Groepsreis Spanje, 10 dagen avontuur in de Pyreneeën | Mr. Yeti
Groepsreis Spanje
Spanje rondreis soloSpanje tapas singlesRaften SpanjeMountainbiken Spanje

Groepsreis Spanje, 10-dagen avontuur in de Pyreneeën

In het kort...

 • 2x Canyoningen
 • Raften
 • Mountainbiken
 • SUP
 • Begeleide wandeltochten
 • Midden in de Pyreneeën met gezellige dorpjes
 • Heerlijke tapasrestaurantjes

Omschrijving

Ik hoor je denken…Mr. Yeti gaat naar Spanje? Ja, dat heb je goed gezien! Maar wist je dat Spanje meer te bieden heeft dan de drukke boulevard aan de Costa’s? Tijdens de 10-daagse groepsreis Spanje ontdekken we de hoge bergen van de Spaanse Pyreneeën. Ben jij klaar voor adrenaline op niveau? Boek dan nu de groepsreis Spanje!

De groepsreis Spanje is een toffe combinatie van avontuurlijke verfrissende activiteiten in een lekker warm klimaat. Uiteraard krijg je tijdens de 10-daagse reis een eigen tent van ons. De eerste en laatste nacht zetten we deze op in Frankrijk. De overige 7 nachten verblijven we op een gezellige kleine camping in de Spaanse Pyreneeën.

We zijn in het caynoning whalhalla van Europa, dus hebben we deze activiteit 2x op het programma staan. We houden rekening met elkaar zijn conditie en grenzen, zodat de reis voor iedereen uitdagend is. Naast deze activiteit zijn ook het mountainbiken, hiken, suppen en raften hoogtepunten van de reis in de Spaanse Pyreneeën. Na een inspannende activiteit maken we natuurlijk tijd en ruimte vrij voor de heerlijke Spaanse keuken. We kunnen er ook voor kiezen om ons eigen potje te koken, want Mr. Yeti is zoals altijd weer goed voorzien van eigen kookmaterialen.

Onze Nederlandstalige reisbegeleider laat jou de mooiste plekjes van deze avontuurlijke bestemming zien. De activiteiten worden telkens begeleid door ervaren en gediplomeerde lokale begeleiders. Natuurlijk neemt onze eigen reisbegeleider ook deel aan deze activiteiten. Zoals je van ons gewend bent, maken we ook tijd vrij voor individuele vrijheid. Lekker zwemmen in de rivieren, in het zwembad bij de camping of heerlijk een boek lezen in de hangmat? Alles mag tijdens deze vakantie.

Ben jij klaar voor hoge bergen, een zonnetje tijdens de verfrissende activiteiten en heerlijke tapas? Boek dan vandaag nog jouw actieve groepsreis naar Spanje! Check het hele reisprogramma hieronder en zet de data alvast in je agenda. Zien we jou deze zomer in Spanje?

Wil jij meer informatie over Spanje als bestemming? Lees dan snel verder op onze bestemmingspagina en kom nog meer leuke weetjes te weten over dit geweldige land! Ook geven je alvast de eerste voorbereiding tips mee voor jouw actieve groepsreis naar Spanje.

Heb jij nog twijfels of vragen? Klik dan hier.
We hebben de meest gestelde vragen voor je opgesomd. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een chat, bel ons of stuur een e-mail naar info@mryeti.be

Vertrekdata

Vertrekdatum Prijs Beschikbaarheid Begeleider(s)

Map

Reisinformatie

Inbegrepen
Vervoer per minibus (bestuurd door de reisbegeleider)
Opstapplaats Antwerpen
Canyoning 2x
Raften
SUP
Mountainbiken
Begeleide wandeltocht
Tol- en parkeergelden
Campingkosten
Alle kampeer- en kookmaterialen (behalve een slaapmat en slaapzak)
Materialen voor inbegrepen tochten
BTW volgens de reisbureauregeling
Enthousiaste Mr. Yeti reisbegeleiding
Deze reis wordt uitgevoerd met 5 tot 8 personen
Compensatie van CO2-voetafdruk i.s.m. Greentripper
Niet inbegrepen
Reisverzekering
Annuleringsverzekering
Reserveringskosten (€25 per boeking)
Persoonlijke uitgaven
Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis tot 15 kalenderdagen voor vertrek annuleren bij te weinig deelnemers.
Douchemuntjes voor op de campings
Optionele activiteiten (zoals bijvoorbeeld Via Ferrata op dag 5 €45,- p.p.)
Maaltijden

