Groepsreis Baltische Staten | 8-daagse | Mr. Yeti Reizen voor Singles
Groepsreis Baltische Staten
Baltische staten singlesKanovakantie singlessingles reizen riga

Groepsreis Baltische Staten, 8 daagse rondreis

  Een perfecte en fascinerende mix tussen cultuur en natuur, dat is de groepsreis Baltische Staten.

  ONLINE INFO-AVOND. Meer informatie over deze bestemming en onze organisatie? Schrijf je in voor onze online Master Yeti Classes! We organiseren minimaal 1x per maand. 

  Boek direct

In het kort....

 • Bezoek Vilnius
 • Bezoek Riga
 • Bezoek Tallinn
 • Bezoek Trakai Castle
 • Bezoek Sooomaa NP
 • Kanoën
 • Heuvel der Kruisen
 • Comfortabele accommodaties
 • Mix van cultuur en natuur

Omschrijving

Een perfecte en fascinerende mix tussen cultuur en natuur, dat is de groepsreis Baltische Staten. Jarenlang waren de landen Litouwen, Letland en Estland onder Russisch bewind waarna ze zo’n 25 jaar geleden onafhankelijk werden en samen de Baltische Staten vormden. Het resultaat; een trotse bevolking met een eigen taal en cultuur die ze hedendaags graag delen met buitenlandse bezoekers.

Je zult tijdens onze groepsreis versteld staan van de moderne hoofdsteden Vilnius, Riga en Tallinn. Je vindt er talloze terrasjes en er is een breed scala aan cultureel erfgoed. Zodra we buiten de stadsgrenzen treden bevinden we ons tussen de authentieke plattelandsdorpen waar paard en wagen nog altijd veel gebruikt worden. Vanuit Vilnius vertrekken we richting westen naar Trakai Nationaal Park waar we zeker het kasteel van Trakai niet zullen overslaan. Hierna zetten we onze reis voort richting de Heuvel der Kruisen. Een bijzondere plek die voor veel bewoners dient als bedevaartsoort. Vervolgens gaan we de eerste landsgrens over richting Letland, de groepsreis Baltische Staten is begonnen!

Ook in Riga en Tallinn zullen we versteld staan prachtige historische gebouwen. Éen voor één zijn de hoofdsteden bijzonder en verschillend van elkaar. Dat maakt de mix voor deze groepsreis zó speciaal. Het derde land van ons bezoek aan de Baltische Staten is Estland. Dit land is uitermate geschikt voor buitensport activiteiten. We zoeken dan ook de natuur op en maken tijd voor een fantastische wandeling door het groen. Ook gaan we het land verkennen vanuit het water tijdens onze kanotocht. We sluiten onze groepsreis in de Baltische Staten af met een bezoek aan de hoofdstad van Estland, Tallinn.

Meer weten over de Baltische Staten als bestemming? Bekijk dan onze bestemmingspagina, waar we je alvast de eerste tips geven om je goed voor te bereiden op deze groepsreis.

Ben jij klaar voor avontuur? Boek dan nu de groepsreis Baltische Staten!

Heb jij nog twijfels of vragen? Klik dan hier.
We hebben de meest gestelde vragen voor je opgesomd. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een chat, bel ons of stuur een e-mail naar info@mryeti.be

Vertrekdata

Vertrekdatum Prijs Beschikbaarheid Begeleider(s)

Map

Reisinformatie

Inbegrepen
Retourvlucht Brussels Airport -Vilnius Tallinn-Brussels Airport (inclusief ruimbagage)
Vervoer per minibus, bestuurd door de reisbegeleider
Bezoek Vilnius
Fietstocht in Vilnius
Trakai Castle
Heuvel der Kruisen
Bezoek Riga
Kanoën in Soomaa nationaal park
Hike in Soomaa nationaal park
Bezoek Tallinn
7 overnachtingen in comfortabele accommodaties
Enthousiaste Mr. Yeti begeleider
Tol- en parkeergelden
BTW volgens de reisbureauregeling
Deze reis wordt uitgevoerd met 4 tot 8 personen
Compensatie van CO2-voetafdruk i.s.m. Greentripper
Niet inbegrepen
Reisverzekering
Annuleringsverzekering
Reserveringskosten (€25 per boeking)
Persoonlijke uitgaven
Indien de vlucht niet meer beschikbaar is in de standaardklasse, wordt een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.
Optionele activiteiten/ toegangsgelden
Etenspot (tijdens deze reis zullen de maaltijden voornamelijk buiten de deur genuttigd worden, houd hierom rekening met 15-25 euro per dag)
Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis tot 15 kalenderdagen voor vertrek annuleren bij te weinig deelnemers
Maaltijden

Programma

Dag 1
Dag 1: Baltische Staten here we come!

