Een van de grootste voordelen van een groepsreis is dat er altijd wel iemand zin heeft in een spelletje. Hoe heerlijk is het om na een te gekke dag even lekker te ontspannen met een drankje en de strijd aan te gaan met je reisgenoten? Althans, misschien is ontspannen niet echt het goede woord, want wij weten uit ervaring dat je van deze spellen bloedfanatiek wordt.

1. Uno

Uno is een heerlijk kaartspel dat nooit gaat vervelen. Het lijkt een beetje op pesten, maar het gaat een stuk sneller en daardoor moet jij je tegenstanders goed in de gaten houden. Liegen en bedriegen is toegestaan, dus vertrouw tijdens het spelen niemand en zorg dat je iedereen goed in de gaten houdt. Behaal jij als eerste 500 punten? Dan win je! Tip: dit is een mooie manier om te bepalen wie welke corveetaak op zich neemt of wie aan het einde van de reis jullie tent moet vegen…

Prijs: €9,99 bij BOL.COM

Uno

2. Weerwolven

Mr. Yeti is gek op kampvuren in het bos. Met een potje Weerwolven van Wakkerdam wordt de avond nog gezelliger. Bijna iedere avond worden de speelkaarten tevoorschijn getoverd en omdat we met een groep van 6-8 personen zijn, is de spanning om te snijden. Pikken de onschuldige reizigers de bloeddorstige weerwolven eruit of gaat het roofdier er met de winst vandoor?

Prijs: €9,99 bij BOL.COM

Weerwolven

3. 30 Seconds

30 Seconds is favoriet tijdens onze wintersportvakanties. In teams proberen de spelers zo veel mogelijk omschrijvingen van woorden of namen te ontcijferen. Pas op, want je mag het woord of een deel daarvan niet noemen! Zelfs de rustigste reiziger wordt van 30 Seconds bloedfanatiek en doet er alles aan om de cryptische beschrijving van zijn teamgenoot te raden. Waarschuwing: dit spel is ontzettend verslavend en heeft een heel hoog ‘Ik wil revanche’-gehalte.

Prijs: €36,99 bij BOL.COM

30 seconds

4. Kubb

Mr. Yeti ziet de tijdens zomerreizen vliegen en kan de houten blokken soms maar net ontwijken. Inmiddels past hij wel op in het bos bij de camping, want daar spelen de reizigers vaak een potje Kubb. Welk team brengt als eerste de koning van de tegenpartij ten val? De verliezers mogen voor de winnaars een lekker koud drankje halen om bij te komen van al dat gooigeweld.

Prijs: €39,99 bij BOL.COM

Kubb

5. Time’s Up

Time’s Up is 30 Seconds voor gevorderden. Aan de teams is het de taak om zo veel mogelijk bekende personen te raden. In de eerste ronde is het nog makkelijk en mag je de beroemdheid omschrijven, maar in ronde twee krijg je maar één woord om duidelijk te maken welke naam er op het kaartje staat. Ronde drie is pas echt lastig: dan mag er alleen nog uitgebeeld worden. De emoties lopen bij het kampvuur hoog op, dus kijk tussendoor zeker even naar de rustgevende vlammen om het hoofd koel te kunnen houden. En hoe leuk is het om hier een eigen Mr. Yeti variant van te maken…

Prijs: €22,95 bij BOL.COM

Time's up

6. Black Stories

Ben je gek op raadsels? Dan is Black Stories jouw favoriete spel op reis. Zeker onderweg is dit spel leuk om te spelen. Een reiziger legt de groep een raadsel voor en aan de anderen is het de taak om uit te vinden wat er is gebeurd. Vragen mogen alleen met ja en nee beantwoord worden. Laat je hersens dus maar kraken, je bent vaak dichter bij de oplossing dan je denkt.

Prijs: €8,99 bij BOL.COM

Black stories

7. Regenwormen

We begrijpen dat je normaal niet zo gek op ze bent, maar bij dit spel is het jouw taak om zo veel mogelijk regenwormen te verzamelen. Extra leuk: je mag ook wormen van de tegenstander afpakken. Plaag je tegenstander alleen niet te veel, anders munten ze het op jou en ben je zo al je stenen weer kwijt.

Prijs: €14,99 bij BOL.COM

Regenwormen

8. Halli Galli

Als er ergens een verhitte strijd geleverd wordt, is het tijdens het spel Halli Galli. Zodra er vijf gelijke stukken fruit op tafel liggen, moet je als snelste op de bel slaan. Dat gaat gepaard met slinkse spelletjes en harde klappen, dus we hopen dat je tegen een stootje kunt (en dat je de volgende dag niet gaat klimmen of kanoën…)

Prijs: €13,99 bij BOL.COM

Welk spel neem jij zeker mee op groepsreis? Laat het ons weten in een reactie!

Samen een spelletje spelen?