Skivakantie Oostenrijk, 10 daagse skisafari in St. Anton | Mr. Yeti
Skivakantie Oostenrijk
Skivakantie OostenrijkOostenrijkWintersport OostenrijkMooserwirt_Apresski

Skivakantie Oostenrijk, 10 daagse skisafari in St. Anton

In het kort...

 • Grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk
 • Bakermat van het skiën
 • Geweldige après-ski
 • Skiën op eigen niveau in kleine groepjes
 • Nederlandstalige gediplomeerde begeleiders
 • Vervoer inclusief
 • 3* hotel met ontbijt en diner

Omschrijving

Tijdens de skivakantie Oostenrijk gaan we naar de bakermat van het skiën, St. Anton. Op dit moment is St. Anton het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk ‘Ski Arlberg’. Dit wordt ook wel het sneeuwmekka van de Alpen genoemd. Er zijn maar liefst 7 skigebieden met elkaar verbonden door 87 liften. Klaar voor een winters avontuur?

Door de gondellift ‘de Flexenbahn’ zijn de skigebieden van St. Anton/ St. Christoph verbonden met Lech, Zürs, Warth, Schröcken en Stuben. Dit sneeuwzekere gebied is voorzien van het modernste liftennetwerk. Door deze verbinding is het skigebied uitermate geschikt voor zowel blauwe piste afdalers (in Lech) als de avonturiers die hun uitdaging zoeken op de zwarte pistes (St. Anton).

De skisafari is een compleet georganiseerde skivakantie in de bekendste skigebieden van Oostenrijk. Deze 10-daagse skivakantie in Oostenrijk is daarom ook inclusief comfortabel vervoer, accommodatie op basis van halfpension (ontbijt & diner), 6-daagse skipas en Nederlandstalige reisbegeleiders. Tijdens de 6 dagen reis je samen met je medereizigers en begeleiders naar de 7 afzonderlijke skigebieden.

Je skiet of board in groepjes van jouw niveau (zelf te kiezen) samen met een gediplomeerde Nederlandstalige gids door de gebieden en komen tijdens de koffiepauze, lunchpauze en après-ski weer samen. Op de aankomst en vertrekdag heb je zelfs de mogelijkheid om op eigen initiatief met je medereizigers (of alleen) te skiën/boarden in de verschillende gebieden. Dat worden 10 hele toffe dagen in de sneeuw!

Dagelijks word je door de reisbegeleiders geïnformeerd over de volgende dag. Je krijgt informatie over het skigebied, de weersverwachtingen. Kies je ervoor om die dag met een ander skigroepje te skiën… it’s up to you! We gaan elke avond alvast back in the time, door de gemaakte foto’s terug te bekijken. Na het diner kunnen we elkaar nog uitdagen tijdens een spelletje of gewoon gezellig iets drinken. Heerlijk nagenieten van de dag!

Nb. Dit is een groepsreis die we in samenwerking met Snow Experience organiseren. We bieden deze reis aan als een soort van ‘generale’ om ons reisprogramma vanaf de winter 19/20 te kunnen uitbreiden en zien of hier interesse voor is. Als je het dus leuk vindt, kan je aansluiten bij onze groep!

Vertrekdata

Vertrekdatum Prijs Beschikbaarheid Begeleider(s)
22 maart 2019 € 1269 Boek deze datum

Map

Reisinformatie

Inbegrepen
Vervoer per Royal Class touringcar
Opstapplaats: Brussel, Gent, Antwerpen, Eindhoven
7 overnachtingen in een 3-sterrenhotel
Ontbijt en diner
6 dagen skipas 'Ski Arlberg' (verlenging pas tegen gereduceerd tarief mogelijk)
Vervoer ter plaatse naar de skigebieden en retour
Nederlandstalige skigidsen en reisbegeleiding ter plaatse
6 dagen skisafari in verschillende gebieden
Iedere dag een informatiemoment over het weer, met programma voor de volgende dag
Online foto-album
Tol- en parkeergelden
BTW volgens de reisbureauregeling
Deze reis wordt uitgevoerd met 4 tot 24 personen
Niet inbegrepen
Optionele activiteiten
Reisverzekering
Annuleringsverzekering
Reserveringskosten (€25 per boeking)
Persoonlijke uitgaven
Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis tot 15 kalenderdagen voor vertrek annuleren bij te weinig deelnemers.
Lunch
Drankjes
Materiaalhuur

Programma

Dag 1
Dag 1: Vertrek - Vrijdag

Eindelijk is het zover! De skivakantie naar Oostenrijk kan beginnen.

In de namiddag verzamelen we ons bij de opstapplaats en vertrekken we richting Oostenrijk. De eerste nacht overnachten we in de luxe touringcar.