Programma

Dag 1
Dag 1: The adventure begins

Yes, eindelijk gaat de reis beginnen! We verzamelen in de ochtend om 08:00 in Antwerpen en laden onze bagage in de minibus. Nadat we de eerste kennismaking hebben gedaan kan de reis richting het zonnige zuiden beginnen. Na een gezellig rit is het tijd om onze tent voor het eerst op te zetten. Dit gaan we doen in Frankrijk. Iedereen krijgt van ons zijn eigen 3-persoonstent zodat je zowel jezelf als jouw spullen comfortabel in je tent kwijt kunt. Natuurlijk legt onze reisbegeleider de eerste keer uit hoe we de tent het gemakkelijkst opzetten. Nadat iedereen zijn comfort heeft gevonden is het tijd voor ons eerste diner samen. Kiezen we voor de Franse keuken of gaan we ons eigen potje koken?

Dag 2
Dag 2: Spanje, here we come!

Na een goede nachtrust pakken we onze spullen weer in de bus en vertrekken we richting de grens met Spanje. Uiteraard maken we tussendoor enkele stops om leuke kliekjes te schieten. Aan het einde van de middag komen aan in Ainsa, een klein dorpje midden in de Spaanse Pyreneeën. De camping in het dorp is onze standplaats voor de komende week. Het is weer tijd om de tenten op te zetten. Gaat het al wat gemakkelijker dan gisteren? Dan is er misschien nog wel wat tijd om een frisse duik te nemen in het zwembad voordat we aan ons avondmaal beginnen. We proosten op een geslaagde vakantie in Spanje!

Dag 3
Dag 3: Avontuur all over

Na de reis van gisteren is tijd om de dag lekker rustig te starten. We beginnen natuurlijk met een heerlijk ontbijtje in de Spaanse zon. Vervolgens kunnen we ervoor kiezen om te gaan zwemmen, een heerlijke eerste wandeling te maken of te chillen in de hangmat. Alles mag! In de namiddag krijgen we een korte appelinitatie en uitleg rondom veiligheid in de canyon. Dit kunnen we goed gebruiken want morgen gaan we voor het eerst kennismaken met deze canyons! Vervolgens is het tijd voor een aperitiefje. Pakken we deze in het stadje gevolgd door een heerlijke tafel vol tapas?

Dag 4
Dag 4: Canyoning

Eindelijk gaat het echte avontuur beginnen. Na de uitleg van gisteren zijn we klaargestoomd om de canyons in te gaan. Onder leiding van gediplomeerde begeleiders gaan we beginnen aan het canyoningen. We gaan kijken waar onze grenzen liggen met obstakels zoals sprongen, rappel, glijbanen etc. Vind je dat wat te avontuurlijk? Dan kiezen we gewoon een alternatieve weg.

Na het canyoningen keren we terug naar onze camping of lopen we in 30 minuten richting het hoogst gelegen permanent bewoond dorpje van de Spaanse Pyreneeën. Je kan hier namelijk heerlijk lokaal eten.

Dag 5
Dag 5: Raften

Na de inspannende dag van gisteren hebben we de ochtend vrij gepland. Wil je toch weer een beetje actie dan hebben we een toffe optionele activiteit op de planning staan, namelijk de Via Ferrata. Vervolgens is het in de namiddag tijd om de boot in de stappen. We gaan namelijk raften! Hoe tof is dat! ’s Avonds praten we nog lang na over onze geweldige teamspirit.

Dag 6
Dag 6: Mountainbike en SUP

Vandaag is weer een leuke en actieve dag. ’s Morgens gaan we met een gids Mountainbiken in de bergen. Na de lunch maken we ons op voor weer een watersport activiteit. We gaan kijken of je je balans kan houden op het SUP-board. Lukt dat niet? Dan is het zweet van deze morgen tenminste eraf gespoeld.

Dag 7
Dag 7: Canyoning the next step

We hebben er al even van mogen proeven, maar vandaag staat er weer canyoningen op het programma. We zijn in het whalhalla van het canyoningen, dus natuurlijk moeten we deze activiteit nog eens doen. We weten inmiddels waar onze grenzen liggen en stemmen de canyons daarop af. Omdat we met een kleine groep zijn is dat gelukkig mogelijk. Iedereen op zijn eigen tempo!

Dag 8
Dag 8: Bergtocht

Vandaag laten we onze benen het werk doen. We gaan onder begeleiding van een ervaren gids een wandeltocht maken in de bergen. We gaan een stuk lopen van het park van Ordesa en Monte Perdido. Onze gids kan alles vertellen over de natuur en het gebied. Een leuk extra-tje tijdens de wandeling.

Vanavond is onze laatste avond in Spanje. Zullen we nog 1 keer genieten van de heerlijke tapas in Ainsa?

