Groepsreis Ierland | 14-daagse rondreis | Mr. Yeti Reizen voor Singles
Groepsreis Ierland
Ierland groepHiken IerlandIerland groepsreis

Groepsreis Ierland, 14 daagse rondreis

  Ierland is woest en vriendelijk tegelijkertijd. Ruige rotsformaties langs de kust en volle Ierse pubs met een erg vriendelijke bevolking.

  ONLINE INFO-AVOND. Meer informatie over deze bestemming en onze organisatie? Schrijf je in voor onze online Master Yeti Classes! We organiseren minimaal 1x per maand. 

  Boek direct
  Categorieën: , ,

In het kort....

 • Zeekayakken
 • Bezoek Dublin
 • Fietsen
 • Bezoek aan Cliffs of Moher
 • Bezoek aan de Guinness brouwerij
 • Wandeltochten
 • Beklimming van de Croagh Patrick
 • Killarney National Park

Omschrijving

Ierland is een bijzondere bestemming en een land van uitersten. Het is woest en vriendelijk tegelijkertijd. Het land heeft een lange voorgeschiedenis, een bijzonder karakter en een ongekende charme. Het centrale deel van Ierland is vrij vlak met veel meren en richting de kust is het bergachtiger. Maar deze verschillen zullen niet de enige zijn die je gaan verrassen tijdens deze 14-daagse groepsreis door Ierland. Maak kennis met het traditionele Ierse bier en de whiskey tijdens de groepsreis Ierland!

Je laat je meevoeren door de aanstekelijke Ierse muziek in de talrijke pubs. Je dwaalt door sfeervolle smalle straatjes en geniet van de natuurwonderen verspreid over het land. Tijdens deze rondreis maak je op een actieve en culturele wijze kennis met Ierland. Uiteraard heb je de beschikking over je eigen tent, zoals je van ons bent gewend. Je bezoekt historische kastelen met bijbehorende tuinen, grote natuurparken en uiteraard de fascinerende kustlijnen. Maar er is meer… Lees het uitgebreide programma van deze rondreis en laat je verrassen door de veelzijdigheid van Ierland tijdens deze groepsreis! Zet de data in je agenda en dan zien wij jou deze zomer in Ierland! Boek de actieve groepsreis Ierland met Mr. Yeti!

Vanaf Brussel vlieg je samen met je medereizigers naar Dublin waar de reisbegeleider jullie staat op te wachten. We maken alvast de eerste kennis met elkaar waarna we richting onze eerste verblijfsplaats rijden. De groepsreis Ierland kan beginnen! Om tijdens deze groepsreis zoveel mogelijk van de natuur te kunnen genieten, slapen we in onze eigen 3-persoons tent van Mr. Yeti.

Wil jij meer informatie over Ierland als bestemming? Lees dan snel verder op onze bestemmingspagina en kom nog meer leuke weetjes te weten over dit geweldige land! Ook geven je alvast de eerste voorbereiding tips mee voor jouw actieve groepsreis Ierland. We wensen je alvast veel succes met het kiezen uit onze toffe reizen naar verrassend Ierland!

Heb jij nog twijfels of vragen? Klik dan hier.
We hebben de meest gestelde vragen voor je opgesomd. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een chat, bel ons of stuur een e-mail naar info@mryeti.be

Vertrekdata

Vertrekdatum Prijs Beschikbaarheid Begeleider(s)
21 juli 2019 € 1499

Map

Reisinformatie

Inbegrepen
Retourvlucht Brussel - Dublin incl 20kg ruimbagage
Vervoer per minibus bestuurd door de reisbegeleider
Boottocht
Fietsen
Kayakken bij Clew Bay
Bezoek aan Cliffs of Moher
Bezoek aan de Guinness brouwerij
Wandeltochten
Campingkosten
Materialen voor inbegrepen tochten
Alle kampeer- en kookmaterialen (behalve een slaapmat en slaapzak)
Tol- en parkeergelden
Deze reis wordt uitgevoerd bij 4 tot 8 personen.
BTW volgens de reisbureauregeling
Enthousiaste Mr. Yeti reisbegeleiding
Compensatie van CO2-voetafdruk i.s.m. Greentripper
Niet inbegrepen
Optionele activiteiten
Reisverzekering
Annuleringsverzekering
Reserveringskosten (€25 per boeking)
Persoonlijke uitgaven
Indien de vlucht niet meer beschikbaar is in de standaardklasse, wordt een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.
Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis tot 15 kalenderdagen voor vertrek annuleren bij te weinig deelnemers
Douchemuntjes voor op de campings
Maaltijden

