we met elkaar zullen bespreken.

Aan het begin van de avond rijden we weer naar onze gezellige accommodatie. Onze gastvrouw Akkeliene heeft een heerlijke BBQ voorbereid. Dat belooft een hele gezellige avond te worden!

Dag 3
Dag 3: Zondag

Onze laatste dag in het mooie Friesland is aangebroken. Voordat we afscheid nemen staat er nog een leuke watersport activiteit op het programma. We gaan namelijk de Friese wateren bevaren tijdens een kajak-tocht (wie kent ze niet van de Elfstedentocht)? We nemen onze lunch mee zodat we een mooi plekje kunnen opzoeken in het Nationaal Park de Alde Feanen.

Aan het einde van de middag stappen we weer in onze minibus, terug naar België. Het waren 3 gezellige dagen! Wanneer is het vervolg?

* het programma is altijd onder voorbehoud i.v.m. de weersomstandigheden.

Beoordelingen

Foto's

Accommodatie

In de voormalige 100 jaar oude basisschool in het pittoreske Friese watersportdorp De Veenhoop, hebben Hans en Akkeliene een prachtige groepsaccommodatie gerealiseerd. Deze wordt pas in 2019 in gebruikgenomen. We zijn dus één van de eerste gasten, hoe leuk!
Het grootste lokaal van zo’n 70 vierkante meter aan de linkerkant van het pand is volledig beschikbaar voor gasten. In het lokaal is een keuken en een bar aanwezig. Het oude schoolbord hangt nog aan de wand en menig zal teruggaan naar zijn basisschooltijd door de aankleding met authentieke schoolkaarten, schoolboeken, spelletjes en telraampjes.
Op de bovenverdieping van het pand bevindt zich de slaapzaal met daarin twee betimmerde bedstedes en drie vaste en drie losse éénpersoonsbedden. Op de bovenverdieping is tevens een toilet en de badkamer, met daarin twee authentieke scheikunde lokaal wastafels en twee douches.
Ons verblijf, volledig gerenoveerd in 2019 (de foto is nog van voor de renovatie) 

 

 

Verzekeringen

Verzekeringskosten

Kosten voor een reisverzekering voor deze reis: € 15 (Gebaseerd op 3 dagen)

Kosten van een annuleringsverzekering voor deze reis: € 25 (Gebaseerd op een reissom van 329.00)

Informatie

Verzekeringen

Goed verzekerd tijdens jouw groepsreis
Jij wilt toch ook onbezorgd van jouw reis genieten? Dat kan alleen als je goed verzekerd op reis gaat. Want hoe goed jouw groepsreis ook door ons geregeld is, je kunt altijd voor onverwachte verrassingen komen te staan. Mr. Yeti adviseert daarom met klem om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Mr. Yeti werkt nauw samen met Protections dé specialist in reis- en annuleringsverzekeringen. Bij Protections ben je uitstekend verzekerd, tegen een scherpe premie. Wij kennen onze reizigers en weten precies welke reis je geboekt hebt. Samen met Protections kunnen wij je daarom gericht advies geven en helpen als je onverhoopt schade hebt of je reis moet afbreken.

Annuleringsverzekering
Je verheugt je op jouw vakantie. Eindelijk ertussenuit! En je hebt het verdiend. Maar wat als er plotseling iets tussenkomt en je jouw vakantie moet annuleren? De Kortlopende Annuleringsverzekering van Protections  vergoedt de gevolgen. Met de annuleringsverzekering ben je van het moment van afsluiting tot aan het vertrek beschermd tegen de kosten van annulering.

4,7% van de reissom (met een minimum van €20,- per persoon)

 • Annulering tot €10.000 (vrijstelling van €50.- per verzekerde)
 • Ziekte, ongeval of overlijden van de verzekerde, de partner, een familielid tot 2e graad, de gastheer, de beroep vervanger of een reisgezel
 • Dekking van chronische of reeds bestaande ziekte indien er medisch gezien geen enkele tegenindicatie bestond voor het uitvoeren van de op het ogenblik van de boeking van de reis én van het afsluiten van jouw verzekering.
 • Verwikkelingen tijdens de zwangerschap
 • Ontslag wegens economische redenen
 • Nieuwe arbeidsovereenkomst van minimum 6 maanden
 • Belangrijke schade aan onroerende goederen
 • Herexamen
 • Echtscheiding of feitelijke scheiding
 • Internationaal erkende epidemie, natuurramp of daad van terrorisme (enkel wijzigingskosten tot maximaal €175.-)

De annuleringsverzekering dien je binnen de 5 werkdagen na de reservatie of bevestiging van de reis af te sluiten.

Reisverzekering
Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende VIP Reisverzekering van Protections is er voor elke vakantie en elke reis.