Dag 9
Dag 9: Back to Belgium

Het avontuur in Spanje zit erop. We pakken onze bagage in de minibus en gaan beginnen aan de reis richting België. Aan het einde van de middag slapen we op de camping in Frankrijk en beginnen aan ons ‘laatste avondmaal’. Wat was jouw hoogtepunt van de reis? We zullen er vanavond nog eens stil bij staan, voordat we voor de laatste keer onze tent in kruipen.

Dag 10
Dag 10: Muchos Gracias

Bedankt Spanje en mede-yetianen voor een week vol avontuur en gezelligheid. We pakken voor de laatste keer onze spullen in de bus en vertrekken richting het eindpunt, Antwerpen. Natuurlijk wisselen we onze nummers alvast uit, zodat we de reünie kunnen plannen.

Beoordelingen

Foto's

Accommodatie

Tijdens deze groepsreis verblijf je tijdens de heen- en terugreis op een camping in Frankrijk. In Spanje blijven we 7 nachten op camping Ainsa. De Camping is 10 minuten stappen vanaf het gezellige stadje. Er is een zwembad aanwezig en vele andere optionele activiteiten voor naast het ‘vaste’ programma.

Je krijgt een 3p-tent van Vaude ter beschikking. Deze tent nemen we voor jou mee, maar uiteraard zet je deze zelf op. En je moet geen schrik hebben om in een versleten of muffe tent terecht te komen. De gebruikte tenten zijn maximaal 2 jaar oud (max 6 weken gebruikt) waarna we onze tenten weer doorverkopen en nieuwe aanschaffen.

 

Verzekeringen

Verzekeringskosten

Kosten voor een reisverzekering voor deze reis: € 37.5 (Gebaseerd op 10 dagen)

Kosten van een annuleringsverzekering voor deze reis: € 51.65 (Gebaseerd op een reissom van 1,099.00)

Informatie

Verzekeringen

Goed verzekerd tijdens jouw groepsreis
Jij wilt toch ook onbezorgd van jouw reis genieten? Dat kan alleen als je goed verzekerd op reis gaat. Want hoe goed jouw groepsreis ook door ons geregeld is, je kunt altijd voor onverwachte verrassingen komen te staan. Mr. Yeti adviseert daarom met klem om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Mr. Yeti werkt nauw samen met Protections dé specialist in reis- en annuleringsverzekeringen. Bij Protections ben je uitstekend verzekerd, tegen een scherpe premie. Wij kennen onze reizigers en weten precies welke reis je geboekt hebt. Samen met Protections kunnen wij je daarom gericht advies geven en helpen als je onverhoopt schade hebt of je reis moet afbreken.

Annuleringsverzekering
Je verheugt je op jouw vakantie. Eindelijk ertussenuit! En je hebt het verdiend. Maar wat als er plotseling iets tussenkomt en je jouw vakantie moet annuleren? De Kortlopende Annuleringsverzekering van Protections  vergoedt de gevolgen. Met de annuleringsverzekering ben je van het moment van afsluiting tot aan het vertrek beschermd tegen de kosten van annulering.

4,7% van de reissom (met een minimum van €20,- per persoon)

 • Annulering tot €10.000 (vrijstelling van €50.- per verzekerde)
 • Ziekte, ongeval of overlijden van de verzekerde, de partner, een familielid tot 2e graad, de gastheer, de beroep vervanger of een reisgezel
 • Dekking van chronische of reeds bestaande ziekte indien er medisch gezien geen enkele tegenindicatie bestond voor het uitvoeren van de op het ogenblik van de boeking van de reis én van het afsluiten van jouw verzekering.
 • Verwikkelingen tijdens de zwangerschap
 • Ontslag wegens economische redenen
 • Nieuwe arbeidsovereenkomst van minimum 6 maanden
 • Belangrijke schade aan onroerende goederen
 • Herexamen
 • Echtscheiding of feitelijke scheiding
 • Internationaal erkende epidemie, natuurramp of daad van terrorisme (enkel wijzigingskosten tot maximaal €175.-)

De annuleringsverzekering dien je binnen de 5 werkdagen na de reservatie of bevestiging van de reis af te sluiten.

Reisverzekering
Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende VIP Reisverzekering van Protections is er voor elke vakantie en elke reis.

Een reisverzekering dekt eventuele schade die je oploopt tijdens jouw vakantie, door diefstal, een ongeval of opname in het ziekenhuis. Met de reisverzekering van Protections sta je er nooit alleen voor en ben je uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Protections Hulplijn staat dag en nacht voor je klaar om je in jouw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Onvoorziene kosten, zoals extra reis- en verblijfkosten en telecommunicatiekosten, zijn standaard meeverzekerd.

