Kamperen is ontzettend leuk. Het is niet voor niets dat Mr. Yeti tijdens veel van zijn reizen op de camping of in het wild verblijft. Hij gaat inmiddels al heel wat jaartjes met de tent op pad, maar misschien ga jij tijdens jouw actieve groepsvakantie wel voor het eerst kamperen. Daarom delen wij alvast wat tips zodat jij goed voorbereid op reis kunt!

1. Zorg voor goede spullen

Als je met Mr. Yeti op actieve groepsvakantie gaat, regelen wij de tenten. Je mag heerlijk gaan slapen in een driepersoons kwaliteitstent van het merk Vaude. Wees niet bang voor een muffe tent, want wij kopen iedere twee jaar nieuw materiaal. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een goede slaapzak die bij jouw wensen past. Wij vertellen je alles over het kopen van de juiste slaapzak in deze blog. Ook heb je een slaapmatje nodig. Je kunt er zelf eentje aanschaffen, maar als je niet vaak kampeert kun je ook een slaapmat huren bij Mr. Yeti. Deze matjes zijn eveneens van Vaude en de kosten bedragen €25 per reis.

Tour 5L Slaapmat

2. Scherp je opzetskills aan

Voor je lekker in je tent kan kruipen, moet er nog wel wat werk verricht worden. Mr. Yeti zorgt namelijk wel voor het materiaal, maar is na het regelen van zijn eigen slaapplek al moe. Daarom mag jij samen met je tijdelijke huisgenoten aan de slag met het opzetten van de tent. Kijk dus even in de schuur of daar nog een tent ligt en zet hem vast een keertje op in de tuin of organiseer een kampeerweekend met vrienden. Wedden dat jij indruk gaat maken met jouw opzetskills? Grapje natuurlijk… Mr. Yeti helpt jou graag!

Eerste keer kamperen

3. Neem alleen het hoofdzakelijke mee

Voorkom dat jouw hele tent vol ligt met spullen en je geen ruimte meer hebt om te bewegen door alleen het hoofdzakelijke mee te nemen. Waarschijnlijk vind je het lastig om in te schatten wat je nodig hebt, daarom heeft Mr. Yeti voor jou alle handige tips voor het inpakken van jouw backpack al op een rijtje gezet. Lees ze goed door, dan weet je zeker dat je niet te veel meeneemt, maar ook niet te weinig.

Zware backpack

4. Wees voorbereid

Jouw reis met Mr. Yeti draait om het maken van mooie herinneringen met andere reizigers, even lekker onthaasten en contact leggen met andere avonturiers. Toch kunnen wij ons voorstellen dat je graag bereikbaar wilt zijn en ervoor wilt zorgen dat jouw GSM genoeg batterij heeft om mooie foto’s te maken. Neem daarom een powerbank mee, zodat je jouw GSM altijd kunt opladen, waar je ook bent. Ook niet vergeten? Een zaklamp, zodat je ook in het donker weet waar je loopt en iets voor tegen de muggen om te voorkomen dat je lek gestoken wordt.

Reisfotografie

5. Leg je kleding niet op de grond

De charme van het kamperen is dat je even inlevert op luxe en comfort. Het wordt alleen vervelend als al jouw spullen vochtig geworden zijn. Gooi je kleding na een intensieve dag dan ook niet op de grond, maar stop ze terug in je backpack. Zo kun je optimaal genieten van jouw vakantie.

Packing cubes backpack

6. Rits jouw tent altijd dicht

Ga je even lekker kletsen met andere reizigers of is het tijd om op avontuur te gaan? Rits je tent dan altijd dicht. Het is natuurlijk geen kamer die je even op slot kunt doen. Een tent openlaten is daarom ook niet verstandig, ook als je maar vijf minuten weggaat. Nog slimmer: laat dure spullen thuis of neem ze mee als je jouw tent verlaat.

Groepsvakantie Zweden

7. Wat je ook doet, geniet!

Zijn je kleren toch vochtig geworden of vonden de muggen jou wel erg aantrekkelijk? Tijdens elke kampeervakantie gaat er wel een keer iets mis. Lach erom en geniet van je vakantie. Waarschijnlijk zorgt het verhaal over die keer dat je struikelde over een scheerlijn later juist voor het hardste gelach.

Groepsreis IJsland

Heb jij dankzij deze tips voor de eerste keer kamperen ook zo zin gekregen om er met de tent op uit te gaan? Mr. Yeti organiseert ook dit jaar een aantal fantastische kampeervakanties. Wat dacht je van wildkamperen in Zweden of een geweldige ontdekkingstocht in Noorwegen. De reizen zitten bijna vol, dus grijp snel je kans voor het te laat is.