Programma

Dag 1
Dag 1: Aankomst Dublin – Wicklow Mountains

De groepsreis in Ierland kan beginnen! Vanaf Brussel vertrekken we met het vliegtuig naar Ierland en komen we aan in Dublin, de bruisende hoofdstad. Deze eerste nacht op Ierse bodem brengen we door ten zuiden van Dublin, op een camping aan de rand van het Wicklow Nationaal Park. Een ideale stek voor de eerste nacht. Bij aankomst op de camping zetten we de tenten op. Vanavond kiezen we tussen een zelfgemaakte maaltijd op de camping of voor het gemak. Jouw reisbegeleider kent namelijk een leuk restaurantje nabij de camping waar je voor een zacht prijsje kennis kan maken met de steeds populairder wordende Ierse keuken.

Dag 2
Dag 2: Wicklow Mountains

Vandaag trekken we er op uit om voor het eerst Ierland te verkennen. En dit op een manier die je van een Mr. Yeti-groepsreis gewend bent. We maken een wandeling door de Wicklow Mountains, een bergketen in een overweldigende natuur met als bijnaam 'de Tuin van Ierland'. Gebergtes en groene valleien wisselen elkaar af. Er duiken overal riviertjes en kleine meren op en typische Ierse stenen muurtjes slingeren zich een weg door het landschap. In dit gebied zijn talloze wandelingen uitgezet, in overleg met de groep en reisbegeleider kiezen we de mooiste wandeling uit. Wordt het een prachtige wandeling bij Lough Dan, dwars door een reservaat waar de reeën en herten vrij rondlopen? Of een beklimming naar de bergtop met een waanzinnig uitzicht over de kust en Dublin?

Dag 3
Dag 3: Wicklow Mountains – Westport

Tijd om het westen van Ierland op te zoeken! We pakken onze spullen in en trekken richting Westport, een stad met veel geschiedenis en cultuur. Aan het begin van de middag komen we in Westport aan, waar we onze tenten opzetten op een camping in Westport. Nadien kiezen we tussen een bezoek aan de stad Westport of een rustige dag op het strand. Of je kan ook gezellig babbelen in de Matt Molloy's Irish Pub in Westport. Matt Molloy is de fluitist van The Chieftains, één van de beroemdste Ierse bands aller tijden. Elke dag kan er genoten worden van live muziek onder het genot van een frisse pint.

Dag 4
Dag 4: Adventure Island

Na een lekker ontbijt in het ochtendzonnetje maken we ons klaar om te gaan zeekajakken. We rijden naar Adventure Island en varen langs de mooie 365 kleine eilandjes die Clew Bay rijk is. De kans is groot dat we zeehonden tegenkomen, waarnaar we uiteraard ook op zoek gaan. Na de rust van de open zee kunnen we de rest van de dag verder ontspannen aan het strand, Westport bezoeken of een mooie wandeling in de overweldigende natuur maken.

Dag 5
Dag 5: Westport - Croagh Patrick

Maak je op voor dé uitdaging van deze reis: de beklimming van de Croagh Patrick. Het verhaal gaat dat de beschermheilige van Ierland (Sint Patrick) rond het jaar 400 maar liefst 40 dagen heeft gevast. Op Reek Sunday, de laatste zondag van juli, trekt het jaarlijkse 25.000 bezoekers die de pelgrimstocht naar boven maken. Sommigen zelfs op blote voeten. Vanaf de top van de Croagh Patrick zie je de 365 kleine eilandjes in Clew Bay, waar we een dag eerder zijn geweest. Nadat we de Croagh Patrick hebben getrotseerd, zetten we onze tenten recht op een prachtige wildkampeerplek!

Dag 6
Dag 6: Croagh Patrick - Doolin

Vroeg in de ochtend trekken we naar de volgende bestemming: Doolin. Dit is een charmant en klein dorpje met een adembenemend landschap aan de Noordwestkust van Ierland. Dit dorpje wordt omgeven door een spectaculair kalkstenen landschap. Onderweg naar Doolin rijden we door the Burren. De naam komt van het Ierse woord ‘Boireann’ dat ‘met stenen bezaaide plek’ betekent. Het is een uniek stenen landschap wat 300 miljoen jaar geleden is ontstaan. Toen was de Burren niet meer dan een ondiepe zee waarin zeediertjes leefden die kalk-skeletjes bevatten. Bij sterfte zakten deze skeletjes naar de bodem, waar ze in de miljoenen jaren die volgden aan elkaar vastkleefden en uiteindelijk het landschap van de Burren vormden. Een bijzonder landschap met een nog niet zo bijzonderder stuk ontstaansgeschiedenis. Overnachten doen we op een camping gelegen aan de kust.