Bovendien verzekert Protections je ook tegen natuurrampen, epidemieën en terrorisme. Denk maar aan de vulkaanuitbarsting in IJsland…Waar de meeste reisverzekeringen nutteloos zijn bij dergelijke gevallen van overmacht betaalt Protections de gemaakte kosten wél terug. Je bent ook gedekt voor wintersporten en andere avontuurlijke sporten zoals duiken, rafting en alpinisme. Als je met Mr. Yeti op reis wilt, dan is deze verzekering dan zeker geen overbodige luxe.

€3,75- per dag (met een minimum van €25,-)

 • Onbeperkte medische kosten
 • Tot €5.000 nabehandelingskosten ten gevolge van een reisongeval
 • Tot €600 dagelijkse compensatie bij hospitalisatie (minimum van 3 nachten)
 • Onbeperkte kosten voor repatriëring bij ziekte, ongeval of overlijden
 • Vervroegde terugkeer wegens dringende reden
 • Extra kosten bij natuurramp, epidemie of terrorisme
 • Familiale bijstand bij hospitalisatie
 • Verlening van verblijf wegens medische redenen
 • Ter plaatse sturen van een beroepsvervanger
 • Tot €25.000 voor opsporings- en reddingskosten
 • Tot €250 terugbetaling van skipas, skilessen en gehuurd skimateriaal
 • Tot €125 vervaging van verloren of gestolen identiteitspapieren en vervoersbewijzen
 • Tot €1.250 juridische bijstand verkeer en tot €12.500 voor het voorschieten van de strafrechtelijke borgsom
 • Versturen van dringende boodschappen, geneesmiddelen en protheses
 • Psychologische bijstand
 • Telecommunicatiekosten met de maatschappij

Kapitaal reisongeval (de vergoeding na ongeval in het buitenland)
Tot €12.500 bij overlijden
Tot €25.000 bij blijvende invaliditeit

Burgerlijke aansprakelijkheid (vergoeding van schade berokkend aan derden)
Tot €125.000 bij lichamelijk en materiele schade

Bagage 1e risico
Tot €1.875 bij beschadiging, diefstal en niet-aflevering (vrijstelling van €50)
Bij laattijdige aflevering (minimum 12 uur) worden de aankopen van 1e noodzaak voor 50% vergoed tot €375

Compensatiereis
Waardebon tot €2.500 voor de niet-genoten nachten bij een contractueel voorziene repatriëring of vervroegde terugkeer.

 

 


Zelf meenemen
Geen harde koffer maar een backpack of reistas
Lunchpakket en drinken voor de heenreis (met brooddoos)
Slaapmat en slaapzak (tip, koop een reddings deken voor onder je matje bij een koude ondergrond)
Warme (fleece)trui
Regenkleding of poncho
Zwemkleding
Ingelopen waterdichte (ingevette) wandelschoenen met voldoende profiel
Slippers (Teeva's) of gymschoenen
Reserve veters, wandelsokken
(Synthetische) T-shirts of zweet-hemden/thermoshirts
Wandelbroek (geen spijkerbroek i.v.m. langzaam drogen en schuren)
Korte broek, trainingsbroek of joggingbroek
Een (fiets)broek voor het mountainbiken
Ondergoed en sokken
EHBO-setje, inclusief blarenpleisters, sporttape en muggenspray
Belangrijke medicijnen met bijsluiter, geneesmiddelenpaspoort
Zonnebrandolie, lippenbescherming, zonnebril, petje
Horloge, reiswekker
Drinkfles met een inhoud van minimaal 1 liter
Toilettasje met inhoud (met biologisch afbreekbare zeep)
Handdoeken
Paspoort / identiteitskaart
Gegevens zorgverzekering/ziekenfonds (pakket en polisnummer, neem ook je kaart mee!)
Gegevens reis- en/of annuleringsverzekering (pakket, polisnummer)
Gegevens huisarts, specialist
Gegevens contactpersoon in België/Nederland(noodgevallen)
Alarmnummer verzekeringsmaatschappij
Telefoonnummers en adressen van familie en vrienden in België/Nederland
Kopieën van alle belangrijke (reis-)documenten
Bankkaart, creditcard (telefoonnummers om ze te blokkeren bij verlies)
Fotocamera, leesboek, gezelschapsspelletje, geluidsdrager
Zaklamp / lamp voor in je tentje
Verrekijker, reserve bril (lenzen)
Dagrugzak met een inhoud van ongeveer 30 liter
Oordopjes en slaapmasker (mocht je slecht slapen)
Mocht je geen eigen slaapmatje willen kopen dan kan je er 1 huren bij ons van Vaude voor €25,- per reis.

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

 • greentripper-logo-rand
 • Vaude