Skihuttentocht Dolomieten, 10-daagse winter groepsreis | Mr. Yeti
Skihuttentocht Dolomieten
Sella massiefEerste_op_de_pisteSkilift_SkivakantieBerghuttentocht

Skihuttentocht Dolomieten, 10-daagse winter groepsreis

In het kort...

 • Unieke wintersportervaring
 • 24 uur per dag op de piste
 • Overnachtingen in gezellige hutjes op de piste
 • Nederlandstalige gediplomeerde begeleiders
 • Vervoer inclusief
 • Ontbijt en diner inclusief

Omschrijving

Wil jij een unieke wintersport ervaring? Ga dan mee op de skihuttentocht in Italië, waarbij we 24 uur per dag op de skipiste zijn!

De skihuttentocht is een compleet georganiseerde skivakantie in de Italiaanse Dolomieten. Deze 10-daagse skivakantie in Italië is daarom ook inclusief comfortabel vervoer, accommodatie op basis van halfpension (ontbijt & diner), 8-daagse skipas en Nederlandstalige reisbegeleiders. Tijdens de 8 dagen reis je samen met je medereizigers en begeleiders naar 12 verschillende skigebieden in de Dolomieten met maar liefst 1200 kilometer aan piste. Ook wel bekend als Dolomiti Superski.

De tocht die we maken wordt gecombineerd met verschillende transfers zoals een bus of arreslee (paard en wagen). Hoe tof is dat?

We gaan skiën of snowboarden in de volgende gebieden:

 • Val Gardena (Selva – Santa Christina)
 • Val di Fassa (Buffaure – Pozza di Fassa)
 • Canazei – Campitello (Passo Pordoi)
 • Arabba – Marmolada (Sella Ronda)
 • Cinque Torri
 • Cortina d’Ampezzo
 • Alta Badia

Je skiet of board tijdens deze week in 1 groep samen met een gediplomeerde Nederlandstalige gids door de gebieden. Het is belangrijk dat je goed van een rode piste af kunt skiën.

Dagelijks word je door de reisbegeleiders geïnformeerd over de volgende dag. Je krijgt informatie over het skigebied, de weersverwachtingen. We gaan elke avond alvast back in the time, door de gemaakte foto’s terug te bekijken. Dat worden 10 hele toffe dagen in de sneeuw!

Vertrekdata

Vertrekdatum Prijs Beschikbaarheid Begeleider(s)
13 maart 2020 € 1449 Boek deze datum

Reisinformatie

Inbegrepen
Vervoer per Royal Class touringcar
Opstapplaats: Brussel, Gent, Antwerpen, Eindhoven
7 overnachtingen in gezellige unieke hutjes op de berg
Ontbijt en diner
8 dagen skisafari in verschillende gebieden
Nederlandstalige reisbegeleiding ter plaatse
Iedere dag een informatiemoment over het weer, met programma voor de volgende dag
Online foto-album
Tol- en parkeergelden
BTW volgens de reisbureauregeling
Deze reis wordt uitgevoerd met 8 tot 10 personen
Niet inbegrepen
Optionele activiteiten
Reisverzekering
Annuleringsverzekering
Reserveringskosten (€25 per boeking)
Persoonlijke uitgaven
Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis tot 15 kalenderdagen voor vertrek annuleren bij te weinig deelnemers.
Lunch
Drankjes
Materiaalhuur

Programma

Dag 1 - Vrijdag
Dag 1 - Vrijdag: Vertrek

Eindelijk is het zover! De skihuttentocht in Italië kan beginnen.

In de namiddag verzamelen we ons bij de opstapplaats en vertrekken we richting Italië. De eerste nacht overnachten we in de luxe touringcar.

Opstapplaatsen: Antwerpen, Brussel, Gent, Eindhoven

Dag 2 - Zaterdag
Dag 2 - Zaterdag: St. Christina

Bij aankomst in Italië brengt de transferbus u naar de start van de Dolomiti Huttentocht: het plaatsje St. Christina. St. Christina ligt in het hart van de Dolomieten en aan de rand van de Sella Ronda, één van de bekendste skirondes van de Dolomieten.