Opstapplaatsen: Antwerpen, Brussel, Gent, Eindhoven

Dag 2
Dag 2: Aankomst - Zaterdag

In de ochtend komen we met de bus aan in Landeck, vanwaar we
met onze transfer bus door naar het hotel in Flirsch rijden (ca. 15 km). Onze begeleiding staat ons al op te wachten. We laden onze bagage uit bij het hotel waar we de komende week verblijven.

Als we zijn aangekomen in het hotel starten we met een korte welkomstbijeenkomst. Ook krijgen we dan de 6-daagse skipas die geldig is vanaf zondag.

De liefhebbers kunnen vandaag al op eigen initiatief het gebied verkennen. De skibus stopt voor de deur van het hotel. Op deze dag skiet er geen begeleiding mee, maar uiteraard zijn ze altijd bereikbaar. Wil je op zaterdag al skiën/boarden? Laat het dan in de boeking weten zodat we je skipas kunnen verlengen.

In de namiddag organiseren de begeleiders een leuke langlauf tocht door het prachtige dal tussen Flirsch en St. Anton. Samen door de sneeuw glijden en een Apfelstrudel eten in St. Anton, om vervolgens weer terug te gaan naar het hotel. Wij kijken er al naar uit!

In de avond gaan we op een vaste tijd met elkaar dineren. Tijdens het diner vindt ook de openingsavond van de Super Skisafari plaats. De begeleiders stellen zichzelf uitgebreid voor en nemen het weekprogramma met ons door. We bespreken ook waar we de volgende dag gaan skiën, wat de weersverwachting is en de sneeuwkwaliteit.

Dag 3-8
Dag 3-8: Jetzt geht's los!

De komende dagen gaan we het grootste aaneengesloten skigebied van Ski Arlberg verkennen. Elke dag staat er een ander gebied op de planning. We skiën in groepjes van maximaal 8 deelnemers en een Nederlandstalige begeleider. Iedereen op zijn eigen niveau.

Uiteraard zien we de rest van de groep weer tijdens de pauzes en Après-ski, die we afsluiten in Sennhütte, Krazy Kangaruh of de Mooserwirt.

Vervolgens worden we met onze eigen bus teruggebracht naar het hotel waar we gaan dineren. Na het diner is er alle tijd voor een spelletje of drankje in de bar.

Dag 9-10
Dag 9-10: Zaterdag & Zondag

Helaas het zit er alweer op! Vandaag kunnen we optioneel nog gaan skiën in 1 van de gebieden. De bus vertrekt namelijk pas in de avond.

Na een geslaagde laatste dag stappen we de bus in richting België of Nederland, waar we op zondagmorgen zullen aankomen.

Beoordelingen

Foto's

Accommodatie

Tijdens de skivakantie overnachten we in hotel Basur in Flirsch. In het hotel en het dorpje ervaar je nog de echte Tiroolse gastvriendelijkheid! Het dorp beschikt over een kleine sleeplift, een verlichte rodelbaan, een ijsbaan en een verlichte langlaufloipe richting St. Anton.

Het typisch Oostenrijkse hotel Basur ligt in het dorpscentrum van Flirsch, op ongeveer 13 km afstand van St. Anton am Arlberg. Het hotel beschikt over een kleine gezellige bar en spa-gelegenheid met sauna, stoombad, infraroodcabine en solarium. Het is mogelijk om een massage te boeken op aanvraag.

Je verblijft zeven nachten in het hotel op basis van halfpension, bestaande uit ontbijtbuffet en diner. Het hotel serveert een Tiroler 3-gangen keuze menu met saladebuffet.

De comfortabele kamers beschikken over een badkamer met douche, toilet, föhn en tv. De meeste kamers hebben een balkon. Je deelt een kamer met maximaal 1 medereiziger (dit kan gemengd zijn). Ook kan je tegen een betaling van €20,- per nacht een eenpersoonskamer krijgen (op basis van beschikbaarheid).

Skivakantie OostenrijkWintersport Oostenrijk

Wintersport Oostenrijk

 

Verzekeringen

Verzekeringskosten

Kosten voor een reisverzekering voor deze reis: € 37.5 (Gebaseerd op 10 dagen)

Kosten van een annuleringsverzekering voor deze reis: € 59.64 (Gebaseerd op een reissom van 1,269.00)

Informatie

Verzekeringen

Goed verzekerd tijdens jouw groepsreis
Jij wilt toch ook onbezorgd van jouw reis genieten? Dat kan alleen als je goed verzekerd op reis gaat. Want hoe goed jouw groepsreis ook door ons geregeld is, je kunt altijd voor onverwachte verrassingen komen te staan. Mr. Yeti adviseert daarom met klem om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Mr. Yeti werkt nauw samen met Protections dé specialist in reis- en annuleringsverzekeringen. Bij Protections ben je uitstekend verzekerd, tegen een scherpe premie. Wij kennen onze reizigers en weten precies welke reis je geboekt hebt. Samen met Protections kunnen wij je daarom gericht advies geven en helpen als je onverhoopt schade hebt of je reis moet afbreken.