Het is eindelijk zover, onze langverwachte vakantie gaat van start! Vanaf Brussel Charlerloi vliegen we samen met onze medereizigers en reisbegeleider richting Vilnius (Litouwen). Als we zijn geland halen we onze minibus op en rijden we richting het centrum van Vilnius waar we de komende 2 nachten zullen verblijven. Als iedereen zich heeft opgefrist in de kamer, gaan we de stad verkennen en luiden we onze allereerste avond in. We zoeken een gezellig terrasje waar we onder het genot van een hapje en drankje elkaar beter leren kennen.

Dag 2
Dag 2: Vilnius

Na een gezellige eerste avond is het nu tijd om de binnenstad per fiets te verkennen, waarbij we regelmatig zullen afstappen. Natuurlijk zoeken we rond 12 uur een heerlijk lunchtentje op om ons weer op te laden voor de middag. De binnenstad van Vilnius staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en telt maar liefst tweeduizend middeleeuwse, gotische, renaissancistische en barokke gebouwen. Voldoende bezienswaardigheden dus om ook de middag op de fiets te vullen. Erg indrukwekkend om te bezoeken is het KGB-museum in het centrum van Vilnius, die onder meer de martelkamers en cellen van de gevangenen uit het Sovjettijdperk toont.

Aan het einde van de middag brengen we onze fietsen terug en sluiten we het bezoek aan Vilnius af met een heerlijk lokaal diner. Tip: probeer de 'Zeppelin'; een nationale specialiteit, bestaande uit aardappelen met gehakt binnenin!

Dag 3
Dag 3: Trakai Nationaal park/kasteel- Heuvel der Kruisen – Riga

Als we onze spullen weer in de minibus hebben gepakt vertrekken we richting het binnenland van Litouwen en maken we kennis met de prachtige natuur, cultuur en gemoedelijke Litouwse sfeer. We beginnen de dag met een bezoek aan Trakai nationaal park. Het park bestaat uit een cultureel en historisch erfgoed die voor de geschiedenis van zowel Oost Europa als Litouwen belangrijk zijn om te bewaren. Onderdeel van dit park zijn de binnenstad van Trakai en het kasteel uit viertiende eeuw gelegen op één van de eilanden die de omgeving rijk is. Natuurlijk slaan wij een bezoekje aan dit kasteel niet af.

Voordat we richting Riga rijden maken we eerst een stop bij de heilige Kruisberg, wat voor velen die Litouwen bezoeken een bedevaartsoord is. Deze heuvel met kruizen doet dienst als monument voor de vele Litouwse burgers die tijdens de Sovjetoverheersing naar Siberië werken gedeporteerd. Tijdens het Sovjettijdperk was het plaatsen van kruizen en alle andere religieuze uitingen verboden, maar konden ze niet voorkomen dat deze plek een pelgrimsoord bleef. In 1985 gaven ze dit dan ook op. Nog altijd plaatsen mensen hier dagelijks kruizen.
Na deze indrukwekkende stop vervolgen we onze weg richting Riga, Letland waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.

Dag 4
Dag 4: Riga

Vandaag is het tijd om de hoofdstad van Letland te verkennen, Riga! De stad is de middelste van de drie Baltische Staten, waarbij je duidelijke invloeden ziet van zowel het oosten als het westen. De stad kent een bijzonder turbulente geschiedenis met hoge pieken en diepe dalen. In de middeleeuwen was Riga zo welvarend dat het ook wel het ‘Parijs van het oosten’ werd genoemd. We wandelen door de stad en merken al snel hoe de prachtige middeleeuwse gebouwen worden afgewisseld met grauwe sovjetgebouwen. Het communistisch verleden heeft zeker zijn sporen nagelaten, wat Riga zo interessant maakt. Maar desalniettemin is Riga een enorm bruisende stad, waar we zeker meer van leren kennen vandaag.

Dag 5
Dag 5: Soomaa nationaal park

Na een heerlijk ontbijt vertrekken we richting Estland, de laatste van de 3 Baltische Staten. Na een aantal culturele actieve dagen is het nu tijd voor de natuur. Nadat we zijn aangekomen bij onze accommodatie voor de komende 2 dagen, trekken we onze wandelschoenen aan voor een stevige hike. We stemmen de route natuurlijk af op onze medereizigers en trekken de bossen in. We sluiten de dag af met een heerlijk diner en halen onze mooiste herinneringen alvast boven.

Dag 6
Dag 6: Kanoën

Vandaag weer een actieve dag in de buitenlucht. We gaan Estland ontdekken vanuit het water. Tussendoor gaan we een keer aan land om lekker te lunchen, waarna we aan het einde van de middag weer terugkeren naar onze accommodatie.