We verzamelen om 11 uur en starten dan met onze Skihuttentocht. Vandaag skiën we al een gedeelte langs de Sella Ronda tussen de Col Rodella aan de Sassolungo en de Passa Pordoi, waar onze eerst overnachting plaats vindt in Val di Fassa boven het plaatsje Pozza di Fassa. Hier genieten we van een prachtige zonsondergang en proosten we op het begin van een geweldige week.

Na het diner vertelt de begeleider wat het programma is voor morgen en voor de rest van de week. Natuurlijk vertelt hij daarbij ook wat de weersverwachting is. Elke dag na het diner vindt een dergelijk informatiemoment plaats, geheel vrijblijvend natuurlijk maar wel interessant!

Dag 3 - Zondag
Dag 3 - Zondag: Passo Pordoi

Na het ontbijt starten we de dag met een kleine warming-up en gaan heerlijk genieten van strakke pistes zonder sporen of buckels. Na twee of drie heerlijke rondjes vertrekken we naar de Passo Pordoi.

We skiën direct naar ons volgende berghotel, en we kunnen de tas al vóór de koffiepauze achterlaten bij ons volgende overnachtingsadres. Hier kan je de rest van de dag je bagage laten staan en lekker zonder rugzak verder skiën! Afhankelijk van het weer staat een bezoekje aan de Pordoi op het programma. Uiteraard gaan we een aantal highlights van Arabba bezoeken en nemen we een kijkje bij de Marmolada Gletsjer..

Dag 4 - Maandag
Dag 4 - Maandag: Marmolada Gletsjer

Vanuit onze luxe berghut skiën we over een heerlijke glooiende piste richting de volgende Rifugio we laten de rugzak achter in de hut, want daar komen we vanavond weer terug. Vandaag bezoeken we lekker zonder bagage de strakke geprepareerde pistes van de Marmolada. Deze gletsjer heeft verschillende toppen boven de 3000 meter, de hoogste bergtoppen in de Dolomieten. Eenmaal boven heb je een fantastisch uitzicht!

Dag 5 - Dinsdag
Dag 5 - Dinsdag: Civetta & Cinque Torri

Na het ontbijt vertrekken we op de ski’s met onze bagage naar Malga Ciapela. We skiën door de ‘geheime kloof’ richting Sottoguda. Vanuit hier is er een korte busverbinding naar het skigebied van Civetta. Nadat we de mooiste pistes hebben verkend, zetten we onze tocht voort naar Cinque Torri. Middenin dit skigebied bevindt onze hut weer een prachtige locatie.

Dag 6 - Woensdag
Dag 6 - Woensdag: Skigebied van de Olympische Spelen 1956

Vanuit Cinque Torri vertrekken we naar Cortina D’Ampezzo en ons nieuwe Rifugio. Zonder bagage verkennen we het skigebied. Cortina is opgedeeld in meerdere kleine skigebiedjes die westelijk en oostelijk van Cortina liggen. We starten vandaag in het westelijke gedeelte om vervolgens aan het einde van de dag in het oostelijk gelegen gebied te overnachten.

De pistes hier zijn zalig, er is een grote diversiteit en er zijn een aantal uitdagende zwarte pistes te vinden. Niet voor niets zijn hier de Olympische winterspelen georganiseerd en vinden er in 2021 de Wereldkampioenschappen alpine skiën plaats.

Dag 7 - Donderdag
Dag 7 - Donderdag: Cortina D'Ampezzo

We skiën ook vandaag in Cortina D’Ampezzo en nemen de laatste gondel omhoog naar het hoogste berghotel van de huttentocht: op 2775 meter ligt Rifugio Lagazuoi. Bekend van veel foto’s en filmpjes, en terecht. Het is het hier echt waard om je wekker te zetten om de zonsopkomst te zien. De pistes zijn ook nog eens schitterend dus dit wordt een topdag!

