Expeditie Friesland | 3-daagse groepreis voor singles en individuen
Expeditie Friesland
droppingWeekendje FrieslandWampex_groepZaanse Schans

Expeditie Friesland, 3-daagse groepsreis

In het kort....

 • Wampex-avontuur (expeditie)
 • Teambuilding
 • Gezellige winter-BBQ
 • Authentieke Friese dorpjes
 • Streekontbijt
 • Wandeltochten
 • Nieuw gerenoveerde B&B (2019)
 • Maaltijden inclusief!

Omschrijving

Wil jij graag op reis met Mr. Yeti, maar ga je liever eerst op een kennismakingsweekendje? Dan is het weekendje Friesland écht iets voor jou! Tijdens deze hele speciale editie, maken we kennis met een typisch Friese activiteit, maar ook met Mr. Yeti himself! Op expeditie met Mr. Yeti!

Tijdens dit weekendje kan je alvast écht kennismaken met wat teambuilding voor effect heeft op onze groepsreizen. Fysiek uitgeput en mentaal opgeladen is de perfecte uitdrukking voor deze 3-daagse. We gaan ons namelijk op vrijdagavond onderdompelen in een typisch Friese avontuurlijke activiteit namelijk WAMPEX.

Maar nu vraag je je af, wat betekent WAMPEX. Deze uitdrukking staat voor ‘weekend amfibische expeditie’ en komt oorspronkelijk uit het Engelse leger. Tegenwoordig wordt deze term gebruikt tijdens recreatieve Friese evenementen waarbij land en water (amfibisch) een belangrijke rol spelen. Het komt er dus eigenlijk op neer dat we een parcours gaan afleggen waarbij we verschillende hindernissen moeten overwinnen als Mr. Yeti-team. Onderweg krijgen we verschillende opdrachten en dan is het natuurlijk aan ons de taak om Mr. Yeti zijn ware aard naar boven te halen! Om als een écht team aan de start te verschijnen, krijgt iedereen van ons een Mr. Yeti-tshirt. Een ware teambuilding, tof niet?

Als we zaterdagochtend terugkomen bij onze accommodatie, kunnen we heerlijk uitrusten in de pas gerenoveerde B&B. Een heerlijk diner, bbq en streekproducten tijdens het ontbijt/lunch mogen niet ontbreken tijdens dit weekendje. Als afsluiter van het weekend pakken we op zondag de Zaanse schans mee. Dit is een buurt met historische houten Nederlandse bebouwingen en molens in de gemeente Zaanstad. We kunnen hier ook heerlijke dingen proeven. Vervolgens rijden we voldaan terug richting Antwerpen.

Tijdens dit weekendje zijn alle maaltijden inbegrepen inclusief het aperitief op zaterdagavond. Ben jij klaar voor ter land, ter zee en misschien ook wel in de lucht? Lees dan snel verder op onze bestemmingspagina en kom nog meer leuke weetjes te weten! Ook geven je alvast de eerste voorbereiding tips mee voor jouw weekendje Friesland.  We wensen je alvast veel plezier met kiezen!

Heb jij nog twijfels of vragen? Klik dan hier.
We hebben de meest gestelde vragen voor je opgesomd. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een chat, bel ons of stuur een e-mail naar info@mryeti.be

Vertrekdata

Vertrekdatum Prijs Beschikbaarheid Begeleider(s)
1 november 2019 € 299 Boek deze datum

Reisinformatie

Inbegrepen
Inschrijving WAMPEX
Wandeltochten
Een écht Mr. Yeti t-shirt
2 overnachtingen in een B&B
Ontbijt (1x), lunch & diner (waarvan 1x winter-BBQ)
Gebruik handdoeken, hoeslaken, kussen + sloop
BTW volgens de reisbureauregeling
Enthousiaste Mr. Yeti reisbegeleiding
Deze reis wordt uitgevoerd met 6 tot 8 personen
Compensatie van CO2-voetafdruk i.s.m. Greentripper
Niet inbegrepen
Optionele activiteiten
Reisverzekering
Annuleringsverzekering
Reserveringskosten (€25 per boeking)
Persoonlijke uitgaven
Vervoer van en naar Friesland (we voorzien een carpoolsysteem)
Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis tot 15 kalenderdagen voor vertrek annuleren bij te weinig deelnemers.
Slaapzak

Programma

Dag 1
Dag 1: Vrijdag

We vertrekken vandaag vanuit een carpoolpunt richting Friesland waar we om 16u30 worden verwacht. Vervolgens is het tijd om een stevige korst te koken met elkaar. We moeten namelijk voldoende energie hebben voor de tocht van vanavond. Na het eten is er nog even tijd om te rusten voordat we vertrekken op expeditie.