Dag 7
Dag 7: Tallinn

We zorgen dat we vandaag vroeg opstaan zodat we voldoende tijd hebben om de stad Tallinn te verkennen. In een kleine 2 uur rijden we naar de laatste bestemming van onze rondreis. In Tallinn waan je je terug in de Middeleeuwen. De oude Hanzehuizen, het prachtige raadhuisplein en de zeshonderd jaar oude apotheek zorgen ervoor dat ook de binnenstad van Tallinn op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Een grote stad is het niet, wat het voor ons ideaal maakt dit in 1 dag lopend te verkennen. We sluiten de dag af op een terrasje met een heerlijk diner, waarbij we terugkijken op een fantastische week waarbij we cultuur en natuur hebben gecombineerd in 1 reis.

Dag 8
Dag 8: Back home

Aan alles komt een einde en zo ook aan onze reis door de Baltische Staten. We pakken onze spullen en vertrekken met de minibus richting de luchthaven van Tallinn, waarna we een paar uur later weer zullen landen op Brussels Airport. Wat was jou hoogtepunt?

Vliegtijden

06-08-2019
Heenreis: V: 09:40 A:16:20
Terugreis: V:16:35 A:19:50

Ook mogelijk vanaf Amsterdam!

*Let op, vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen

Beoordelingen

Nadine
17 augustus 2019

Pperfect gepland in 8 dagen, inclusief 2 dagen in de natuur, ideaal om het interessantste van de 3 landen gezien te hebben : )

Foto's

Accommodatie

Accommodaties
Tijdens deze reis verblijf je in verschillende verschillende accommodaties. De accommodatie/ kamer deel je telkens met je groepsgenoten.  Afhankelijk van de grootte van de kamers verblijf je met minimaal 2 tot maximaal 6 personen op één kamer (dit kan gemengd zijn). We hebben de meest gezellige en toffe accommodaties voor jullie geselecteerd.

 • 2 overnachtingen in Vilnius
 • 2 overnachtingen in Riga
 • 2 overnachtingen in Soomaa
 • 1 overnachting in Tallinn

 

Verzekeringen

Verzekeringskosten

Kosten voor een reisverzekering voor deze reis: € 30 (Gebaseerd op 8 dagen)

Kosten van een annuleringsverzekering voor deze reis: € 51.65 (Gebaseerd op een reissom van 1,099.00)

Informatie

Verzekeringen

Goed verzekerd tijdens jouw groepsreis
Jij wilt toch ook onbezorgd van jouw reis genieten? Dat kan alleen als je goed verzekerd op reis gaat. Want hoe goed jouw groepsreis ook door ons geregeld is, je kunt altijd voor onverwachte verrassingen komen te staan. Mr. Yeti adviseert daarom met klem om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Mr. Yeti werkt nauw samen met Protections dé specialist in reis- en annuleringsverzekeringen. Bij Protections ben je uitstekend verzekerd, tegen een scherpe premie. Wij kennen onze reizigers en weten precies welke reis je geboekt hebt. Samen met Protections kunnen wij je daarom gericht advies geven en helpen als je onverhoopt schade hebt of je reis moet afbreken.

Annuleringsverzekering
Je verheugt je op jouw vakantie. Eindelijk ertussenuit! En je hebt het verdiend. Maar wat als er plotseling iets tussenkomt en je jouw vakantie moet annuleren? De Kortlopende Annuleringsverzekering van Protections  vergoedt de gevolgen. Met de annuleringsverzekering ben je van het moment van afsluiting tot aan het vertrek beschermd tegen de kosten van annulering.

4,7% van de reissom (met een minimum van €20,- per persoon)

 • Annulering tot €10.000 (vrijstelling van €50.- per verzekerde)
 • Ziekte, ongeval of overlijden van de verzekerde, de partner, een familielid tot 2e graad, de gastheer, de beroep vervanger of een reisgezel
 • Dekking van chronische of reeds bestaande ziekte indien er medisch gezien geen enkele tegenindicatie bestond voor het uitvoeren van de op het ogenblik van de boeking van de reis én van het afsluiten van jouw verzekering.
 • Verwikkelingen tijdens de zwangerschap
 • Ontslag wegens economische redenen
 • Nieuwe arbeidsovereenkomst van minimum 6 maanden
 • Belangrijke schade aan onroerende goederen
 • Herexamen
 • Echtscheiding of feitelijke scheiding
 • Internationaal erkende epidemie, natuurramp of daad van terrorisme (enkel wijzigingskosten tot maximaal €175.-)

De annuleringsverzekering dien je binnen de 5 werkdagen na de reservatie of bevestiging van de reis af te sluiten.

Reisverzekering
Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende VIP Reisverzekering van Protections is er voor elke vakantie en elke reis.