Annuleringsverzekering
Je verheugt je op jouw vakantie. Eindelijk ertussenuit! En je hebt het verdiend. Maar wat als er plotseling iets tussenkomt en je jouw vakantie moet annuleren? De Kortlopende Annuleringsverzekering van Protections  vergoedt de gevolgen. Met de annuleringsverzekering ben je van het moment van afsluiting tot aan het vertrek beschermd tegen de kosten van annulering.

4,7% van de reissom (met een minimum van €20,- per persoon)

 • Annulering tot €10.000 (vrijstelling van €50.- per verzekerde)
 • Ziekte, ongeval of overlijden van de verzekerde, de partner, een familielid tot 2e graad, de gastheer, de beroep vervanger of een reisgezel
 • Dekking van chronische of reeds bestaande ziekte indien er medisch gezien geen enkele tegenindicatie bestond voor het uitvoeren van de op het ogenblik van de boeking van de reis én van het afsluiten van jouw verzekering.
 • Verwikkelingen tijdens de zwangerschap
 • Ontslag wegens economische redenen
 • Nieuwe arbeidsovereenkomst van minimum 6 maanden
 • Belangrijke schade aan onroerende goederen
 • Herexamen
 • Echtscheiding of feitelijke scheiding
 • Internationaal erkende epidemie, natuurramp of daad van terrorisme (enkel wijzigingskosten tot maximaal €175.-)

De annuleringsverzekering dien je binnen de 5 werkdagen na de reservatie of bevestiging van de reis af te sluiten.

Reisverzekering
Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende VIP Reisverzekering van Protections is er voor elke vakantie en elke reis.

Een reisverzekering dekt eventuele schade die je oploopt tijdens jouw vakantie, door diefstal, een ongeval of opname in het ziekenhuis. Met de reisverzekering van Protections sta je er nooit alleen voor en ben je uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Protections Hulplijn staat dag en nacht voor je klaar om je in jouw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Onvoorziene kosten, zoals extra reis- en verblijfkosten en telecommunicatiekosten, zijn standaard meeverzekerd.

Bovendien verzekert Protections je ook tegen natuurrampen, epidemieën en terrorisme. Denk maar aan de vulkaanuitbarsting in IJsland…Waar de meeste reisverzekeringen nutteloos zijn bij dergelijke gevallen van overmacht betaalt Protections de gemaakte kosten wél terug. Je bent ook gedekt voor wintersporten en andere avontuurlijke sporten zoals duiken, rafting en alpinisme. Als je met Mr. Yeti op reis wilt, dan is deze verzekering dan zeker geen overbodige luxe.

€3,75- per dag (met een minimum van €25,-)

 • Onbeperkte medische kosten
 • Tot €5.000 nabehandelingskosten ten gevolge van een reisongeval
 • Tot €600 dagelijkse compensatie bij hospitalisatie (minimum van 3 nachten)
 • Onbeperkte kosten voor repatriëring bij ziekte, ongeval of overlijden
 • Vervroegde terugkeer wegens dringende reden
 • Extra kosten bij natuurramp, epidemie of terrorisme
 • Familiale bijstand bij hospitalisatie
 • Verlening van verblijf wegens medische redenen
 • Ter plaatse sturen van een beroepsvervanger
 • Tot €25.000 voor opsporings- en reddingskosten
 • Tot €250 terugbetaling van skipas, skilessen en gehuurd skimateriaal
 • Tot €125 vervaging van verloren of gestolen identiteitspapieren en vervoersbewijzen
 • Tot €1.250 juridische bijstand verkeer en tot €12.500 voor het voorschieten van de strafrechtelijke borgsom
 • Versturen van dringende boodschappen, geneesmiddelen en protheses
 • Psychologische bijstand
 • Telecommunicatiekosten met de maatschappij

Kapitaal reisongeval (de vergoeding na ongeval in het buitenland)
Tot €12.500 bij overlijden
Tot €25.000 bij blijvende invaliditeit

Burgerlijke aansprakelijkheid (vergoeding van schade berokkend aan derden)
Tot €125.000 bij lichamelijk en materiele schade

Bagage 1e risico
Tot €1.875 bij beschadiging, diefstal en niet-aflevering (vrijstelling van €50)
Bij laattijdige aflevering (minimum 12 uur) worden de aankopen van 1e noodzaak voor 50% vergoed tot €375

Compensatiereis
Waardebon tot €2.500 voor de niet-genoten nachten bij een contractueel voorziene repatriëring of vervroegde terugkeer.

 

 


Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!