Om 21:00 zijn wij als Mr. Yeti-team aan de beurt om te starten met de WAMPEX. Dit is een recreatief Friese evenement waarbij land en water een belangrijke rol spelen. We gaan een parcours afleggen waarbij we verschillende hindernissen moeten overwinnen als team. Onderweg krijgen we verschillende opdrachten en dan is het natuurlijk aan ons de taak om Mr. Yeti zijn ware aard naar boven te halen! 

Nb. Voor deze activiteit moet je niet getraind zijn in tegenstelling tot obstacle runs.

Dag 2
Dag 2: Zaterdag

Vroeg in de ochtend komen we voldaan terug van een fantastisch WAMPEX-avontuur! Het is dus tijd om lekker warm te douchen en te gaan slapen.

Als iedereen is uitgerust staat er een heerlijke lunch op ons te wachten. In de namiddag kunnen we nog een rondje wandelen in de prachtige natuur of één van de leuke authentieke Friese dorpjes bezoeken.

Aan het begin van de avond rijden we weer naar onze gezellige accommodatie. Onze gastheer Hans heeft een heerlijke winter BBQ voorbereid. Dat belooft een hele gezellige avond te worden!

Dag 3
Dag 3: Zondag

Onze laatste dag in het mooie Friesland is aangebroken. We maken nog een heerlijke wandeling door het natuurpark voordat we onze wagens instappen richting België.

Wat was jouw hoogtepunt?Beoordelingen

Foto's

Accommodatie

In de voormalige 100 jaar oude basisschool in het pittoreske Friese watersportdorp De Veenhoop, hebben Hans en Akkeliene een prachtige groepsaccommodatie gerealiseerd. Deze wordt pas in 2019 in gebruikgenomen. We zijn dus één van de eerste gasten, hoe leuk!
Het grootste lokaal van zo’n 70 vierkante meter aan de linkerkant van het pand is volledig beschikbaar voor gasten. In het lokaal is een keuken en een bar aanwezig. Het oude schoolbord hangt nog aan de wand en menig zal teruggaan naar zijn basisschooltijd door de aankleding met authentieke schoolkaarten, schoolboeken, spelletjes en telraampjes.
Op de bovenverdieping van het pand bevindt zich de slaapzaal met daarin twee betimmerde bedstedes en drie vaste en drie losse éénpersoonsbedden. Op de bovenverdieping is tevens een toilet en de badkamer, met daarin twee authentieke scheikunde lokaal wastafels en twee douches.
Ons verblijf, volledig gerenoveerd in 2019 (de foto is nog van voor de renovatie) 

 

 

Verzekeringen

Verzekeringskosten

Kosten voor een reisverzekering voor deze reis: € 15 (Gebaseerd op 3 dagen)

Kosten van een annuleringsverzekering voor deze reis: € 25 (Gebaseerd op een reissom van 299.00)

Informatie

Verzekeringen

Goed verzekerd tijdens jouw groepsreis
Jij wilt toch ook onbezorgd van jouw reis genieten? Dat kan alleen als je goed verzekerd op reis gaat. Want hoe goed jouw groepsreis ook door ons geregeld is, je kunt altijd voor onverwachte verrassingen komen te staan. Mr. Yeti adviseert daarom met klem om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Mr. Yeti werkt nauw samen met Protections dé specialist in reis- en annuleringsverzekeringen. Bij Protections ben je uitstekend verzekerd, tegen een scherpe premie. Wij kennen onze reizigers en weten precies welke reis je geboekt hebt. Samen met Protections kunnen wij je daarom gericht advies geven en helpen als je onverhoopt schade hebt of je reis moet afbreken.

Annuleringsverzekering
Je verheugt je op jouw vakantie. Eindelijk ertussenuit! En je hebt het verdiend. Maar wat als er plotseling iets tussenkomt en je jouw vakantie moet annuleren? De Kortlopende Annuleringsverzekering van Protections  vergoedt de gevolgen. Met de annuleringsverzekering ben je van het moment van afsluiting tot aan het vertrek beschermd tegen de kosten van annulering.

4,7% van de reissom (met een minimum van €20,- per persoon)

 • Annulering tot €10.000 (vrijstelling van €50.- per verzekerde)
 • Ziekte, ongeval of overlijden van de verzekerde, de partner, een familielid tot 2e graad, de gastheer, de beroep vervanger of een reisgezel
 • Dekking van chronische of reeds bestaande ziekte indien er medisch gezien geen enkele tegenindicatie bestond voor het uitvoeren van de op het ogenblik van de boeking van de reis én van het afsluiten van jouw verzekering.
 • Verwikkelingen tijdens de zwangerschap
 • Ontslag wegens economische redenen
 • Nieuwe arbeidsovereenkomst van minimum 6 maanden
 • Belangrijke schade aan onroerende goederen
 • Herexamen
 • Echtscheiding of feitelijke scheiding
 • Internationaal erkende epidemie, natuurramp of daad van terrorisme (enkel wijzigingskosten tot maximaal €175.-)

De annuleringsverzekering dien je binnen de 5 werkdagen na de reservatie of bevestiging van de reis af te sluiten.

