Het land van fjorden, bergen, de bekende Noorse trollen en natuurlijk de Vikingen, dat is natuurlijk Noorwegen! Al sinds dat Mr. Yeti bestaat is deze bestemming één van de meest geboekte bestemmingen, maar waarom?

Het land van overweldigende natuur

In Noorwegen kan je nog eens écht helemaal tot rust komen en genieten van de ongelofelijke vergezichten. Je vindt er naast de prachtige natuur ook veel dieren zoals elanden, rendieren, lynxen en misschien zelfs wel beren….spannend!! Wil je verfrissing tijdens de reis? Dan kan je dat doen in de vele meren die Noorwegen rijk is. Een dagje relaxen, een heerlijke vis vangen die je ‘s avonds kan eten bij het kampvuur? Dat kan in Noorwegen!

Noorwegen

Wandelparadijs

Ben jij een echte wandelfanaat? Dan ben je aan het juiste adres! De prachtige flora en fauna in combinatie met de verschillende vergezichten maken Noorwegen een écht wandelparadijs. Denk maar eens aan de Trolltunga, Preikestolen of misschien wel de uitdagende klim naar de Kjeragbolten. Misschien dat deze namen je nu nog niets zeggen, maar na deze hikes zal je ze niet meer vergeten. En wat is het tof om met de groep het eindpunt te halen, teamspirit!

(wild)kamperen in Noorwegen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar de natuur in Noorwegen is zó fantastisch divers. Dit maakt dat het land uitermate geschikt is om te kamperen. Tevens is er geen betere manier om één met deze natuur te zijn. Overdag toffe activiteiten en ‘s avonds met zijn allen bij het kampvuur. Daarnaast kent Noorwegen het ‘Allemansrecht’, wat betekent dat je met je tent vrij mag kamperen, zolang je maar respect hebt voor de natuur, geen vuil achterlaat en ook niets stuk maakt. Als je gaat wassen in de beekjes, zorg dan wel dat je biologisch afbreekbare zeep bij je hebt!

Wil je iets meer comfort tijdens je kampeerreis in Noorwegen? Kies dan voor één van de talrijke, dun bevolkte en dus meestal rustige campings die vaak ook nog eens prachtig gelegen zijn.

Noorwegen

Noorwegen een duur land?

Er wordt vaak gezegd dat Noorwegen een duur land is. Duur is in het geval van een avontuurlijke kampeervakantie heel relatief. Bepaalde dingen zoals tabak en alcohol zijn in Noorwegen inderdaad veel duurder dan in Nederland of België. Maar daarentegen kan je wel nog altijd kosteloos genieten van de natuur en hiken. En daarbij is er toch niets toffer dan je eigen potje te koken in de natuur? En ga je kamperen, dan kan dat in de meeste gevallen ook nog eens gratis (wildkamperen! Hoezo is Noorwegen een duur land?

Groepsreis Noorwegen

Al sinds de oprichting van Mr. Yeti is de groepsreis naar Noorwegen 1 van de meest geboekte reizen. Dat kan ook niet anders met zo’n avontuurlijk land, onze reisbegeleiders en toffe activiteiten. Een toffe combinatie van (wild)kamperen, hiken, raften, kanoën, stedenbezoeken en veel meer! Je reist in een kleine groep van minimaal 5 en maximaal 8 reisgenoten en onze eigen reisbegeleider. Een derde wiel aan de wagen voelen komt bij ons dan ook niet ter sprake! Lees het hele programma en bekijk de vertrekdata hier.

Wil jij meer weten van Noorwegen als bestemming? Kijk dan even hier

Deze avonturiers waren jou voor | De Noorwegen Wall of Fame

Groepsreis Groepsreis NoorwegenNoorwegenSinglereizenNoorwegenSinglesreis_NoorwegenSingle_reis-NoorwegenGroepsreis Noorwegen

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn