Avontuurlijke Kanovakantie Zweden | 10-dagen | Mr. Yeti groepsreizen
Kanovakantie Zweden
WildkamperenGroepsreis ZwedenKanoËnWildkamperen Zweden

Avontuurlijke kanovakantie Zweden, 10 dagen into the wild

  Trek tijdens deze actieve kanoreis met je kano dwars door het prachtige Zweden en geniet samen met je groepsgenoten van de ongedwongen sfeer. De perfecte combinatie van actief buiten genieten en alle rust en ruimte voor jezelf! Geen kano-ervaring vereist! Opstapplaats in zowel België als Nederland!

  ONLINE INFO-AVOND. Meer informatie over deze bestemming en onze organisatie? Schrijf je in voor onze online Master Yeti Classes! We organiseren minimaal 1x per maand. 

  Boek direct

In het kort....

 • Kanotrektocht
 • Zwemmen in vele meren
 • BBQ in de natuur
 • Gezellige kampvuurgesprekken
 • Maaltijden inclusief (vers aangeleverd)
 • Lekkere pizza met een drankje als afsluiter
 • Geen kano-ervaring vereist!

Omschrijving

Zie je je al zitten op een onbewoond eiland midden in de natuur van Zweden? Boek dan de Actieve kanovakantie Zweden met Mr. Yeti!

Tijdens de avontuurlijke kanovakantie Zweden trek je samen met onze enthousiaste Mr. Yeti-reisbegeleider en lokale Nederlandstalige begeleider dwars door het prachtige Zweedse landschap. We kanoën door fraaie fjorden, langs tal van kleine eilandjes en langs rotspartijen. Elke dag zullen we de tent op een nieuw eiland opzetten om te genieten van de prachtige natuur. Natuurlijk is er ook tijd om de omgeving op de eilanden en het vaste land te verkennen, om te zwemmen, te vissen of tot rust te komen in de hangmat. Alle maaltijden zijn bij deze reis inclusief. En ondanks dat we midden in de wildernis zitten, worden we zelfs voorzien van heerlijke verse maaltijden. Dat hebben we ook wel verdiend tijdens deze avontuurlijke reis!

We trekken tijdens deze reis met de kano dwars door het prachtige Zweden. Gelukkig wil jouw medereiziger af en toe het roeien overnemen, zodat jij even achterover in de kano kan genieten van het landschap en de eeuwige rust. Aan het begin van de middag meren we aan op een onbewoond eilandje en zetten we onze bivak op. Jij zwemt nog heerlijk in het meer, waar jouw medereizigers het kampvuur en de barbecue vast aansteken. Na de barbecue delen we alvast onze eerste ervaringen met elkaar bij het kampvuur, waarna we onze tent induiken en dromen over morgen.  Ik weet het zeker, het worden gegarandeerd 10 toffe dagen! Kijk snel verder voor het programma van deze reis met ‘ik wil niet meer naar huis’ garantie! Kanoreis Zweden; Een combinatie van gezelligheid, actief, avontuurlijk maar ook veel individuele rust!

Heb jij nog geen ervaring met kanovaren? Geen probleem! We krijgen uiteraard eerst een instructie van onze lokale begeleiders voordat we het water op gaan. Kanovaren is learning by doing, dus waar wacht je nog op?

Wil jij alvast wat meer weten over het land Zweden? Bekijk dan ook eens onze bestemmingspagina.

Heb jij nog twijfels of vragen? Klik dan hier.
We hebben de meest gestelde vragen voor je opgesomd. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een chat, bel ons of stuur een e-mail naar info@mryeti.be

Vertrekdata

Vertrekdatum Prijs Beschikbaarheid Begeleider(s)

Map

Reisinformatie

Inbegrepen
Vervoer per bus (meerdere opstapplaatsen)
7 nachten wildkamperen in de Zweedse wildernis
2 overnachtingen in de bus
Huur kanomateriaal (per kano 2 tot 3 reizigers / peddel / Ortliebzak van 100 liter voor bagage)
Alle kampeer- en kookmaterialen (behalve een slaapmat, slaapzak)
Tent (gedeeld met medereiziger) of eigen tent (aan te geven bij boeking, beperkte beschikbaar)
Dranken (koffie, thee, water en limonade) en maaltijden (meerdere malen vers aangeleverd)
Natuurkaarten (belastingen)
Tol- en parkeergelden
BTW volgens de reisbureauregeling
Enthousiaste Mr. Yeti reisbegeleiding en lokale NL-talige begeleider
Deze reis wordt uitgevoerd met 7 tot 16 personen
Compensatie van CO2-voetafdruk i.s.m. Greentripper
Niet inbegrepen
Reisverzekering
Annuleringsverzekering
Reserveringskosten (€25 per boeking)
Persoonlijke uitgaven
Alcoholische- en frisdranken (mogen uiteraard vanaf huis worden meegenomen of onderweg worden aangeschaft)
Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis tot 15 kalenderdagen voor vertrek annuleren bij te weinig deelnemers.

