Mr. Yeti gaat het liefst op reis met een backpack. Zo hoeft hij geen zware koffer over lastige ondergronden te zeulen en heeft hij zijn handen vrij om mooie foto’s te maken. Het enige nadeel? Een backpack inpakken is best lastig als je het nooit eerder hebt gedaan. Geen zorgen, met deze tips wordt het inpakken een makkie.

1. Bekijk de paklijst goed

Een paklijst is onmisbaar bij het inpakken van je backpack. Om jou werk te besparen, heeft Mr. Yeti voor al zijn reizigers een paklijst gemaakt. Bekijk bij de reis die jij hebt geboekt wat je allemaal mee moet nemen. Zo voorkom je dat je te veel te bagage meesleept op reis.

Paklijst

2. Sla mini’s in

Enorme flessen shampoo of douchegel, een grote haarborstel en mega handdoeken: allemaal dingen die zonde zijn van de ruimte. Voor alles geldt: less is more. Haal dus bij de drogist mini’s van je favoriete shampoo, douchegel (biologisch afbreekbaar voor wildkampeerreizen) en deodorant. Ook kun je ervoor kiezen om een kleinere haarborstel en handdoek mee te nemen. Dat maakt je backpack inpakken straks een stuk makkelijker.

Biologisch afbreekbare zeep

3. Leg alles op je bed

Stop! Niet direct je backpack inpakken zodra je spullen uit de kast hebt gehaald. Stal eerst alles wat je mee wilt nemen uit op je bed. Leg vervolgens bij elkaar wat bij elkaar hoort: ondergoed, lange broeken, toiletspullen, enzovoorts. Nu kun je goed zien hoeveel je van alles hebt. Misschien valt het je direct op dat je te weinig korte broeken hebt of juist te veel handdoeken. Heb je jezelf bij alles afgevraagd of het echt mee moet? Dan kun je de backpack inpakken.

Backpack inpakken

4. Rol je kleding op

Heb je er wel eens aan gedacht om je kleding op te rollen in plaats van op te vouwen? Dit is een must voor het backpack inpakken om meerdere redenen. Het bespaart ruimte, je kunt de kleding ook in kleine hoekjes stoppen en je hebt minder last van kreukels. Dit werkt vooral goed voor shirts en ondergoed.

5. Gebruik je ruimte goed

Probeer de beperkte ruimte zo goed mogelijk te gebruiken. Stop bijvoorbeeld sokken in je schoenen en vul alle hoekjes op. Wil je een spelletje meenemen? Laat dan de verpakking thuis en doe de onderdelen in hersluitbare zakjes. Yetianen moeten een drinkfles meenemen op reis. Tip: koop een opvouwbare versie, zo houd je ruimte over voor souvenirs. Ditzelfde geldt voor je brooddoos. Je kan tegenwoordig herbruikbare boterhamzakjes kopen. Ideaal om weer ruimte creëren in je tas als je boterham op is.

Backpack inpakken

6. Zware spullen tegen je rug

Maak het jezelf makkelijk en zorg dat je de zware spullen tegen je rug draagt. Met andere woorden: als de backpack plat op de grond ligt, pak je de dingen die het meeste wegen als eerste in. Hierdoor voelt je backpack minder zwaar aan. Wel zo fijn voor je rug! Zorg ook dat je je backpack goed hebt afgesteld op jouw lengte en bovenlichaam.

Zware backpack

7. Bedenk wanneer je wat nodig hebt

Je bent zeker niet de eerste reiziger die zijn tandpasta helemaal onderin de backpack stopt en vervolgens alles eruit moet halen. Houd dus rekening met welke dingen je als eerste nodig hebt. Wordt het bijvoorbeeld mooi weer? Dan mag de dikke trui wat verder weggestopt worden. 

Indeling backpack

8. Bonustip: maak gebruik van packing cubes

Wil jij je backpack inpakken als een pro? Veel reizigers zweren bij packing cubes. Dit zijn een soort van zakjes in verschillende kleuren en maten. In de ‘zakjes’ stop je spullen die bij elkaar horen: broeken bij broeken, ondergoed bij ondergoed. Zo hoef je nooit lang te zoeken naar je spullen.

Met deze tips bij de hand kan het niet meer misgaan bij het backpack inpakken. Daarna mag je gaan aftellen tot jouw fantastische groepsreis van Mr. Yeti begint. Ben jij al klaar om op avontuur te gaan? Kijk dan snel hier!

 Packing cubes backpack