Als er één land is wat indruk op je gaat maken, is het IJsland. Deze magische parel middenin de oceaan geeft je gegarandeerd kippenvel zodra je het vliegveld uitloopt en haar ongerepte natuur zorgt ervoor dat je iedere minuut een nieuwe foto wilt maken. Mr. Yeti geeft je tien redenen waarom jij deze zomer moet kiezen voor avontuurlijke en adembenemende groepsreis naar IJsland.

1. IJs en vuur ontmoeten elkaar

Nergens creëerden twee tegenpolen zoiets moois als in IJsland. Het ene moment verbaas je je over de spuitende gletsjers en de vele watervallen en even later kijk je naar een vulkaan. Wist je trouwens dat IJsland nog ieder jaar groeit door de vulkanische activiteit? Gemiddeld barst er iedere vijf jaar eentje uit. Als dat niet uniek is, weten wij het ook niet meer.

2. Koud? Dat is geen excuus!

IJskoud IJsland? Dat valt hartstikke mee! Mr. Yeti trekt er in de warmere maanden op uit en dan ligt de temperatuur rond de dertien graden. Het is natuurlijk geen zonbestemming, maar met een goede winddichte jas krijg je het zeker niet koud. Wil je toch even opwarmen? Kijk dan gewoon even naar buiten, want van dat prachtige uitzicht gaat jouw hart zeker sneller kloppen.Groepsreis IJsland

3. Echt avontuur

De ruige natuur biedt genoeg mogelijkheden om het avontuur op te zoeken. Mr. Yeti neemt je tijdens deze groepsreis IJsland graag te voet, in de minibus of op het water mee naar de mooiste plekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hike over de grootste gletsjer van het land onder begeleiding van een gids? Of een uitdagende rafttocht over de wilde rivier? Over deze activiteiten droom jij jaren later nog steeds.

Vakantie singles IJsland

4. Walvis gespot!

Een van de meest bijzondere dieren op aarde, is zonder twijfel de walvis. In IJsland kun je dit prachtige beest met eigen ogen zien. Een walvissafari mag tijdens onze groepsreis IJsland dan ook niet ontbreken. We maken een boottocht bij Husavik, de plek die bekendstaat vanwege de grote hoeveelheid walvissen.

Groepsreis IJsland

5. Bijzondere vogels

En daarmee bedoelen we niet jezelf…Mr. Yeti is verzot op walvissen, maar ook op mooie vogels. In IJsland zit hij dan ook helemaal op zijn plek, want er leven maar liefst 300 soorten! Ook de welbekende papegaaiduiker heeft van het land zijn thuis gemaakt en is zelfs uitgeroepen tot de nationale vogel. Enkele andere soorten die je kunt spotten zijn de ijsduiker, alk, giervalk, drieteenmeeuw, kuifeend, graspieper, zeearend, alpensneeuwhoen, harlekijneend. Hoe veel zie jij er?

Groepsreis IJsland

6. Ruig Reykjavik

De hippe en ruige hoofdstad Reykjavik is er eentje waar jij je ogen uit zult kijken. De stad heeft een unieke stijl en is niet groot, waardoor je in weinig tijd veel kunt zien. Sla de Hallgrímskirkja zeker niet over. Deze bijzondere kerk is met zijn 74,5 meter het hoogste kerkgebouw van het land. Door de mooie ligging is het ook een van de bekendste stadssymbolen.

Groepsreis IJsland

7. Een feestje voor je smaakpapillen

Ben je een visliefhebber? Dan zit je in IJsland goed. Zeker in Reykjavik kun je heerlijk vis eten in een restaurantje in de haven. Op je bord krijg je de verse vangst geserveerd en dat proef je. Tijdens de groepsreis IJsland van Mr. Yeti krijg je veel vrijheid om te doen wat jij leuk vindt. In overleg is er veel mogelijk, dus stel vooral voor om een leuk eettentje op te zoeken en met zijn allen te genieten van een smakelijk diner. 

Groepsreis IJsland

8. Schilderachtig Blue Lagoon

IJsland is geen bestemming waar je dagenlang in je zwemkledij kan lopen, maar vergeet je zwembroek en bikini zeker niet, want onze reis is niet compleet zonder een bezoek aan Blue Lagoon. Hier krijgt zowel je hart als je lichaam het warm. In deze helderblauwe spa kom je na al dat avontuur heerlijk tot rust tussen de lavavelden en praat je met je reisgenoten na over al dat moois wat je tijdens de groepsreis IJsland hebt gezien. Het enige nadeel is dat alle spa’s die je hierna bezoekt tegenvallen…

Groepsreis IJsland

Ben jij al klaar voor jouw avontuur? Wees dan snel, want de groepsreis IJsland van Mr. Yeti is populair. Reserveer snel jouw plekje om zeker te zijn dat jij al dit moois met eigen ogen kunt zien.

Groepsreis IJsland Groepsreis IJsland Groepsreis IJsland voor singles Groepsreis IJsland Single vakantie IJsland Groepsreis IJsland Groepsreis IJsland Groepsreis IJsland Groepsreis IJsland IJsland rondreis Singlereis IJsland Groepsreis IJsland Groepsreis IJsland

Let’s go!!