Dag 7
Dag 7: Cliffs of Moher

Tijd voor de Cliffs of Moher. Dit gebied is door UNESCO uitgeroepen tot Geopark. Een plek van wetenschappelijk belang, niet alleen vanuit geologisch standpunt, maar ook door haar archeologische, ecologische en culturele waarde. De kliffen zijn op zijn hoogst 214 meter en bezetten zo'n acht kilometer kust langs de Atlantische Oceaan. The Cliffs of Moher zijn de thuisbasis voor één van de grootste zeevogelkolonies van Ierland, de papegaaiduikers. Ook kan je er haviken, meeuwen, aalscholvers en alken spotten. Nabij Shannon steken we per ferry de zee-inham over en volgen het aangelegde schelpenpad. Je vindt er wilde paarden, de ruige zee die tegen de rotsen slaat en een enorm gevoel van vrijheid. Waar anders dan in de beroemde pub O'Connors kun je na zo'n prachtige tocht beter bijkomen met een welverdiende Guinness en op de achtergrond live Ierse muziek.

Dag 8
Dag 8: Doolin

Fietsdag! De route en het aantal kilometers kiezen we ter plekke. Snelle afdalingen in een prachtige omgeving of toch iets meer klimmen en crossen door ruige velden? De keuze is aan jou. Na het fietsen keren we terug naar de camping, waar we samen een lekkere maaltijd zullen maken. Of toch een keertje uiteten? Alle opties zijn mogelijk.

Dag 9
Dag 9: Doolin - Killarney

Tijd om de benen een beetje rust te geven na de fietsdag. Wat te denken van een rustige wandeling maken door het prachtige Killarney National Park, naar Gap of Dunloe en of naar Killarney! Uiteraard doen we dit in overleg met de groep.

Dag 10 & 11
Dag 10 & 11: Killarney

Na het ontbijt maken we een boottocht over 'the lakes of Killarney'. De terugkeer gebeurt te voet door de ruige en tegelijkertijd mooie natuur. Voor het laatste stuk wordt de bus genomen, om de rest van de vakantie niet met blaren rond te lopen. Eenmaal op de camping maken we weer een heerlijke maaltijd klaar.

Morgen is er een vrije dag voorzien. Je kan tijd voor jezelf vrijmaken of toch met (een deel van) de groep een wandeling maken, een bezoek aan Killarney of Muckross House brengen of een korte autorit met een bezoek aan Kenmare! Een andere optie is een wandeling rond het meer 'Lough Leane', één van de oudste meren van Killarney. De naam Lough Leane betekent 'meer van het leren'. Volgens een oude legende ligt er onder het glinsterende water het land van Tir na N'og, het land van de eeuwige jeugd. In de middag rijden we naar Killarney. Hier brengen we een bezoek aan het eerste in Ierland gevestigde nationale park. Mag het heviger? Dan kunnen we naar hondenraces in een dorp verderop gaan kijken.

Dag 12
Dag 12: Killarney - Dublin

Vandaag zeggen we vaarwel tegen Killarney en gaan we naar Dublin. Eenmaal aangekomen, zetten we onze tenten op en zetten we koers richting de Guinness-brouwerij. Hier krijgen we een uitgebreide rondleiding en eindigen we in het gezellige café met in onze handen een echte Guinness. Nog niet moe? Wie wilt, kan vanaf de camping met de bus naar het centrum van Dublin.

Dag 13
Dag 13: Dublin

De reis wordt afgesloten in de hoofdstad Dublin. Maak hier kennis met de prachtige architectuur, de vriendelijke inwoners en de gemoedelijke sfeer. Vergeet niet dat de laatste kans is voor souvenirtjes, een Iers biertje of echte whiskey te drinken. Na een volledige dag in Dublin sluiten we deze groepsrondreis af met een heerlijk diner in de hoofdstad van Ierland. Een mooiere laatste avond kunnen we ons haast niet voorstellen. Moe maar voldaan vertrekken we richting de camping in de buurt van Dublin, waar we onze laatste nacht doorbrengen.