Dag 8 - Vrijdag
Dag 8 - Vrijdag: Op de arreslee

Onze eerste afdaling heeft een lengte van 10 kilometer en leidt ons door een prachtige kloof. Onderaan de piste staat er een arrenslee op ons te wachten! Via de pistes in Alta Badia skiën we terug naar de Sella Ronda. We skiën rustig aan terug richting Val Gardena waar we de tocht ook begonnen zijn. We passeren tal van leuke gebiedjes met mooie pistes, deze bezoeken we uiteraard ook want. Het Edelweisstal bij Colfosco bijvoorbeeld, met een magnifiek uitzicht op het Sella Massief. Op de Passo Gardena staat onze laatste berghut voor deze week.

Dag 9-10 Zaterdag & Zondag
Dag 9-10 Zaterdag & Zondag: Arrivederci!

Helaas het zit er alweer op! Vandaag vertrekt de bus weer terug richting België of Nederland, waar we zondagmorgen zullen aankomen.

Beoordelingen

Foto's

Accommodatie

Het verblijf gedurende de Huttentocht is op basis van halfpension (ontbijt en diner). Het diner in de berghutten bestaat uit een drie gangen keuze diner met typische gerechten uit de Dolomieten. Natuurlijk kan je ook genieten van bekende Italiaanse ‘Pizza’, welke gedurende de Huttentocht zeker geserveerd wordt. Je ontbijt ook in de hut en bent zo verzekerd van het echte berggevoel. Hoe geweldig is het om te ontwaken in de bergen?

We verblijven in typische berghutten. Je wordt in samenspraak met de gids ingedeeld op een kamer. De hutten zijn allemaal voorzien van douches met warm water. We verblijven in de berghutten in meerpersoonskamers. Dit zijn kamers met meerdere losse éénpersoonsbedden of stapelbedden. Het kan voorkomen dat je wordt ingedeeld op een kamer waar je nog heerlijk nostalgisch ‘op de regel’ slaapt met je mede-reisgenoten.

De slaapkamers bieden allemaal dekens en kussens. Het meebrengen van een slaapzak is dus niet nodig.

Skihuttentocht

 

Verzekeringen

Verzekeringskosten

Kosten voor een reisverzekering voor deze reis: € 37.5 (Gebaseerd op 10 dagen)

Kosten van een annuleringsverzekering voor deze reis: € 68.1 (Gebaseerd op een reissom van 1,449.00)

Informatie

Verzekeringen

Goed verzekerd tijdens jouw groepsreis
Jij wilt toch ook onbezorgd van jouw reis genieten? Dat kan alleen als je goed verzekerd op reis gaat. Want hoe goed jouw groepsreis ook door ons geregeld is, je kunt altijd voor onverwachte verrassingen komen te staan. Mr. Yeti adviseert daarom met klem om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Mr. Yeti werkt nauw samen met Protections dé specialist in reis- en annuleringsverzekeringen. Bij Protections ben je uitstekend verzekerd, tegen een scherpe premie. Wij kennen onze reizigers en weten precies welke reis je geboekt hebt. Samen met Protections kunnen wij je daarom gericht advies geven en helpen als je onverhoopt schade hebt of je reis moet afbreken.

Annuleringsverzekering
Je verheugt je op jouw vakantie. Eindelijk ertussenuit! En je hebt het verdiend. Maar wat als er plotseling iets tussenkomt en je jouw vakantie moet annuleren? De Kortlopende Annuleringsverzekering van Protections  vergoedt de gevolgen. Met de annuleringsverzekering ben je van het moment van afsluiting tot aan het vertrek beschermd tegen de kosten van annulering.