Een reisverzekering dekt eventuele schade die je oploopt tijdens jouw vakantie, door diefstal, een ongeval of opname in het ziekenhuis. Met de reisverzekering van Protections sta je er nooit alleen voor en ben je uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Protections Hulplijn staat dag en nacht voor je klaar om je in jouw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Onvoorziene kosten, zoals extra reis- en verblijfkosten en telecommunicatiekosten, zijn standaard meeverzekerd.

Bovendien verzekert Protections je ook tegen natuurrampen, epidemieën en terrorisme. Denk maar aan de vulkaanuitbarsting in IJsland…Waar de meeste reisverzekeringen nutteloos zijn bij dergelijke gevallen van overmacht betaalt Protections de gemaakte kosten wél terug. Je bent ook gedekt voor wintersporten en andere avontuurlijke sporten zoals duiken, rafting en alpinisme. Als je met Mr. Yeti op reis wilt, dan is deze verzekering dan zeker geen overbodige luxe.

€3,75- per dag (met een minimum van €25,-)

 • Onbeperkte medische kosten
 • Tot €5.000 nabehandelingskosten ten gevolge van een reisongeval
 • Tot €600 dagelijkse compensatie bij hospitalisatie (minimum van 3 nachten)
 • Onbeperkte kosten voor repatriëring bij ziekte, ongeval of overlijden
 • Vervroegde terugkeer wegens dringende reden
 • Extra kosten bij natuurramp, epidemie of terrorisme
 • Familiale bijstand bij hospitalisatie
 • Verlening van verblijf wegens medische redenen
 • Ter plaatse sturen van een beroepsvervanger
 • Tot €25.000 voor opsporings- en reddingskosten
 • Tot €250 terugbetaling van skipas, skilessen en gehuurd skimateriaal
 • Tot €125 vervaging van verloren of gestolen identiteitspapieren en vervoersbewijzen
 • Tot €1.250 juridische bijstand verkeer en tot €12.500 voor het voorschieten van de strafrechtelijke borgsom
 • Versturen van dringende boodschappen, geneesmiddelen en protheses
 • Psychologische bijstand
 • Telecommunicatiekosten met de maatschappij

Kapitaal reisongeval (de vergoeding na ongeval in het buitenland)
Tot €12.500 bij overlijden
Tot €25.000 bij blijvende invaliditeit

Burgerlijke aansprakelijkheid (vergoeding van schade berokkend aan derden)
Tot €125.000 bij lichamelijk en materiele schade

Bagage 1e risico
Tot €1.875 bij beschadiging, diefstal en niet-aflevering (vrijstelling van €50)
Bij laattijdige aflevering (minimum 12 uur) worden de aankopen van 1e noodzaak voor 50% vergoed tot €375

Compensatiereis
Waardebon tot €2.500 voor de niet-genoten nachten bij een contractueel voorziene repatriëring of vervroegde terugkeer.

 

 


Zelf meenemen
Geen harde koffer maar weekendtas
Lunchpakket en drinken voor de heenreis (met brooddoos)
Warme (fleece)trui
Regenkleding of poncho
Ingelopen waterdichte (ingevette) wandelschoenen met voldoende profiel
Oude gymschoenen (die vuil mogen worden)
Wandelsokken
(Synthetische) T-shirts of zweet-hemden/thermoshirts
Lange wandelbroek (geen spijkerbroek i.v.m. langzaam drogen en schuren)
Korte broek, trainingsbroek of joggingbroek
Ondergoed en sokken
EHBO-setje, inclusief blarenpleisters, sporttape en muggenspray
Belangrijke medicijnen met bijsluiter, geneesmiddelenpaspoort
Zonnebrandolie, lippenbescherming, zonnebril, petje
Horloge, reiswekker
Drinkfles met een inhoud van minimaal 1 liter
Toilettasje met inhoud (met biologisch afbreekbare zeep)
Paspoort / identiteitskaart
Gegevens zorgverzekering/ziekenfonds (pakket en polisnummer, neem ook je kaart mee!)
Gegevens reis- en/of annuleringsverzekering (pakket, polisnummer)
Gegevens huisarts, specialist
Gegevens contactpersoon in België/Nederland(noodgevallen)
Alarmnummer verzekeringsmaatschappij
Telefoonnummers en adressen van familie en vrienden in België/Nederland
Kopieën van alle belangrijke (reis-)documenten
Bankkaart, creditcard (telefoonnummers om ze te blokkeren bij verlies)
Fotocamera, leesboek, gezelschapsspelletje, geluidsdrager
Verrekijker, reserve bril (lenzen)
Dagrugzak met een inhoud van ongeveer 30 liter
Oordopjes en slaapmasker (mocht je slecht slapen)
Slaapzak

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

 • greentripper-logo-rand
 • Vaude