Dag 14
Dag 14: Dublin - België

De groepsreis door Ierland zit er helaas weer op en we vliegen op tijd terug naar België. Onderweg zullen we echter nog lang napraten over de prachtige herinneringen en ervaringen die we tijdens deze reis hebben opgedaan.

Vliegtijden

21-07-2019
Heenreis: V: 14:40 A: 15:30
Terugreis: V:06:25 A:09:15

Ook mogelijk vanaf Amsterdam!

*Let op, vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen

Beoordelingen

Foto's

Accommodatie

Tijdens deze groepsreis verblijf je op verschillende campings en gaan we een keer wildkamperen. Je krijgt een 3p-tent van Vaude ter beschikking. Deze tent nemen we voor jou mee, maar uiteraard zet je deze zelf op. En je moet geen schrik hebben om in een versleten of muffe tent terecht te komen. De gebruikte tenten zijn maximaal 2 jaar oud (max 6 weken gebruikt) waarna we onze tenten weer doorverkopen en nieuwe aanschaffen.

 

Verzekeringen

Verzekeringskosten

Kosten voor een reisverzekering voor deze reis: € 52.5 (Gebaseerd op 14 dagen)

Kosten van een annuleringsverzekering voor deze reis: € 70.45 (Gebaseerd op een reissom van 1,499.00)

Informatie

Verzekeringen

Goed verzekerd tijdens jouw groepsreis
Jij wilt toch ook onbezorgd van jouw reis genieten? Dat kan alleen als je goed verzekerd op reis gaat. Want hoe goed jouw groepsreis ook door ons geregeld is, je kunt altijd voor onverwachte verrassingen komen te staan. Mr. Yeti adviseert daarom met klem om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Mr. Yeti werkt nauw samen met Protections dé specialist in reis- en annuleringsverzekeringen. Bij Protections ben je uitstekend verzekerd, tegen een scherpe premie. Wij kennen onze reizigers en weten precies welke reis je geboekt hebt. Samen met Protections kunnen wij je daarom gericht advies geven en helpen als je onverhoopt schade hebt of je reis moet afbreken.

Annuleringsverzekering
Je verheugt je op jouw vakantie. Eindelijk ertussenuit! En je hebt het verdiend. Maar wat als er plotseling iets tussenkomt en je jouw vakantie moet annuleren? De Kortlopende Annuleringsverzekering van Protections  vergoedt de gevolgen. Met de annuleringsverzekering ben je van het moment van afsluiting tot aan het vertrek beschermd tegen de kosten van annulering.

4,7% van de reissom (met een minimum van €20,- per persoon)

 • Annulering tot €10.000 (vrijstelling van €50.- per verzekerde)
 • Ziekte, ongeval of overlijden van de verzekerde, de partner, een familielid tot 2e graad, de gastheer, de beroep vervanger of een reisgezel
 • Dekking van chronische of reeds bestaande ziekte indien er medisch gezien geen enkele tegenindicatie bestond voor het uitvoeren van de op het ogenblik van de boeking van de reis én van het afsluiten van jouw verzekering.
 • Verwikkelingen tijdens de zwangerschap
 • Ontslag wegens economische redenen
 • Nieuwe arbeidsovereenkomst van minimum 6 maanden
 • Belangrijke schade aan onroerende goederen
 • Herexamen
 • Echtscheiding of feitelijke scheiding
 • Internationaal erkende epidemie, natuurramp of daad van terrorisme (enkel wijzigingskosten tot maximaal €175.-)

De annuleringsverzekering dien je binnen de 5 werkdagen na de reservatie of bevestiging van de reis af te sluiten.

Reisverzekering
Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende VIP Reisverzekering van Protections is er voor elke vakantie en elke reis.

Een reisverzekering dekt eventuele schade die je oploopt tijdens jouw vakantie, door diefstal, een ongeval of opname in het ziekenhuis. Met de reisverzekering van Protections sta je er nooit alleen voor en ben je uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Protections Hulplijn staat dag en nacht voor je klaar om je in jouw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Onvoorziene kosten, zoals extra reis- en verblijfkosten en telecommunicatiekosten, zijn standaard meeverzekerd.

Bovendien verzekert Protections je ook tegen natuurrampen, epidemieën en terrorisme. Denk maar aan de vulkaanuitbarsting in IJsland…Waar de meeste reisverzekeringen nutteloos zijn bij dergelijke gevallen van overmacht betaalt Protections de gemaakte kosten wél terug. Je bent ook gedekt voor wintersporten en andere avontuurlijke sporten zoals duiken, rafting en alpinisme. Als je met Mr. Yeti op reis wilt, dan is deze verzekering dan zeker geen overbodige luxe.