4,7% van de reissom (met een minimum van €20,- per persoon)

 • Annulering tot €10.000 (vrijstelling van €50.- per verzekerde)
 • Ziekte, ongeval of overlijden van de verzekerde, de partner, een familielid tot 2e graad, de gastheer, de beroep vervanger of een reisgezel
 • Dekking van chronische of reeds bestaande ziekte indien er medisch gezien geen enkele tegenindicatie bestond voor het uitvoeren van de op het ogenblik van de boeking van de reis én van het afsluiten van jouw verzekering.
 • Verwikkelingen tijdens de zwangerschap
 • Ontslag wegens economische redenen
 • Nieuwe arbeidsovereenkomst van minimum 6 maanden
 • Belangrijke schade aan onroerende goederen
 • Herexamen
 • Echtscheiding of feitelijke scheiding
 • Internationaal erkende epidemie, natuurramp of daad van terrorisme (enkel wijzigingskosten tot maximaal €175.-)

De annuleringsverzekering dien je binnen de 5 werkdagen na de reservatie of bevestiging van de reis af te sluiten.

Reisverzekering
Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende VIP Reisverzekering van Protections is er voor elke vakantie en elke reis.

Een reisverzekering dekt eventuele schade die je oploopt tijdens jouw vakantie, door diefstal, een ongeval of opname in het ziekenhuis. Met de reisverzekering van Protections sta je er nooit alleen voor en ben je uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Protections Hulplijn staat dag en nacht voor je klaar om je in jouw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Onvoorziene kosten, zoals extra reis- en verblijfkosten en telecommunicatiekosten, zijn standaard meeverzekerd.

Bovendien verzekert Protections je ook tegen natuurrampen, epidemieën en terrorisme. Denk maar aan de vulkaanuitbarsting in IJsland…Waar de meeste reisverzekeringen nutteloos zijn bij dergelijke gevallen van overmacht betaalt Protections de gemaakte kosten wél terug. Je bent ook gedekt voor wintersporten en andere avontuurlijke sporten zoals duiken, rafting en alpinisme. Als je met Mr. Yeti op reis wilt, dan is deze verzekering dan zeker geen overbodige luxe.

€3,75- per dag (met een minimum van €25,-)

 • Onbeperkte medische kosten
 • Tot €5.000 nabehandelingskosten ten gevolge van een reisongeval
 • Tot €600 dagelijkse compensatie bij hospitalisatie (minimum van 3 nachten)
 • Onbeperkte kosten voor repatriëring bij ziekte, ongeval of overlijden
 • Vervroegde terugkeer wegens dringende reden
 • Extra kosten bij natuurramp, epidemie of terrorisme
 • Familiale bijstand bij hospitalisatie
 • Verlening van verblijf wegens medische redenen
 • Ter plaatse sturen van een beroepsvervanger
 • Tot €25.000 voor opsporings- en reddingskosten
 • Tot €250 terugbetaling van skipas, skilessen en gehuurd skimateriaal
 • Tot €125 vervaging van verloren of gestolen identiteitspapieren en vervoersbewijzen
 • Tot €1.250 juridische bijstand verkeer en tot €12.500 voor het voorschieten van de strafrechtelijke borgsom
 • Versturen van dringende boodschappen, geneesmiddelen en protheses
 • Psychologische bijstand
 • Telecommunicatiekosten met de maatschappij

Kapitaal reisongeval (de vergoeding na ongeval in het buitenland)
Tot €12.500 bij overlijden
Tot €25.000 bij blijvende invaliditeit

Burgerlijke aansprakelijkheid (vergoeding van schade berokkend aan derden)
Tot €125.000 bij lichamelijk en materiele schade

Bagage 1e risico
Tot €1.875 bij beschadiging, diefstal en niet-aflevering (vrijstelling van €50)
Bij laattijdige aflevering (minimum 12 uur) worden de aankopen van 1e noodzaak voor 50% vergoed tot €375

Compensatiereis
Waardebon tot €2.500 voor de niet-genoten nachten bij een contractueel voorziene repatriëring of vervroegde terugkeer.

 

 


Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

 • greentripper-logo-rand
 • Vaude