Programma

Dag 1
Dag 1: Opstapplaats - Gustavsfors

Vandaag begint het avontuur. Onze reisbegeleider staat ons al op te wachten bij de bus, waarna we richting het hoge noorden vertrekken. De eerste nacht zullen we doorbrengen in de bus, waarna we de volgende morgen aankomen op onze bestemming. In de bus maken we alvast de eerste kennis met elkaar.

Dag 2-8
Dag 2-8: Aangekomen op avontureneiland

We verlaten het comfort van de bewoonde wereld en beginnen aan onze kanotrekking door de ongerepte natuur van Zweden. Onder begeleiding van de Mr. Yeti-reisbegeleider en een lokale Nederlandstalige begeleider trek je, samen met je groepsgenoten, door de wateren van Zweden naar verschillende bestemmingen. De meren hebben geen sterke stroming en zijn daarom ook geschikt voor beginners.

De totale route bedraagt zo'n 60 kilometer verspreid over 7 vaardagen, maar als we meer willen dan kan dat uiteraard! We zijn namelijk in het kano walhalla van Zweden. Doordat alles aan elkaar verbonden is zouden we zelfs helemaal kunnen door kanoën naar België, maar dat is misschien iets voor de volgende keer.

Gemiddeld wordt er zo'n 4 uur per dag gevaren, maar dit is altijd afhankelijk van het tempo van de groep. Samen zullen we dit elke dag weer bekijken. Bij aankomst worden de taken verdeeld en het tentenkamp opgezet. Back to Basic!

Naast het kanovaren, is er ook voldoende tijd voor mooie wandelingen in de natuur, zwemmen in de meren, zoeken naar wilde dieren(sporen) of om een boek te lezen aan de waterkant in de hangmat. Trek samen met de groep op of trek gewoon je eigen plan.

Aan eten en drinken hoef je deze reis niet te denken want écht alles is voorzien! Ook worden er verse producten aangeleverd, waardoor we gastronomisch niets te kort zullen komen. Deze kano groepsreis is niet compleet zonder een BBQ-avond. De reisbegeleider heeft een creatieve oplossing om in het wild te barbecueën. Natuurlijk zorgen jullie als groep samen voor een heerlijk diner elke avond. We sluiten de actieve dagen af aan een lekker warm kampvuur, waar de nodige anekdotes niet mogen ontbreken.

Dag 9-10
Dag 9-10: Terug naar huis

Vandaag keren we terug naar de bewoonde wereld. Aangekomen bij ons basiskamp pakken we eerst een heerlijke douche. Dat hebben we wel verdiend na een week into the wild. Vervolgens krijgen we in het restaurant nog een pizza voordat we in de bus stappen naar huis. De volgende dag komen we aan op onze eindbestemming. Samen kijken we terug op een fantastische avontuurlijke groepsreis!

Opstapplaatsen
Opstapplaatsen:

08/07:
11u30 Geraardsbergen (Hereveld 2)
14u00 Westerlo (Sportacentrum)

terug

14u00 Westerlo (Sportcentrum)
15u30 Geraardsbergen (Hereveld 2)

22/7
11u30 Geraardsbergen (Hereveld 2)
12u30 Erpe Mere Carpoolparking (Oudenaardse stwg, naast afrit E40)
16u00 Arnhem (Rijnhallen)

terug
12u00 Arnhem (Rijnhallen)
15u00 Erpe Mere Carpoolparking (Oudenaardse stwg, naast afrit E40)
15u30 Geraardsbergen (Hereveld 2)

12/08
11u30 Geraardsbergen (Hereveld 2)
13u30 Brussel Hoek Fonsnylaan en Argonnestraat (tegenover Novotel)
16u00 Arnhem (Rijnhallen)

terug
12u00 Arnhem (Rijnhallen)
14u00 Brussel Hoek Fonsnylaan en Argonnestraat (tegenover Novotel)
15u00 Geraardsbergen (Hereveld 2)

Beoordelingen

Tom
7 augustus 2018

Super leuke actieve reis! Back to Basic, puur natuur, outdoor 24 uren per dag, grootte van de groep (niet te klein en niet te groot). Toffe mix van leeftijden onder de deelnemers en ruimte om jezelf te zijn in de groep.

Alexandra
26 juli 2017

Een echte “into the wild” ervaring, prachtig landschappen, heerlijk roeien over het zuiver water, tof gezelschap, gezellige bivak plaatsjes en een fijne reisbegeleider.