Een reisverzekering dekt eventuele schade die je oploopt tijdens jouw vakantie, door diefstal, een ongeval of opname in het ziekenhuis. Met de reisverzekering van Protections sta je er nooit alleen voor en ben je uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Protections Hulplijn staat dag en nacht voor je klaar om je in jouw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Onvoorziene kosten, zoals extra reis- en verblijfkosten en telecommunicatiekosten, zijn standaard meeverzekerd.

Bovendien verzekert Protections je ook tegen natuurrampen, epidemieën en terrorisme. Denk maar aan de vulkaanuitbarsting in IJsland…Waar de meeste reisverzekeringen nutteloos zijn bij dergelijke gevallen van overmacht betaalt Protections de gemaakte kosten wél terug. Je bent ook gedekt voor wintersporten en andere avontuurlijke sporten zoals duiken, rafting en alpinisme. Als je met Mr. Yeti op reis wilt, dan is deze verzekering dan zeker geen overbodige luxe.

€3,75- per dag (met een minimum van €25,-)

 • Onbeperkte medische kosten
 • Tot €5.000 nabehandelingskosten ten gevolge van een reisongeval
 • Tot €600 dagelijkse compensatie bij hospitalisatie (minimum van 3 nachten)
 • Onbeperkte kosten voor repatriëring bij ziekte, ongeval of overlijden
 • Vervroegde terugkeer wegens dringende reden
 • Extra kosten bij natuurramp, epidemie of terrorisme
 • Familiale bijstand bij hospitalisatie
 • Verlening van verblijf wegens medische redenen
 • Ter plaatse sturen van een beroepsvervanger
 • Tot €25.000 voor opsporings- en reddingskosten
 • Tot €250 terugbetaling van skipas, skilessen en gehuurd skimateriaal
 • Tot €125 vervaging van verloren of gestolen identiteitspapieren en vervoersbewijzen
 • Tot €1.250 juridische bijstand verkeer en tot €12.500 voor het voorschieten van de strafrechtelijke borgsom
 • Versturen van dringende boodschappen, geneesmiddelen en protheses
 • Psychologische bijstand
 • Telecommunicatiekosten met de maatschappij

Kapitaal reisongeval (de vergoeding na ongeval in het buitenland)
Tot €12.500 bij overlijden
Tot €25.000 bij blijvende invaliditeit

Burgerlijke aansprakelijkheid (vergoeding van schade berokkend aan derden)
Tot €125.000 bij lichamelijk en materiele schade

Bagage 1e risico
Tot €1.875 bij beschadiging, diefstal en niet-aflevering (vrijstelling van €50)
Bij laattijdige aflevering (minimum 12 uur) worden de aankopen van 1e noodzaak voor 50% vergoed tot €375

Compensatiereis
Waardebon tot €2.500 voor de niet-genoten nachten bij een contractueel voorziene repatriëring of vervroegde terugkeer.

 

 


Zelf meenemen
Lunchpakket en drinken voor de heenreis + brooddoos
Warme (fleece) trui
Regenkleding of poncho
Zwemkleding
Ingelopen waterdichte (ingevette) wandelschoenen met voldoende profiel
Slippers (Teeva's) of gymschoenen
Reserve veters
(Synthetische) T-shirts of zweet-hemden
Lange wandelbroek (geen spijkerbroek i.v.m. langzaam drogen en schuren)
Korte broek, trainingsbroek
Een fietsbroek voor het mountainbiken
Ondergoed en sokken
EHBO-setje, inclusief blarenpleisters, sporttape en muggenspray
Belangrijke medicijnen met bijsluiter, geneesmiddelenpaspoort
Zonnebrandolie, lippenbescherming, zonnebril, petje
Horloge, reiswekker
Drinkfles met inhoud van minimaal 1 liter
Toilettasje met inhoud
Handdoeken
Bedlinnen (sloop, overtrek, hoes | 1 persoons)
Paspoort / ID-kaart
Gegevens zorgverzekering/ziekenfonds (pakket en polisnummer, neem ook je kaart mee)
Gegevens reis- en/of annuleringsverzekering (pakket, polisnummer)
Gegevens huisarts, specialist
Gegevens contactpersoon in België/Nederland (noodgevallen)
Alarmnummer verzekeringsmaatschappij
Telefoonnummers en adressen van familie en vrienden in België/Nederland
Kopieën van alle belangrijke (reis)-documenten
Bankkaart, creditcard (telefoonnummers om ze te blokkeren bij verlies)
Fotocamera, leesboek, gezelschapsspelletje
Verrekijker, reserve bril (lenzen)
Dagrugzak met een inhoud van ongeveer 30 liter
Oordopjes en slaapmasker (mocht je slecht slapen)

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

 • greentripper-logo-rand
 • Vaude