€3,75- per dag (met een minimum van €25,-)

 • Onbeperkte medische kosten
 • Tot €5.000 nabehandelingskosten ten gevolge van een reisongeval
 • Tot €600 dagelijkse compensatie bij hospitalisatie (minimum van 3 nachten)
 • Onbeperkte kosten voor repatriëring bij ziekte, ongeval of overlijden
 • Vervroegde terugkeer wegens dringende reden
 • Extra kosten bij natuurramp, epidemie of terrorisme
 • Familiale bijstand bij hospitalisatie
 • Verlening van verblijf wegens medische redenen
 • Ter plaatse sturen van een beroepsvervanger
 • Tot €25.000 voor opsporings- en reddingskosten
 • Tot €250 terugbetaling van skipas, skilessen en gehuurd skimateriaal
 • Tot €125 vervaging van verloren of gestolen identiteitspapieren en vervoersbewijzen
 • Tot €1.250 juridische bijstand verkeer en tot €12.500 voor het voorschieten van de strafrechtelijke borgsom
 • Versturen van dringende boodschappen, geneesmiddelen en protheses
 • Psychologische bijstand
 • Telecommunicatiekosten met de maatschappij

Kapitaal reisongeval (de vergoeding na ongeval in het buitenland)
Tot €12.500 bij overlijden
Tot €25.000 bij blijvende invaliditeit

Burgerlijke aansprakelijkheid (vergoeding van schade berokkend aan derden)
Tot €125.000 bij lichamelijk en materiele schade

Bagage 1e risico
Tot €1.875 bij beschadiging, diefstal en niet-aflevering (vrijstelling van €50)
Bij laattijdige aflevering (minimum 12 uur) worden de aankopen van 1e noodzaak voor 50% vergoed tot €375

Compensatiereis
Waardebon tot €2.500 voor de niet-genoten nachten bij een contractueel voorziene repatriëring of vervroegde terugkeer.

 

 


Zelf meenemen
Geen harde koffer maar een backpack of reistas
Lunchpakket en drinken voor de heenreis (met brooddoos)
Slaapmat en goede en warme slaapzak (tip, koop een reddings deken voor onder je matje bij een koude ondergrond)
Warme (fleece)trui, muts en dunne handschoenen (het kan erg koud zijn 's nachts)
Regenkleding of poncho
Zwemkleding
Ingelopen waterdichte (ingevette) wandelschoenen met voldoende profiel
Slippers (Teeva's) of gymschoenen
Reserve veters, wandelsokken
(Synthetische) T-shirts of zweet-hemden/thermoshirts
Lange wandelbroek (geen spijkerbroek i.v.m. langzaam drogen en schuren)
Korte broek, trainingsbroek of joggingbroek
Ondergoed en sokken
EHBO-setje, inclusief blarenpleisters, sporttape en muggenspray
Belangrijke medicijnen met bijsluiter, geneesmiddelenpaspoort
Zonnebrandolie, lippenbescherming, zonnebril, petje
Horloge, reiswekker
Drinkfles met een inhoud van minimaal 1 liter
Toilettasje met inhoud (met biologisch afbreekbare zeep)
Handdoeken
Paspoort / identiteitskaart
Gegevens zorgverzekering/ziekenfonds (pakket en polisnummer, neem ook je kaart mee!)
Gegevens reis- en/of annuleringsverzekering (pakket, polisnummer)
Gegevens huisarts, specialist
Gegevens contactpersoon in België/Nederland(noodgevallen)
Alarmnummer verzekeringsmaatschappij
Telefoonnummers en adressen van familie en vrienden in België/Nederland
Kopieën van alle belangrijke (reis-)documenten
Bankkaart, creditcard (telefoonnummers om ze te blokkeren bij verlies)
Fotocamera, leesboek, gezelschapsspelletje, geluidsdrager
Zaklamp / lamp voor in je tentje
Verrekijker, reserve bril (lenzen)
Dagrugzak met een inhoud van ongeveer 30 liter
Oordopjes en slaapmasker (mocht je slecht slapen)
Mocht je geen eigen slaapmatje willen kopen dan kan je er 1 huren bij ons van Vaude voor €25,- per reis.

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

 • greentripper-logo-rand
 • Vaude