Ik heb er echt van genoten! Bedankt.

Peter
1 augustus 2016

Ik heb lang getwijfeld om te boeken, een eerste groepsreis is toch altijd spannend en zeker als je op je eentje gaat. De spanning was direct weg na kennismaking met de groep op Zaventem. De sfeer zat er goed in, dat beloofde en toffe vakantie te worden. En dat werd het ook! Heerlijk 8 dagen in de wildernis, niets moet..alles mag. Dit is zeker niet mijn laatste reis met Mr. Yeti.

Sylvie
18 juli 2018

Natuur, rust, eenvoud, schoonheid, teamwork maar bovenal onvoorwaardelijke vriendschap tussen mensen die tot voor kort volslagen onbekenden waren voor elkaar ♥

Timmy
8 juli 2019

Een reis waarbij je de groep goed leert kennen. Alles gebeurd in overleg en iedereen helpt elkaar. En 's avonds kruipt iedereen gezellig rond het kampvuur :)

Foto's

Accommodatie

Tijdens de kanotocht verblijf je in je een tent die je deelt met een medereiziger. Wil jij een tent voor jezelf? Laat dit dan even weten tijdens de boeking! Wij zorgen voor de tenten en jij zorgt ervoor dat deze wordt neergezet op een onbewoond eiland of op het vasteland aan de rand van een mooi bos.

 

Verzekeringen

Verzekeringskosten

Kosten voor een reisverzekering voor deze reis: € 37.5 (Gebaseerd op 10 dagen)

Kosten van een annuleringsverzekering voor deze reis: € 41.31 (Gebaseerd op een reissom van 879.00)

Informatie

Verzekeringen

Goed verzekerd tijdens jouw groepsreis
Jij wilt toch ook onbezorgd van jouw reis genieten? Dat kan alleen als je goed verzekerd op reis gaat. Want hoe goed jouw groepsreis ook door ons geregeld is, je kunt altijd voor onverwachte verrassingen komen te staan. Mr. Yeti adviseert daarom met klem om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Mr. Yeti werkt nauw samen met Protections dé specialist in reis- en annuleringsverzekeringen. Bij Protections ben je uitstekend verzekerd, tegen een scherpe premie. Wij kennen onze reizigers en weten precies welke reis je geboekt hebt. Samen met Protections kunnen wij je daarom gericht advies geven en helpen als je onverhoopt schade hebt of je reis moet afbreken.

Annuleringsverzekering
Je verheugt je op jouw vakantie. Eindelijk ertussenuit! En je hebt het verdiend. Maar wat als er plotseling iets tussenkomt en je jouw vakantie moet annuleren? De Kortlopende Annuleringsverzekering van Protections  vergoedt de gevolgen. Met de annuleringsverzekering ben je van het moment van afsluiting tot aan het vertrek beschermd tegen de kosten van annulering.

4,7% van de reissom (met een minimum van €20,- per persoon)

 • Annulering tot €10.000 (vrijstelling van €50.- per verzekerde)
 • Ziekte, ongeval of overlijden van de verzekerde, de partner, een familielid tot 2e graad, de gastheer, de beroep vervanger of een reisgezel
 • Dekking van chronische of reeds bestaande ziekte indien er medisch gezien geen enkele tegenindicatie bestond voor het uitvoeren van de op het ogenblik van de boeking van de reis én van het afsluiten van jouw verzekering.
 • Verwikkelingen tijdens de zwangerschap
 • Ontslag wegens economische redenen
 • Nieuwe arbeidsovereenkomst van minimum 6 maanden
 • Belangrijke schade aan onroerende goederen
 • Herexamen
 • Echtscheiding of feitelijke scheiding
 • Internationaal erkende epidemie, natuurramp of daad van terrorisme (enkel wijzigingskosten tot maximaal €175.-)

De annuleringsverzekering dien je binnen de 5 werkdagen na de reservatie of bevestiging van de reis af te sluiten.

Reisverzekering
Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende VIP Reisverzekering van Protections is er voor elke vakantie en elke reis.

Een reisverzekering dekt eventuele schade die je oploopt tijdens jouw vakantie, door diefstal, een ongeval of opname in het ziekenhuis. Met de reisverzekering van Protections sta je er nooit alleen voor en ben je uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Protections Hulplijn staat dag en nacht voor je klaar om je in jouw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Onvoorziene kosten, zoals extra reis- en verblijfkosten en telecommunicatiekosten, zijn standaard meeverzekerd.

Bovendien verzekert Protections je ook tegen natuurrampen, epidemieën en terrorisme. Denk maar aan de vulkaanuitbarsting in IJsland…Waar de meeste reisverzekeringen nutteloos zijn bij dergelijke gevallen van overmacht betaalt Protections de gemaakte kosten wél terug. Je bent ook gedekt voor wintersporten en andere avontuurlijke sporten zoals duiken, rafting en alpinisme. Als je met Mr. Yeti op reis wilt, dan is deze verzekering dan zeker geen overbodige luxe.

€3,75- per dag (met een minimum van €25,-)

 • Onbeperkte medische kosten
 • Tot €5.000 nabehandelingskosten ten gevolge van een reisongeval
 • Tot €600 dagelijkse compensatie bij hospitalisatie (minimum van 3 nachten)
 • Onbeperkte kosten voor repatriëring bij ziekte, ongeval of overlijden
 • Vervroegde terugkeer wegens dringende reden
 • Extra kosten bij natuurramp, epidemie of terrorisme
 • Familiale bijstand bij hospitalisatie
 • Verlening van verblijf wegens medische redenen
 • Ter plaatse sturen van een beroepsvervanger
 • Tot €25.000 voor opsporings- en reddingskosten
 • Tot €250 terugbetaling van skipas, skilessen en gehuurd skimateriaal
 • Tot €125 vervaging van verloren of gestolen identiteitspapieren en vervoersbewijzen
 • Tot €1.250 juridische bijstand verkeer en tot €12.500 voor het voorschieten van de strafrechtelijke borgsom
 • Versturen van dringende boodschappen, geneesmiddelen en protheses
 • Psychologische bijstand
 • Telecommunicatiekosten met de maatschappij

Kapitaal reisongeval (de vergoeding na ongeval in het buitenland)
Tot €12.500 bij overlijden
Tot €25.000 bij blijvende invaliditeit

Burgerlijke aansprakelijkheid (vergoeding van schade berokkend aan derden)
Tot €125.000 bij lichamelijk en materiele schade

Bagage 1e risico
Tot €1.875 bij beschadiging, diefstal en niet-aflevering (vrijstelling van €50)
Bij laattijdige aflevering (minimum 12 uur) worden de aankopen van 1e noodzaak voor 50% vergoed tot €375

Compensatiereis
Waardebon tot €2.500 voor de niet-genoten nachten bij een contractueel voorziene repatriëring of vervroegde terugkeer.

 

 


Zelf meenemen
Lunchpakket en drinken voor de heenreis (met brooddoos)
Slaapmat en goede en warme slaapzak (tip, koop een reddings deken voor onder je matje bij een koude ondergrond)
Warme (fleece)trui, muts en dunne handschoenen (het kan erg koud zijn 's nachts)
Regenkleding of poncho
Zwemkleding
Ingelopen waterdichte (ingevette) wandelschoenen met voldoende profiel
Slippers (Teeva's) of waterschoenen
Reserve veters, wandelsokken
(Synthetische) T-shirts of zweet-hemden/thermoshirts
Lange wandelbroek (geen spijkerbroek i.v.m. langzaam drogen en schuren)
2 keukenhandoeken
2 wc rollen
Korte broek, trainingsbroek of sportlegging
Ondergoed en sokken
EHBO-setje, inclusief blarenpleisters, sporttape en muggenspray
Belangrijke medicijnen met bijsluiter, geneesmiddelenpaspoort
Zonnebrandolie, lippenbescherming, zonnebril, petje
Horloge, reiswekker
Drinkfles met een inhoud van minimaal 1 liter (je krijgt van ons een bidon)
Toilettasje met inhoud (met biologisch afbreekbare zeep)
Vochtige doekjes
Handdoeken
Paspoort / identiteitskaart
Gegevens zorgverzekering/ziekenfonds (pakket en polisnummer, neem ook je kaart mee!)
Gegevens reis- en/of annuleringsverzekering (pakket, polisnummer)
Gegevens huisarts, specialist
Gegevens contactpersoon in België/Nederland(noodgevallen)
Alarmnummer verzekeringsmaatschappij
Telefoonnummers en adressen van familie en vrienden in België/Nederland
Kopieën van alle belangrijke (reis-)documenten
Bankkaart, creditcard (telefoonnummers om ze te blokkeren bij verlies)
Fotocamera, leesboek, gezelschapsspelletje, geluidsdrager
Zaklamp / lamp voor in je tentje
Verrekijker, reserve bril (lenzen)
Dagrugzak met een inhoud van ongeveer 30 liter (met regenhoes)
Oordopjes en slaapmasker (mocht je slecht slapen)
Dekentje, kussen voor in de bus
Evt. fietshandschoenen/ zonder vingertoppen voor het kanovaren.
Powerbank

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

 • greentripper-logo-rand
 • Vaude