Reisverzekering
Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende VIP Reisverzekering van Protections is er voor elke vakantie en elke reis.

Een reisverzekering dekt eventuele schade die je oploopt tijdens jouw vakantie, door diefstal, een ongeval of opname in het ziekenhuis. Met de reisverzekering van Protections sta je er nooit alleen voor en ben je uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Protections Hulplijn staat dag en nacht voor je klaar om je in jouw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Onvoorziene kosten, zoals extra reis- en verblijfkosten en telecommunicatiekosten, zijn standaard meeverzekerd.

Bovendien verzekert Protections je ook tegen natuurrampen, epidemieën en terrorisme. Denk maar aan de vulkaanuitbarsting in IJsland…Waar de meeste reisverzekeringen nutteloos zijn bij dergelijke gevallen van overmacht betaalt Protections de gemaakte kosten wél terug. Je bent ook gedekt voor wintersporten en andere avontuurlijke sporten zoals duiken, rafting en alpinisme. Als je met Mr. Yeti op reis wilt, dan is deze verzekering dan zeker geen overbodige luxe.

€3,75- per dag (met een minimum van €25,-)

 • Onbeperkte medische kosten
 • Tot €5.000 nabehandelingskosten ten gevolge van een reisongeval
 • Tot €600 dagelijkse compensatie bij hospitalisatie (minimum van 3 nachten)
 • Onbeperkte kosten voor repatriëring bij ziekte, ongeval of overlijden
 • Vervroegde terugkeer wegens dringende reden
 • Extra kosten bij natuurramp, epidemie of terrorisme
 • Familiale bijstand bij hospitalisatie
 • Verlening van verblijf wegens medische redenen
 • Ter plaatse sturen van een beroepsvervanger
 • Tot €25.000 voor opsporings- en reddingskosten
 • Tot €250 terugbetaling van skipas, skilessen en gehuurd skimateriaal
 • Tot €125 vervaging van verloren of gestolen identiteitspapieren en vervoersbewijzen
 • Tot €1.250 juridische bijstand verkeer en tot €12.500 voor het voorschieten van de strafrechtelijke borgsom
 • Versturen van dringende boodschappen, geneesmiddelen en protheses
 • Psychologische bijstand
 • Telecommunicatiekosten met de maatschappij

Kapitaal reisongeval (de vergoeding na ongeval in het buitenland)
Tot €12.500 bij overlijden
Tot €25.000 bij blijvende invaliditeit

Burgerlijke aansprakelijkheid (vergoeding van schade berokkend aan derden)
Tot €125.000 bij lichamelijk en materiele schade

Bagage 1e risico
Tot €1.875 bij beschadiging, diefstal en niet-aflevering (vrijstelling van €50)
Bij laattijdige aflevering (minimum 12 uur) worden de aankopen van 1e noodzaak voor 50% vergoed tot €375

Compensatiereis
Waardebon tot €2.500 voor de niet-genoten nachten bij een contractueel voorziene repatriëring of vervroegde terugkeer.

 

 


Zelf meenemen
Geen harde koffer maar weekendtas
Lunchpakket en drinken voor de heenreis (met brooddoos)
Warme (fleece)trui
Regenkleding of poncho
Ingelopen waterdichte (ingevette) wandelschoenen met voldoende profiel
Oude gymschoenen (die vuil mogen worden)
Wandelsokken
(Synthetische) T-shirts of zweet-hemden/thermoshirts
Lange wandelbroek (geen spijkerbroek i.v.m. langzaam drogen en schuren)
Ondergoed en sokken
EHBO-setje, inclusief blarenpleisters, sporttape
Belangrijke medicijnen met bijsluiter, geneesmiddelenpaspoort
Horloge, reiswekker
Drinkfles met een inhoud van minimaal 1 liter
Toilettasje met inhoud (met biologisch afbreekbare zeep)
Paspoort / identiteitskaart
Gegevens zorgverzekering/ziekenfonds (pakket en polisnummer, neem ook je kaart mee!)
Gegevens reis- en/of annuleringsverzekering (pakket, polisnummer)
Gegevens huisarts, specialist
Gegevens contactpersoon in België/Nederland(noodgevallen)
Alarmnummer verzekeringsmaatschappij
Telefoonnummers en adressen van familie en vrienden in België/Nederland
Kopieën van alle belangrijke (reis-)documenten
Bankkaart, creditcard (telefoonnummers om ze te blokkeren bij verlies)
Fotocamera, leesboek, gezelschapsspelletje, geluidsdrager
Verrekijker, reserve bril (lenzen)
Dagrugzak met een inhoud van ongeveer 30 liter
Oordopjes en slaapmasker (mocht je slecht slapen)
Slaapzak

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

 • greentripper-logo-rand
 • Vaude