Wat eten we vandaag? Het is waarschijnlijk de meestgestelde vraag in België. Tijdens onze groepsreizen is dat niet anders. Koken op de camping in het buitenland is natuurlijk iets anders dan thuis. Je hebt geen zin om uren in de keuken te staan en iedereen moet het lekker vinden. Mr. Yeti heeft flink wat gerechten gekookt en getest en vond de 6 lekkerste gerechten tijdens het kamperen. Trek je schort maar vast aan, want hier krijg je honger van.

1. Pasta pesto

Geliefd bij studenten, maar ook bij campinggasten. Pasta pesto is goedkoop, makkelijk te maken voor onze groep van 6 tot 8 personen en het smaakt ook nog eens heel goed. Het enige wat je nodig hebt zijn kip, pasta, pesto, cherrytomaatjes en mozzarella. Voor vegetariërs vervangen we de kip door bijvoorbeeld rucola en courgette. Terwijl iemand de pasta kookt, is de ander aan het snijden. In de ‘keuken’ zetten we een muziekje aan en maken we er een feestje van. Nog even alles door elkaar roeren en dan kunnen we aan tafel. Yum!

Koken in Ijsland

2. Wraps

Mr. Yeti wil dat iedereen lekker en onbezorgd eet. Hij houdt dan ook rekening met dieetwensen en allergieën. Daarvoor zijn wraps perfect. We halen allerlei lekkere dingen om ze mee te vullen: vlees, groenten, sla en sausjes. Alles serveren we apart, zodat iedereen zelf kan bepalen waar hij of zij op zijn wrap mee belegd. Voor iedereen is er genoeg, dus je kunt de tweede ronde ook kiezen voor een andere combinatie. Dit maakt het een van de lekkerste gerechten tijdens het kamperen.

Koken

3. Broodjes hamburger

Na een dag vol leuke activiteiten hebben we stevige trek. Gelukkig is een deel van de groep al aan het koken. Vandaag op het menu: broodjes hamburger. Je belegt ze zelf met bijvoorbeeld sla, tomaat, ui, kaas en natuurlijk een lekker sausje. Ben je vegetarisch? Dan zorgen we er natuurlijk voor dat er voor jou vegetarische burgers worden gehaald.

 

Koken

4. Pastasalade

Pastasalade is een favoriet van onze reizigers die een groepsvakantie naar de zon hebben geboekt. Dat is niet zo gek, want het is een lekker licht gerecht dat toch vult. Ook kunnen we eindeloos blijven variëren. De ene keer maken we een Griekse versie met komkommer, ijsbergsla, tomaat en feta en aan het einde van de week kiezen we voor gehakt, paprika, mozzarella en rucola. Net als bij wraps maken we hier een soort lopend buffet van, zodat je zelf kan kiezen wat je lekker vindt.

Pastasalade

5. Wok

Wok is een van de lekkerste gerechten tijdens het kamperen. We kiezen verschillende groenten, een sausje en halen kip voor de vleeseters. Onze favoriete combinatie: kip, champignons, paprika, ui en teryakisaus. On the side koken we wat rijst of noedels, zodat je genoeg energie hebt voor de rest van de avond. Wij weten al wat jij gaat zeggen: dit is echt wokking lekker!

Wok

6. Paella

Gaaf he, al die grote pannen met paella die je wel eens op televisie of in de Spaanse straten ziet. Dat kunnen wij ook, maar dan voor een kleinere groep. Mr. Yeti neemt altijd 6 tot 8 reizigers mee op ontdekkingstocht en dat heeft veel voordelen. Zo kunnen we echt lekkere gerechten maken tijdens het kamperen die voor gigantische groepen onmogelijk te maken zijn. Zet de Spaanse muziek maar vast aan, tover de sangria op tafel en geniet van de heerlijke smaken van dit gerecht.

Heb jij ook al zin gekregen om al deze lekkere gerechten tijdens het kamperen uit te proberen? Dat snapt Mr. Yeti meteen. Ook als je niet zo veel ervaring hebt met koken, geniet je van het maken van deze recepten. Je reisgenoten schieten te hulp. Neem vooral een notitieblokje mee naar de keuken, zodat je de gerechten thuis nog eens kunt maken. Wedden dat je dan weer terugdenkt aan jouw geweldige groepsvakantie?